Sipulikeitto
1 sipuli
1 valkosipuli
öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
~litra vettä
kasvisliemikuutio
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
1 sipuli
1 valkosipuli
öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
~litra vettä
kasvisliemikuutio
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
Kuullottele mahdollisimman pieneksi silputut sipulit öljyssä. (Lähikaupassa oli jotain jänniä valkosipuleita, jotka eivät olleet jakaantuneet kynsiksi, vaan ne muistuttivat aika paljon tavallista sipulia. Sellaista oli kätevä raastaa pieneksi.) Lisää vehnäjauhot, kiehuttele niitä jonkin aikaa sipulien kanssa. Kaada joukkoon vettä ja lisää kasvisliemikuutio ja mustapippuria. Keitä parikymmentä minuuttia, lisää loppuvaiheessa ruokakerma. Jokin sulatejuusto toisi keittoon varmasti paksuutta, mutta jos sellaista käyttää, kannattaa varmaan vähentää suolan määrää laittamalla vain puolikas liemikuutio.
Syksyisen sipulisopan kanssa sopivat sämpylät, jotka leivoin aiemmin päivällä. En ollut pitkään aikaan leiponut sämpylöitä, enkä muistanutkaan, kuinka kivaa ja nopeaa se on. Pitäisi kenties saada useammin aikaiseksi.
Syksyisen sipulisopan kanssa sopivat sämpylät, jotka leivoin aiemmin päivällä. En ollut pitkään aikaan leiponut sämpylöitä, enkä muistanutkaan, kuinka kivaa ja nopeaa se on. Pitäisi kenties saada useammin aikaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti