Raparperikeikauskakku
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
vaniliinisokeria
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl Maizena-jauhoja (käksänkirjassa luki perunajauhoja, mutta minulla ei ollut)
1,5 dl vehnäjauhoja (tai voi ihan hyvin laittaa vain pelkkää vehnäjauhoa 3 dl)
puolisen litraa (?) raparperikuutioita (nämä oli pakkasesta)
siirappia
vuokaan rasvaa ja korppujauhoja
*Voitele vuoka, jauhota reunat. (Minä en jauhottanut, siksi piirakan reunat jäivät vähän kiinni.) Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää munat edelleen vatkaillen.
*Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Havahdu siihen, että raparperi on aika kirpeää ja lorauta vähän (pari rkl?) siirappia taikinaan.
*Laita raparperipalaset vuoan pohjalle. Kaada siirappia nauhana raparperien päälle, niin että sitä on suunnilleen joka kohdassa. Kaada taikina vuokaan raparperien päälle, tasoittele vähäsen.
*Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kippaa kakku lautaselle. Nauti vähän lämpimänä maitolasillisen, jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa. Jos kakku on jo vaikka edelliseltä päivältä jääkaapissa, kannattaa ehkä lämmäyttää palasta mikrossa ennen syömistä.
Tykkäsin.
2 kommenttia:
Hoo! Mä marinoin raparpereita hunajalla :) Ja eilen tein sotkotuksen jauhoista, munasta, rypsiöljystä (voita ei ollut sillä hetkellä) kaakaojauhosta, vanilliinisokerista ja piimästä. Ja päälle vähän raparperia. Kippasin sekotuksen irtopohjavuokaan (kun ei muuta kakulle ollut) ja se jäi ihanan möhnäiseksi!
uu, möhnäkakkua... <3 tosin sotkotus ei kuulosta kovin hyvältä :D
Lähetä kommentti