keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Joulutoivomus numero 1

Että oppisin meikkaamaan.

Minua ei haittaa kulkea ihmisten ilmoilla ilman meikkiä. Voin ihan hyvin mennä kouluun, kauppaan tai töihin meikittä, enkä onneksi uhraa ajatuksia sille, että näytänkö mahdollisesti rupikonnalta tai muinaiselta lentoliskolta.

Välillä on kuitenkin ihan kiva restauroida naamaansa vähäsen. Tavalliseen arkimeikkiini (usein myös juhla-) kuuluu peitepuikko punaisten nenänpielien ja tummien silmänalusien peittämiseksi, puuteri puuteroimaan (siis oikeasti, mitä se puuteri tekee, siloittaa? pölyttää? matattaa?) ja ripsiväri muuttamaan puuterin vaalentamat ripset takaisin mustiksi. Tämä yhdistelmä on helppo ja nopea, mutta saa silti hieman muutosta aikaan.

Juhlimaan mennessä olisi välillä paikallaan jokin hienompi meikki. Yleensä kai vetäisen jonkinlaiset rajaukset yläluomelle ripsien tyveen ja sutaisen jotakin luomiväriä luomelle. Siinä vaiheessa iskee usein epätoivo, ja tekisi mieli turauttaa meikinpoistoainetta vanulapulle ja pyyhkiä koko pakkeli pois. En vaan osaa. Toivoisin siis, että saisin taidon loihtia upeita varjostuksia, jotka toisivat silmäni muodon kauniisti esille, ja että osaisin valita silmieni väriin parhaiten sopivat sävyt.

Ja että uskaltaisin käyttää huulipunaa tai edes kokeilla, miltä poskipuna näyttäisi.


kuva täältä.

Ei kommentteja: