perjantai 31. joulukuuta 2010

Lahjakkaita eläimiä

Tykkään väsätä itse joulu- ja synttärilahjoja, jos vaan saan hyvän idean, eikä sen toteutukseen vaadita mitään yliluonnollisia kykyjä. Tänä vuonna en suunnitellut antavani omatekemiä lahjoja, mutta eräänä Safari-kertana aloinkin kutoa jotakin muuta kuin niitä tavallisia sukkia tai tumppuja. Pikku hiljaa puikoilta syntyi jotakin hupsua siskolle.

(G,G)
eli HölmöpöllöOlen aikas ylpeä tuotoksestani, sillä se on ihan ilman ohjetta tehty, omasta päästä vaan keksitty. Etenkin pöllön korvat olivat mielestäni hienosti tehty. Kämppiksen nappipurkilla vieraileminen tuotti tulokseksi tapittavat silmät. Täytettä pöllö sai Kaunokkikämpän kamalassa kunnossa olevasta tyynystä. (Toivottavasti Hakan tyypit eivät lue tätä blogia :s)

Kun pöllö oli valmis, rupesin miettimään muita mahdollisia korvaotuksia. Suunnittelemiseen saattoi hyvin hyödyntää tylsiä iltaluentoja. Tai siis, samalla kun kuuntelee sepustusta lähetyksen teologiasta, voi ihan hyvin piirrellä samalla. Huvittelimme T:n kanssa piirrustelemalla leveäsuisia katteja sekä kettuja, joiden jalat ovat yhdessä sievässä rivissä. Seuraavana puikoilta valmistuikin...

<^^,,==,,~
eli Ovelus-kettu


Kettu oli aluksi oikea murheenkryyni. Aloitin sen varmaankin neljä kertaa alusta, kun mahan valkoinen osa ei ottanut onnistuakseen. Nimittäin jos pitää tehdä jotain yksiväristä aluetta toisella langalla, sen vetää helposti liian kireäksi. Tässä lopullisessa valmiissa ketussa se kiristyminen osui kuitenkin oivalliseen kohtaan. Kuonon valkoinen osa kiristyi niin, että ketulla näyttää ihan oikeasti olevan ylä- ja alaleuka. Onni onnettomuudessa siis. Ketun killisilmät ovat peräisin paidasta, joka jouti roskikseen vähän aikaa sitten. Tämän veijarin käärin pakettiin T:lle, joka vaikutti ilahtuneelta. Ainakin se oli hänellä mukana, kun hän oli meillä yökylässä ennen lomaa. (:Kun kettu ja pöllö olivat jo paketeissaan, sormeni syyhysivät vielä lankojen (kaikki 7 veljestä:ä :p) kimppuun. Koulun joulupuurolta tultuani istahdin puikkojen ja lankojen pariin, ja väsäsin suunnilleen yhdeltä istumalta vielä yhden sankarin.

=^.^=
Kirjava kissaKissan raidat tuli neulottua aikalailla fiilispohjalta, sen enempää suunnittelematta. Aika kivasti eri värit asettuivatkin. Tosin kolmella langalla yhtäaikaa tekeminen on aikamoista tuskaa, kun langat menevät sotkuun. Myös kissalle tuli killisilmät, kun paidassa oli neljä nappia. Olisin toivonut ehkä vähän eläväisempiä silmiä, mutta sillä hetkellä ei ollut muita nappeja saatavilla.

Mietin kyllä vähän, että onko aika hölmöä antaa aikuisille ihmisille jotakin ihme pehmoleluja lahjaksi. Jotakin, millä ei sinänsä ole mitään virkaa. Jotakin, mikä ei ole hyödyllistä. No, toivottavasti lahjat eivät menneet ihan metsään. Kaiken lisäksi kisun ja pöllön korvien raidoista tuli inspiraatio, että voisi olla kiva kokeilla tehdä pystyraidalliset lapaset. Ensi vuonna sitten. (:

(This year I knitted some soft toys for Christmas presents. Im proud of Owl, Fox and Kitten, because I made them without any directions. I just made them up! I was a bit unsure wether to give them to my friends or not, I was wondering if they are too silly gifts for adults. Anyway, I hope that they are liked.)

Ei kommentteja: