tiistai 7. joulukuuta 2010

Joulutoivomus numero 7

Että osaisin hankkia äitille ja iskälle lahjat, joista ne tykkää.

Vanhemmille on vähän hankala miettiä kivoja joululahjoja. Toki aina voisi ostaa jonkin nätin kynttilän ja iskeä sen pakettiin suklaarasian kanssa, mutta onhan se hiukkasen mielikuvituksetonta. Eikä yhtään henkilökohtaista. Vaikka tiedänkin äidin pitävän makeasta, olisi konvehtirasia silti kamalan tylsä lahja. Haluaisin onnistua valitsemaan äidille jotakin sellaista, joka on pelkästään hänelle. Lahja ei saisi olla jaettavissa muiden kesken.

Pienempänä taisin usein hommata jotakin keittiötavaroita äidin lahjapakettiin. Ajatus ei kuitenkaan tunnu tällä hetkellä hyvältä, vaan kulhot tai kakkuvuoat näyttäisivät mielestäni vain vihjauksilta, että äidin kuuluu passata muita ja loihtia herkkuja toisille. Haha vaikka isä meillä kai enemmän leipoo, mutta en halua ruokkia lahjoillani mitään typeriä stereotypioita. Jokin vartavasten äidille valittu kirja voisi olla mieluinen paketti, mutta en tiedä onnistunko löytämään sellaista. Kirjakaupat kun eivät ole niitä kaikkein kivoimpia shopailupaikkoja. Joka tapauksessa, mietintämyssyssä jokin henkilökohtainen, kehoa ja mieltä lämmittävä lahja.

Iskällekin kaiketi löytyisi kirjakaupasta jotakin mukavaa, jos vain menisi etsimään. Toisaalta Suomen sotahistoriaan liittyvät opukset taitavat alkaa olla mielikuvituksettomia nekin. Kyllä iskä sellaisista tykkäisi, mutta hänellekin olisi kivempi antaa jotain erilaista. Melkein mikä tahansa toki varmasti viee voiton yhdestä männävuosina antamastani lahjasta: Kerran ostin iskälle pistorasian tuplaannuttajan (???!! vähän niin kuin jatkojohto, mutta vain kahdelle pistokkeelle) joka ei edes sopinut meidän pistorasioihimme. :'DD Jokin onnistunut valinta siis haussa.

Tietenkin joulutoivon myös sitä, että kavereille hankitut lahjat osuvat johonkin tykkäämishermoon. Vanhemmille vain on hankalampaa miettiä sopivia muistamisia, joten niiden kohdalla kannattaa toivoa erityisen kovasti. (:


kuva peräisin täältä.

Ei kommentteja: