sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Pitkästä aikaa vaatteet!

Joopa joo. Ei ole hetkeen näkynyt vaatteidenesittelemispostauksia täällä. Se johtuu ainakin siitä, että olen nököttänyt vain kotona, ja näin ollen pukeutunut johonkin yhtä hurmaavaan kuten pitkiin kalsareihin, t-paitaan ja villatakkiin sekä villasukkiin. Viime aikoina suosittu asu on ollut myös pyjama, kun kipeänä ei ymmärrettävästi tule panostettua ulkonäköön kovin paljoa.

Eilenkin oli vielä pikkuisen kuumetta (inhottava pikku kuume kestää varmaan ikuisuuden), mutta en voinut jäädä pedin pohjalle, vaan vetäisin vaatteet päälle ja lähdin Kämppiksen kanssa pakkaseen, taivaltamaan kohti koulua. Nimittäin oli juhlan aika. Kolme ja puoli vuotta ahertaneet sosionomi-kirkonnuorisotyöntekijäopiskelijat olivat saattaneet koulunsa päätökseen ja eilen oli valmistujaisjuhla.

Alunperinhän minunkin HOPSissa (henkilökohtaisessa opi...skelu?suunnitelmassa) luki, että valmistumiseni olisi joulukuussa 2010. Opinnäytetyölusmuilujen takia olen kuitenkin siirtänyt valmistumiseni ensi kevääseen, joten eilen juhlin vain luokkakavereiden sosionomisoitumisen puolesta. Oli hienoa istua yleisössä, kun kaverit kävivät vuoron perään hakemassa todistuskansionsa ja kauniin ruusun, ja kun he yhdessä vannoivat sosionomin valan.

Juhlallisuuksien jälkeen menimme pienellä porukalla syömään kiinalaista. Oli kyllä aikamoinen kokemus tilata ruokaa ja lopulta maksaa omat ruoka-annokset, kun ravintolassa oli sillä hetkellä töissä nainen, joka ei osannut suomea kiitosta ja joota enempää. Mutta siitä selvittiin. (:

Illalla oli vanhat kunnon Kaunokki-bileet. Eli luokkalaiset kokoontuivat meidän talon alakertaan saunomaan, hengailemaan ja nyyttäröimään. Sauna sai todistaa olevansa tilaihme, kun seitsemän tyttöä istutti itsensä lauteille. Oli ainakin tiivis tunnelma. Illan mittaan mussutettiin herkkuja, pidettiin puheita ja naurettiin. Mitään erityistä ohjelmaa ei ollut, kunhan vain nautittiin toistemme seurasta. Myöhemmin, kun osa porukasta lähti baarin, toiset meistä alkoi pelata Rappakaljaa. Olipa vaan vallan mukava lauantai.

Mutta sitten ne kuteet.

(klikkaamalla isommaks)

paita - Sokos
tunika - Löytötavaratalo
leggingsit - Anttila
helmet - kirppis
säärystimet - puikoilta
kegät - Citymarket

Koska ei ollut oma juhlapäiväni, ei asunkaan tarvinnut olla juhlallinen. Siisti vain, kun menee toisten juhlia juhlimaan. Tykkään tuosta violetista tunikasta, mutta sitä on tullut käytettyä kovin vähän. Nimittäin koska se on aika lämmintä neuletta, sitä ei viitsi pitää lämpimillä ilmoilla. Lyhyiden hihojen takia se ei taas sovellu kylmille ilmoille itsekseen. Aiemmin minulla ei ole oikein ollut mitään tunikan alle soveltuvaa paitaa, mutta nyt on. Korkkasin eilen Sokokselta ostamani tavallisen pitkähihaisen, ja se kävikin kivasti tunikan kanssa.

Tunikoiden kanssa on mielestäni kivempi käyttää leggingsejä kuin tavallisia housuja. Harmittavaa vain, en omista niitäkään kovin monia. Talvikeleille sopivia (=sellaisia, joiden alle mahtuu paksummat sukkikset) leggareita löytyy vain yhdet, joten ne valikoituvat eiliseen asuun automaattisesti. Pukeutumisvaiheessa haaveilin kyllä siitä, että minulla olisi jotkut tummat farkkuleggingsit, mieluiten vaikka mustaa farkkua. Hmm, se voisi olla tämänpäiväinen joulutoiveeni: Joulupukki, voisitko tuoda minulle mustat farkkuleggingsit? (:

Asukuvien kanssa oli tällä kertaa vähän niin ja näin. Toisaalta oli valotuksen kannalta hyvin onnistuneita kaverikuvia Kämppiksen kanssa, joista askartelin Paintilla tuon yllä olevan kollaasijutun. Sitten varsinaiset asukuvat ovat jotakin tällaista:(Omistettu siskolle. "heei!")


Että näin. Kivasti on salama räiskinyt naaman valkoiseksi ja varjoja reunoille. Ilman salamaa taas olisi pitänyt pysyä aivan aivan paikoillaan. Siihen en ihan kykene. Ja nämä siis olivat omalla kamerallani otettu, ja kaverikuvat Kämppiksen omalla. Huh huh.

Ai niin, ja hiuksetkin on vaihtaneet väriä. Silloin ennen inssiä piti esimerkiksi värjätä hiukset, ettei olisi liikaa miettinyt seuraavan päivän ajokoetta. Joku vaaleanruskea punamahonki sen värin nimi taisi olla, mutta en tiedä. Ainakin aluksi tämä oli tosi tummaa ja punaista, nyt kaiketi hieman punertavaa ruskeaa. Ihan kivaa väriä kuitenkin.

Elkää kysykö, mikä minulla on päässä. Joku kultainen juttu, joka löytyi lattialta. Ehkä kukkalaitteista tipahtanut. Tänä iltana mennään tyttöjen kanssa laulamaan kauneimpia joululauluja vanhaan kirkkoon, ihanaa. Tai menen ainakin kuuntelemaan, jos ei ääni kulje laulamisen merkeissä. Sitten myöhemmin ehkä joku elokuva, ja yö siskonpedissä keittiön lattialla. Ah, nostalgiaa.

(Yesterday was my class mates' graduation day, I got an opportunity to dress nicely. This evening I am going to go to chuch with girls, singing Christmas Songs. Later we'll watch a movie and sleep on matresses on our kitchen floor. It has happened before, too. ♥)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mieleni minun tekevi sanoa, että oletpa kaunis! Ihan hirveän hyvin pukee sinua nuo lasit. Ja hiuksetki on mätsää hienosti laseihin, hih :)

Terveisin salalukija T Oulusta!

Paola kirjoitti...

Olipas kiva mieliteko, kiitos! Vähänkö ihana ilahdutus.

Tykkään itekin noista rilleistä, paitsi vihaan sitä, että ne huuuuurustuuuuu niin helposti. Pitää vaan opetella elämään niiden kanssa. :D