maanantai 20. joulukuuta 2010

Jouluinen toivomus nummero 20

Rinkka ja/tai vedettävä matkalaukku.

Pakkaamisaiheiset toivomukset jatkuvat. Tänään lähdin joululomalle etelämpään. Eli kotiinkotiin. Matkatavaroina minulla oli Jyväskylästä alkuvuodesta ostettu kassi täynnä vaatteita (puhtaita ja pyykättäviä), tietokonelaukku höystettynä läppärin lisäksi villaliivillä ja tuulihousuilla, "käsilaukku" sekä muovikassillinen sekalaista tavaraa. Sellainen tavaramäärä oli melko helposti hallittavissa, vaikka pyysinkin jotakuta tulemaan ihan laiturille asti vastaan, sillä tavarat painoivat aika tavalla.

Olen jo jonkin aikaa miettinyt, olisiko perässä vedettävä matkalaukku kätevämpi kuin olalla raahattava urheilukassi. Varmasti molemmissa on omat plussansa ja miinuksensa, mutta turhamainen puoleni haaveilisi kivasta matkalaukusta, jonka kanssa voisi vain rullailla menemään. Kenties talvi ei ole pyörällisten laukkujen kulta-aikaa, mutta keväämmällä saattaa olla luvassa jokin ulkomaanreissu. Lomamatkalla ei olisi kiva kuluttaa kaloreita rahtaamalla tavaroita hiki päässä hartiavoimin, vaan vedellä niitä hienostuneesti pitkin kävelytietä. (Paitsi mukulakivikadut saattaisivat olla hankalia.) Matkalaukun ei tietenkään sopisi olla kovin iso, jos sen kanssa aikoisi lähteä lennoillekin. Painorajat nääs.

Myös rinkka on ollut mietteissäni silloin tällöin. Lähinnä keväisin, kun olen pakannut kesää ja kesätöitä varten. En ole kuitenkaan raaskinut vielä hankkia leirejä varten rinkkaa, kun ne tuppaavat maksamaan aika pitkän pennin. Ja ihan hyvin olen pärjännyt noilla kasseillakin. Enkä loppujen lopuksi ole kovin erähenkinen, joten en tiedä, sopiiko rinkka minulle. Mutta jälleen; olisi kaiketi kätevämpää kantaa omaisuuttaan selässä kuin ikävästi toisella olalla. En siis panisi pahitteeksi, jos jostakin isosta joulupaketista kuoriutuisi esiin rinkka.^^* Toisaalta, mistä minä edes tiedän, aionko edes koskaan enää mennä leireille ja tarvitsenko isoa kantovälinettä. Joten tämäkin toive on vähän turha.

(Christmas wish number 20. Today I left from Pieksämäki for Holidays. I was wondering, that I might need a suitcase for travelling. It would be easier to drag my stuff that carry them on my shoulder. And I even might go for a trip next year, so suitcase would be more handy than bag.

I could also wish a big backpack for a present. It would be good for camping. But actually, I'm not sure if I will go camping anymore and if I would need the backpack.)

Ei kommentteja: