keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Uusia ja vanhoja tuttavuuksia - kasapäin kaikkea kivaa

Varoitus: tästä kirjoittelusta saattaa tulla tosi pitkä. Ainakin sekalainen, koska aion kertoa shoppailuista ja kuulumisista ja posteista ainakin. Joten pidemmittä puheitta - aloitan.

Eilen oli reissu Tampereelle. Missiona oli käydä kirjastossa lainaamassa kirjoja opparia varten. Tulin kuitenkin jälleen kerran siihen tulokseen, että olen valinnut huonon aiheen, sillä sitä käsittelevää kirjallisuutta ei löydy. Täytynee siis kirjoittaa kyseisestä aiheesta perusteos, jota tulevat tutkijat voivat käyttää lähteenään. Rankaa olla edelläkävijä. :D

Toinen suunnitelma Tampere-reissua varten oli mahdollisesti teatterikäynti siskon kanssa. Se vähän kariutui, sillä a) esitys saattoi olla peruttu sairastumisien vuoksi ja b) sisko pääsikin koulusta luultua myöhemmin. Olisimme menneet siis päivänäytökseen, mutta sen sijaan päädyimmekin vain hengailemaan kaupungilla.

Halusin käydä Indiskassa katsastamassa erään hippipaidan, koska huomasin liikkeen edessä maininnan, että kaikki aletuotteet ovat vielä puoleen hintaan. Olin aiemmin ihastellut paitaa jo kahdessa Indiskassa, mutta korkean hinnan takia en ollut edes sovittanut sitä. Nyt sovitin, ja huomasin että näytin todella l e v e ä l t ä se ylläni. Paidassa oli paljon pitsejä ja hörhellyksiä, ja se oli malliltaan melko lyhyt, joten se ei imarrellut olemustani. (:

10,90 € --> 3,95 €
7,90 € --> 2,95 €

Sen sijaan ostin alesta jotakin muuta. Isojen sormuksien villitykseni sai taasen tyydytystä, kun kiva kuviollinen killutin oli vain alle kolme euroa. Vaaterekeistä nappasin sovituksen kautta kassalle puoleen reiteen asti olevan painijaselkäisen topin. Ehdin jo käyttää sitä ennen kuvausta, joten se on hieman tuollainen lörön näköinen. :P

Indiska onkin minulle aika uusi shoppailututtavuus. Olen toki tiennyt kyseisen puljun olemassaolosta, ja silloin tällöin pyörähtänyt sisälläkin, mutta olen vasta kolme kertaa tehnyt siellä ostoksia. Kaikki kerrat ovat olleet tänä vuonna. Ensin löysin joulukoristeperhosen, josta haluan tehdä kaulakorun, sitten ostin siskolle tuliaisiksi haarniska-/discopöllön ja nyt nuo jutut. Että seuraavia alennusmyyntejä odotellessa...

(kantakin olisi toki voinut olla esteellinen)

Sen enempää ei siskon kanssa shoppailtu eilen, vaan seurasimme vatsojamme Subwaylle. Mussutettiin siellä pääruokaa ja sitten siirryimme lähes-viereiseen Public Corneriin jälkkärille. Koska sisko oli laittanut kenkiini liukuestepohjat, niin tarjosin hänelle palkaksi lämmikejuoman, ja itse otin toisenlaisen lämmikejuoman. Istuskelimme höpöttämässä ja ottamassa valokuvia, kun meidän pöytämme viereen tuli joku mies.

"Käyttekö usein täällä?" oli melkein ensimmäinen juttu, mitä se mies sanoi. No, kävi ilmi, että hän oli toimittaja ja oli tekemässä Moroon Kantapöytä-juttua, ja kysyi sitten haluaismmeko me olla haastateltavina. Hän otti meistä muutaman kuvan ja kysyi kysymykset, eipä siinä kauaa nokka tuhissut. Tosin hän jätti meidät miettimään vastaukisamme keskenämme, ja lupasi sitten soittaa aamulla ja kysyä, mitä vastaamme...

Hihihii, siinä kun se reportteri (olipa jotenkin Akuankkamainen sana) räpsi kuvia, ♥:kin tuli samaiseen kuppilaan. Meillä oli treffit, kun hänkin oli käymässä Pirkan mailla koulunsa takia. Istuimme vähän aikaa kolmistaan PC:ssa, ja sitten erkanimme tahoillemme. Sisko Kissanmaalle, minä ja ♥ Kaukajärvelle. Oli mukavat treffit; syötiin mannaa ja kanaa, selailtiin IKEAn kuvastoa, juteltiin tulevasta reissusta ja oltiin vaan. Jäätiin yöksi ♥:n serkulle, ja ♥ lähti viiden maissa takaisin Helsinkiin. Töitä nääs. Eipä tuossa kai ollut kovin paljon järkeä, että nähtiin muutaman tunnin, ja sitten hänen piti matkustaa noin aikaisin... Vaan olihan se kivaa silti.^^*

Aamulla (siis oikealla aamulla, ei silloin neljän ja viiden välillä) keräsin tavarani ja kävin ostamassa aamupalaa S-marketista. Sitten käppäilin kirppikselle, jolla olen kerran käynyt. Siellä tein löydön, joka edustaa otsikossa mainittuja vanhoja tuttavuuksia:

Olen siis aika pitkään jo miettinyt kellon ostamista, ja syksystä lähtien jopa aina vilkaissut koruliikkeiden kellotarjonnat. Mistään ei ole kuitenkaan löytynyt mitään, mikä miellyttäisi silmääni. Kriteerejä olivat mm. nahkaranneke (kiva muovinenkin kävisi, mutta EI metalli-), selkeä kellotaulu (ei tarvitse olla numeroita, mutta en halua siinä olevan mitään kuvia) ja vähän hienohko, muttei mikään liian blingi. Edellinen kelloni oli musta, simppeli ja hieno, peräisin kaupantekijäisenä Yves Rocherilta. Sen kellotaulun lasin alle joutui kuitenkin hiekkaa (!?), joten en vaivautunut vaihdattamaan siihen patteria tämän loputtua. Mutta jee, tänään löysin samanlaisen mutta punaisen! Edellisen kelloni ja ihanan-mutta-kalliin Axcent-kellon välimaastoinen punainen kello, viiskytsenttiä kiitos! Toimii, ainakin viidenkymmenen sentin edestä. (:

Kellon oston jälkeen ajelin bussilla keskustampaan, ja kävin lempparikirppikselläni, Bonus-kirppiksellä. Siellä oli aika monessa pöydässä -50%-lappu. Onnekseni juuri niissä pöydissä, joissa oli minulle mieluisia juttuja. Tein monta löytöä:

Ensin iskin silmäni tähän luksus-seepra-rintaneulaan. Harmistuin, että hintalapussa luki NELJÄVIISKYT, mutta onneksi huomasin sitten sen alennuslätkän. Alkuperäisellä hinnalla en olisi seepraa raaskinut ostaa, mutta nyt se lähti mukaani. En ole oikein tottunut käyttämään rintaneuloja (ja tuo on aika painavakin!), joten kaavailin vähän, että laittaisin raitaponin riippumaan kaulaketjuun. Jos löydän jonkun sopivan ketjun.

Seuraava kirppisalelöytö oli takki. Violetti (sellainen oikein syvä ja herkullinen, seeprakuva on aika lähellä totuutta) kangastakki, joka on omiaan kevättakiksi. Jos se kevät sieltä tulisi. Musta trenssi, jonka viime keväänä vihdoin ja viimein itselleni löysin, on loppujen lopuksi hiukan liian asiallinen minun makuuni. Tämä violetti on rento, mutta siistimpi kuin joku pelkkä tuulitakki. Ja hupaisa juttu tässä takkiostoksessa on se, että kokeilin viime keväänä Prismassa tuota samaa takkia, mutta jotenkin se oli liian pieni. Meinasin tänäänkin jättää sen rekkiin roikkumaan, mutta kokeilin sittenkin. Varmaan minulla oli ohuemmalti vaatteita nyt, tuskin sentään olen laihtunut. Eikä lompakkokaan laihtunut; maksoin (uuden veroisesta!) takista 6 euroa.

Viimeisenä Bonus-kirpparin kassalle nappasin tällaisen puseron. Tykkään tosi paljon tuon mallisesta kauluksesta, tavalliset kolmiolerpakkeet eivät oikein ole mieleeni. Vaaleanharmaa väri on hiukan arveluttava sen takia, että mietin näkyvätkö hikiläikät liian tehokkasti kainaloissa. :DD Muuten väri on kiva. En edes jaksanut kokeilla paitaa ennen ostamista, sillä ajattelin kestäväni 75 sentin hukkaostoksen. Ei tarvinnut kuitenkaan kärsiä, vaan pusero mahtuu ja istuu hyvin. Ei ole edes liian iso etumuksesta. Jonkun topin se kyllä tarvitsee alleen.

Jossakin luksusseepran ja paitapuseron löytymisen välissä havaitsin yhdellä hyllyllä karvahatun. Veli on yrittänyt metsästää itselleen jonkinlaista reuhkaa, ja tekstasin hänelle sitten, kelpaisiko tällainen. Luulen, että kahden euron hinta sai veljen hyväksymään löytöni, mutta jos se ei veljelle kelpaakaan, pidän tämän mielihyvin itse.

Sitten vielä yksi kiva juttu: Kun tänään tulin kotiin Tampereelta, postilaatikossa oli lappu posteljoonilta, että minulle on yli-iso kirje postissa. Kävin heti hakemassa sen, ja kirje olikin aivan muuta, mitä olin odottanut. Luulin nimittäin, että tlaamani DVDt ja pelit olivat tulleet, mutta minua odottikin yllätys Kotkasta.

Kirjekuorta koristivat Harry Potter -tarrat. Henkilökohtainen suosikkini on Harryn herkkä luutaposeeraus. ♥ Kirjeen sisältö oli jotain ihanan suloisen pirteän mahtavaa!

Disney-laulu-vinyylilevy!!! Vaan eipä minulla ole mitään, millä sitä kuunnella. Kaiketi tämä olikin tarkoitettu sisustuselementiksi - niin kuin t.i.l.a.ssa sun muissa sanotaan. Ihana.

Ää, nyt kurnii nälkä suolissa, joten tulee äkkilopetus. Moikka, oli ihanaa reissua!

1 kommentti:

tAru kirjoitti...

.. että moi ja toi levynkansi on ihana, mut nallepuh on vähän pelottava.

mut moi <3

aciasi