maanantai 10. tammikuuta 2011

Kolmen euron päivä

Lauantaina minulla oli shoppailutreffit S:n kanssa. Päivä alkoi sillä, että juoksin bussiin (olisi pitänyt lähteä pari minuuttia aiemmin kämpiltä) ja ajelin Vuosaaren metroasemalle. Siitä metroilin rautatieasemalle S:ää vastaan. Odotellessani kävin vaihtamassa leimaamatta jääneen junalipun muutamaan euroon.

S tuli puoli yhdeksän jälkeen lentokentältä juna-asemalle, ja jonkin aikaa toisiamme etsittyämme lähdimme metrolla Itäkeskukseen. Koska kaupat eivät olleet vielä auki, menimme hörppäämään aamukahvia. Aamukahvi oli alunperinkin suunnitelmissa, joten ei haitannut, vaikka jouduimmekin odottelemaan kauppojen aukeamista.

Latte - Irish cream -makusiirapilla
Croisantti - rapea ja pehmeä

Ensimmäisen ostokseni teinkin jo kahvilassa. Robert's Coffeessa myytävät joulujutut (-kahvit ja -teet) olivat puoleen hintaan, ja koska olin vuoden vaihteessa tykästynyt yhteen ostamaani joulukahviin, halusin viedä kotiin tuliaisiksi uuden pussillisen jouluisesti maustettua kahvia. Ensi jouluksi vaikka, jos ei muuten tule juotua. Alen jälkeen kahvipaketille jäi hinnaksi kolme euroa.

Joulukahvi - kanelia ja kardemummaa

Kahvittelun jälkeen ryhdyimme pikku hiljaa kiertelemään kaupoissa - kunhan olimme ensin löytäneet tavarasäilytyksen. H&M:llä totesimme S:n kanssa, että molempien henkkamaukkakausi taitaa olla ohitse, mutta löysin sieltä sentään jotakin. Olen kai aiemminkin ostiskellut H&M:ltä lähinnä asusteita, ja tälläkin kerralla poistuin kaupasta mukanani uusi huivi. Tosi isossa kukkahuivissa on hiukan venäläinen tunnelma, ja ostin sen epätoivoisena yrityksenä korvata viime talvena menettämäni huivin. (Kun joku pitkäkyntinen oli iskenyt näppinsä ihanaanihanaan venäläishuiviini :CC) Tässä henkkamaukan versiossa on hiukan pliisummat värit, eikä materiaali ole yhtä lämpimän oloista, sekä huivista puuttuu hapsut. Ostin korvikkeen kuitenkin, silä se ei ollut pahan hintainen. Alkuperäisesti 12, 95 € maksanut huivi lähti mukaani kolmella eurolla.

huivi - slaavilaista tunnelmaa

Seuraavan löytöni tein Glitteristä. Olen viime aikoina etsiskellyt kivoja isoja sormuksia (jotka a: mahtuisivat sormeeni ja b: eivät olisi liian kalliita) ja tällä kertaa tärppäsi. Glitterin alekoruissa hengaili mahtavan kokoinen hopeanvärinen sormus, jota koristi kaunis camee. (Hmm en ole varma, sanotaanko sitä naisen kuvaa cameeksi, vaiko koko korua? No, kuitenkin...) Sen hinnasta oli lähtenyt puolet, joten siitäkin pulitin vain kolme euroa.


sormus - ja joku lommo tuos oikees reunas

Puolen päivän maissa kävimme syömässä Subwaylla. S:lle tonnikala (mikäs muukaan) ja minulle grillattu kananrinta. Oli huonoimmat subit ikinä, varmaankin meitä palvelleen sandwich artistin (hmph) filosofiaan kuullu, että kun patongin väliin on isketty täytteet puolihuolimattomasti, sen jälkeen kaiken voikin kruunata järjettömällä määrällä kastiketta. Yh.

Ruuan jälkeen piti vähän aikaa vain istuskella, mutta sitten jatkoimme kauppojen tutkimista. Jossain vaiheessa päivää S epäili shoppailukarmamme muuttuneen. Nimittäin yleensähän on ollut niin, että kun olemme yhdessä ostoksilla, vain S onnistuu ostamaan jotakin, mutta minä jään ilman löytöjä. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että S lähti ostoksilta lähes tyhjin käsin. Hän osti ainoastaan teetä Robert's coffeelta.

Minä sen sijaan ostin vielä yhden jutun. Onlyn alesta bongasin itselleni kivat sukkahousut esimerkiksi sen yhden mustan hameen kanssa pidettäväksi. Sikäli mikäli ne mahtuvat :D Ellei mahdu, niin sisko saa (taas) yhdet sukkikset lisää. Hiukkasen kimaltelevien sukkisten alkuperäinen hinta oli 8,95 €, mutta minä poistuin Onlysta vain kolme euroa köyhempänä.

sukkikset - kappas vaan minkä väriset

Jätimme Itäkeskuksen taaksemme muistaakseni kahden maissa. Metroiltiin takaisin rautatieasemalle ja sieltä seikkailimme raitiovaunulla Silja Linen terminaalille. S oli lähdössä risteilylle ja saatoin hänet odottamaan seuruettansa. Istuskelin vähän aikaa hänen seuranaan terminaalissa, ja raitiovaunuilin sitten takaisin päin.

Ennen kämpille menoa kävin vielä ruokakaupassa. Se oli aikamoista tuskaa, sillä varmaan kaikki muutkin ihmiset olivat päättäneet lähteä neljän aikoihin ostamaan ruokaa. Olin kämpillä vähän ennen viittä, ja ryhdyin aika heti tekemään ruokaa. Vaikka olin väsynyt ja nälkäinen, sain silti aikaiseksi vallan mainioita lihapullia (joihin palannen myöhemmin) ja spagettia. Ilta menikin sitten ♥:n kanssa leffaa katsellen, Punnitsejasäästä-naposteltavia napsien ja Rascal-siideriä siemaillen. Vaikka otsikoinkin kirjoitteluni kolmen euron päiväksi, oli se myös täyden kympin päivä. (:

(I had a shopping date with S last Saturday. We spent lovely day in Itäkeskus, shopping, eating and talking. This time S didn't find much to buy, but I made couple of nice catch - 3 € each. After nice shopping day I made good food and relaxed with bf, movie and Rascal-cider.)

Ei kommentteja: