torstai 13. tammikuuta 2011

Riisiä ja kanaa uunissa

Ostin eilen ensimmäistä kertaa Pieksämäellä-asumis-aikanani broilerin koipia. Tai koipireisiä niiden nimet taitavat olla. Enkä tajua, miksen ole tehnyt sitä useammin, sillä niistähän saa kätevästi ruokaa. Opin sen yläasteella köksässä.

Broileria riisipedillä

Broilerin koipireisiä (marinoituja)
2 dl riisiä
~5 dl lihalientä
pakastevihanneksia
sipuli

Laita broilerin kappaleet voideltuun vuokaan. Kaada väleihin riisi ja lihaliemi. Lohko sipuli ja heitä mukaan vuokaan. Pistä paistumaan 200-asteiseen uuniin 40 - 50 minuutiksi. Lisää pakastevihannekset, kun paistoaikaa on jäljellä kymmenisen minuuttia.

Viime vuonna olen ehkä oppinut syömään tehokkaammin sellaisia lihanpaloja, joissa on luut mukana. Vaikka ♥ olisi varmasti sanonut, että heitän paljon hyvää ruokaa pois, en silti ällötellyt koiven kanssa niin paljoa kuin ennen. ö_O

Tiistaina kun palasin Mäelle, Yläristi oli pimeenä. Oli outoa tulla sähköttömään kämppään. Onneksi Jrn lainasi taskulamppuaan ja onneksi oli kynttilöitä. Huvitti, että vaikka oli sähköt poikki, olin silti Facebookissa. Koneessa oli akkua jäljellä. Voi tätä nykyaikaa.

2 kommenttia:

tAru kirjoitti...

miä kyllä ällöttelen aika usein niillä koivilla, ne on ... pelottavia. mut onneks en niitä niin usein syökkään. ja täällä tähtitornissa ni viel vähempi mitää kanaa oon enää syönykkään, kasveja vaan!

hei, voisin kans kertoo montamonta tarinaa sähköttömästä asumisesta ja olemisesta mut ..en (;

hydro (hei, toi on joku oikee sana!)

Paola kirjoitti...

hoho, just kun olin lukenu ton sähköttömisen asumisen lauseen, sähköt meni! ja tällä kertaa ei ollu akku kiinni :c

Mutta kai määkin nyt sentään oon asunu ilman sähköjä, en oo niin... hifi? :P ja ilman vettä, se vasta mukavata on. -.-

Mulle ei melkein koskaan tuu noi vahvistussanat, tai siis ne tulee sitte vasta ku on painanu että lähetä, ja sitte ei voi enää kirjottaa sitä tähän . :C Keksin siis oman: sneegu.