maanantai 17. tammikuuta 2011

Kaapista tullut tonnikalasalaatti ja muuta sekalaista

Näyttäisi siltä, että en harrasta enää mitään muuta kuin ruoan laittoa ja sen syömistä. Siltä se vähän tuntuukin. Tylsä Pieksämäki on ajanut minut elämään, joka täyttyy oppariahdistuksesta, pakkausärsytyksestä ja syömisestä. Ennen kai sentään käväisin välillä ihmisten ilmoilla? Esimerkiksi S:llä teellä tai jonkun kanssa pitsalla. :P

Tänään lähetin opinnäytetyöhön liittyviä papereita yhteistyöseurakuntaan. Olen miettinyt opparia aika paljon, mutta muuten en ole saanut kauheasti aikaiseksi. Sähköposteja olen lähetellyt joka puolelle tuhottoman määrän. Mietin päivällä, että mitä jos vain tulostaisin kaikki lähettämäni ja saamani sähköpostiviestit ja esittelisin sen opinnäytetyönä. "Tutkimus kirkon alan sähköisestä kommunikoinnista".

Pakkaaminen ei muistaakseni edistynyt eilen ollenkaan. Tänään sain sullottua ISON matkalaukun täyteen vaatteita. Lähinnä paitoja. Muutama vaatekappale lensi roskiin, jokunen UFFin laatikkoon heivattavaan pussiin. Joku päivä mietin, että en malta odottaa pääseväni johonkin omaan kämppään, olisi niiiiin kiva sisustaa. Tätä ränsistynyttä (okei ihan elinkelpoista) solukämppää kun ei ole oikein viitsinyt stailata kovin huolella. Lauantaina olen toivon mukaan sentään jo kotona, enkä joudu tylsistymään täällä yksin.

Tämän päivän ruoka syntyi periaatteella "mitä kaapista löytyy". Tosin wok-vihannekset ja tomaatit oli ostettu sillä silmällä, että ne päätyisivät samaan kulhoon muiden salaattiainesten kanssa. Mutta kaapissa ne tänään olivat.

Tonnikala-makaronisalaatti

*makaroneja -> keitä ja valuta
*1 tlk tonnikalaa -> lisää makaronin joukkoon
*puoli pussia wok-vihanneksia -> wokkaa öljyssä, lisää pikkuisen soijakastiketta ja valkosipulijauhetta -> lisää makaroniin
*2 tomaattia -> pilko ja lisää muiden juttujen joukkoon
*1 tlk ananasta -> paloittele ja heitä sekaan

Eilen tein jälkiruoaksi (ruokana oli lämmitettyä nacho-juttua, joka ei luonnollisesti ole yhtä hyvää kuin heti valmistamisen jälkeen) appelsiiniriisiä. Oli nostalginen olo, sillä edellisen kerran olin tehnyt moista varmaan ala-asteella kokkikerhossa. Silloin ohjeessa oli Mummo-ankan kuva, toisella puolella Bambi ja Rumpali. Tällä kertaa käytin tätä ohjetta.

Ei kommentteja: