lauantai 15. tammikuuta 2011

Pakkauspaloja

Tänään nukuin aika pitkään, muistaakseni johonkin puoli kahteentoista asti. Oli kiva uni, niin se oli pakko katsoa loppuun asti. (: Noustuani popsin jotain aamupalaksi ja lähdin sitten kauppaan. Oli vallan ihanan aurinkoinen ilma, mutta kovin kylmä. Kauppareissun jälkeen pisteli inhasti, kun jäätyneet ruumiinosat alkoivat jälleen sulaa. Vähän aikaa kaakaoiltuani ryhdyin taas pakkaamispuuhiin. Olen siis nyt muutamana päivänä koittanut saada otetta tästä kaaoksesta, pikku hiljaa laittanut tavaroita kuljetuskuntoon.

Tänään olen saanut taas vähän edistystä aikaan. Kohta alan kokkailla itselleni syötävää, mutta sitä ennen tulin pitämään bloggaustauon ja kerron pari palasta tämän päivän pakkaussessiosta.

Tällä kertaa näytti olevan vuorossa koriste-esineiden ja esimerkiksi kynttiläjuttujen pakkaaminen. Melkein loppuun palaneiden ja toisaalta aivan uusien kynttilöiden kohtalosta oli helppo päättää: Sen kun vaan nakkaa nysät pois ja pakkaa käyttämättömät mukaansa. Erinäisten tuikkukippojen kohdalla olikin sitten hankalampaa.


(oho eipä osunut edustavin puoli kuvaan)


Joskus olen askartelupuuskissani/tekemisen puutteessani maalaillut Piltti-purkkeja tuikkukipoiksi. Sehän se on kierrätystä yksinkertaisimmillaan. Ja yleisimmillään; voi kuinka monet kerrat kerhoissa ja joululahjavalvojaisissa sun muissa on väkerretty vaikka mitä Piltti-purkeista! :D Vaikka nämä kipot ovatkin "vain" jätelasista tehdyt, minusta ne ovat aika kivan näköiset. Etenkin pidän raikkaasta kukkatuikusta ja jouluisesta piparikiposta (jonka yhdellä puolella on pikkuinen pipariukko). Toisaalta tällaisia voi ihan hyvin tehdä lisää, kun maaleja on vielä jäljellä. Ei kai viitsisi rahdata mukanaan turhaa jätettä (no okei, eihän se enää ole jätettä, kun sitä on jalostettu), mutta toisaalta ei raaskisi luopuakaan.

Päätöksiä on kuitenkin tehtävä. Tällä kertaa päädyin siihen, että jätän kipposet ihastuttamaan mahdollista seuraavaa asukkia. Hmm, tai vihastuttamaan Hakan tyyppejä, jos tänne ei kukaan muutakaan, ja he joutuvat tyhjentämään kämpän? Otinpa nyt edes kuvat aikaan saannoksistani.

Sitäpaitsi yhden omatekemän kynttilälyhdyn sentään säästin itselleni. Se on isompi kuin nuo edelliset, ja vähän erikoisemman muotoinen. Muistaakseni tehty Saarioisten hillopurkista, jossa on kivoja kulmia. Iso purkki oli muistaakseni ensimmäinen, jonka tein, ja varmaan parhaiten onnistunutkin. Haha vaaleanpunainen kynttiläpurkki sai jopa aikaan runon. (:

Sudenkorento
valo läpi sen
hauraan kukkasen juoksee
kultaoksan luo

japanilaisia kukkia^^

Sitten vähän toisenlaisiin pakkaupalasiin: Kynttilöiden ja muiden koristejuttujen jälkeen tuntui siltä (haha taidan tehdä tätä hommaa aika fiiliksen mukaan, mä huomaan), että voisin pakata huivit. En kuitenkaan tyytynyt vain sullomaan niitä johonkin laatikkoon, vaan tein senkin hieman pidemmän kaavan mukaan. Pääin laskea, kuinka monta huivia omistan. Olin kyllä tietoinen, että minulla on niitä aika paljon, mutta tarkkaa määrää en tiennyt. Joten nyt oli hyvä sauma tehdä laskutoimitus.

Heittelin kaikki kämpästäni löytyneet huivit sängylle, ja sain selville, että niitä on 21, joista...

1 on toimittanut lähinnä lampunvarjostimen virkaa
4 on kapeita, joita käytän lähinnä päässä
2 isoa huivia (oikeastaan saronkeja), jotka ovat tosi monikäyttöisiä (+1 kotonakotona)
2 pashminaa (toinen oikeaa pashminaa Napalista, toinen viskoosia)
3 erikokoista kukkahuivia (+ se uusin kotonakotona)
2 "silkkihuivia", joita en ole oikeastaan käyttänyt (toinen ostettu näytelmärekvisiitaksi)
3 ohuehkoa hapsullista (+1 kotonakotona)
3 palestiinalaishuivia (joista kaksi "oikeaa", melkein saman väristä, ja yksi Seppälän teiniversio)
1 kirjava, jolle en keksinyt kategoriaa.

Näiden lisäksi ainakin yksi huivi (jossa on buddha-kuvioita ja vähän kultaa) on ♥:n kämpillä. Joten yhteenlaskutoimituksen mukaan sanoisin, että omistan 25 huivia. Mutta puolustuksekseni voin koittaa inistä, että aika lailla kaikki huivit ovat olleet halpoja, koska ne ovat joko kirppikseltä tai alesta. Vaikka silti kyllä toivon, ettei niitä ilmestyisi enää lisää tämän pakkausrupeaman aikana. :D

Tungin huivit söpöön vihreään laukkuuni. Enempää sinne ei oikeastaan mahtuisikaan, joten onneksi osa huiveista on kotona tai muualla. Sitten ovat tietenkin vielä ulkohuivit (vai talvihuivit?), mutta niitä minulla ei ole niin montaa. Villi veikkaus olisi että viisi...

No mutta. Nyt onkin mukavan kurniva olo vatsassa, joten enköhän siirry keittiön puolelle ja ala järjestää jotakin murkinaa. Moikka!

(Today is packing day, again. I had to decide wether to take all my candle pots with me, or not. The final decision was that I will leave those three little pots here (a little joy for the next resident :D) but I'll take the big one with me.

I also packed my scarfs today. I counted them, and altogether I have 25 of them. Luckily they have not cost very much, they all are from 2nd hand or sale.)

Ei kommentteja: