lauantai 15. tammikuuta 2011

Lauantaimurkinaa

Eilen kyselin J:ltä nachojen ohjetta. Hän oli kerran tehnyt sellaista pöperöä itselleen ja S:lle, ja jotenkin minulle tuli eilen mieliteko sitä kohtaan. J neuvoi ja tänään kävin ostamassa aineet. Ja lisäsin J:n ohjeeseen vielä paprikaa.

Nachot uunissa

pikku pussillinen (taisi olla 200 g) maissilastuja (mulla oli juustolla maustettuja)
400 g jauhelihaa
joku tortilla/taco/fajita-maustepussi ja vettä sen ohjeen mukaan
sipuli
(punainen) paprika
salsaa
guacamolea
juustoa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ruskista jauheliha, lisää pilkottu sipuli ja paprika. Laita joukkoon mausteseos ja pussin ohjeen mukaan vettä.

Levittele sipsit uunipellille ja niiden päälle jauheliha.

Sitten jauhelihan päälle salsaa ja guacamolea. Viimeiseksi vielä juustoa (raaste on toki kätevin, mutta kun viipaleet olivat tarjouksessa kilohinnaltaan halvempia kuin kokonainen juusto. jonka siis olisin ostanut muuhunkin käyttöön, ja raastanut siitä...) ja koko höskä uuniin. Lämmitetään sen verran, että juusto on kunnolla sulanut.

Oli kyllä tosi hyvää, kiitos vaan ohjeesta. En ollut ennen maistanut tällaista pöperöä, mutta se sopii hyvin lauantai-illan ruoaksi. Vielä paremmin se sopisi kavereiden kanssa syötäväksi, mutta tällä kertaa mussutin yksin. Vaikka J kyllä yritti kutsua itsensä maistiaisiin, mutta Facebook alkoi ryppyillä jotakin. Sitä paitsi olisi se ollut vähän outoakin, emmehän me vietä aikaa kaksin.

(Today I made nachos for the first time ever. I got the recipe from J and liked very much this food. It goes well with Saturday evening, though it would have been nicer to eat it with some friends.)

4 kommenttia:

iituliina kirjoitti...

nam! näyttääkin hurjan hyvältä

Paola kirjoitti...

se on. mutta myös tuppaa janottamaan. terv.nim. näytän ihan seittemännellä kuulla raskaana olevalta, ku ensin söin tota ison lautasellisen ja sitten join yli puoli litraa vettä perään. no en heti perään. ja kaikki tää siis mun normaalin mahan lisäks. :DD

MouMou kirjoitti...

Oi, noita pitää kyllä testata!:)

Paola kirjoitti...

kannattaa!