lauantai 19. maaliskuuta 2011

Pööttei - mussutuksien päivä

Varoitus: Sisältää järkyttävän huonotasoista kuvamateriaalia ruoasta.

Eilen oli minun syntymäpäiväni. Aamu alkoi mukavasti sänkyyn kannetulla aamiaisella, jonka tosin kävin itse valmistamassa ja tuomassa petiin. Ihan tavallisia voileipiä pari kappaletta ja ihan tavallista mehua. Hieman jotakin tavallisuudesta poikkeavaakin, nimittäin tuoretta mangoa nam. En kuitenkaan ole kovin harjaantunut mangon syöjä, joten en ehtinyt mussuttaa läheskään koko hedelmää, ennen kuin olikin jo aika kiiruhtaa, jos aikoi ehtiä bussipysäkille. Tässä kuva rumasti silvotusta mango-parasta sekä kultakalkkunalla päällystetystä paahtoleivästä:

Aamupalasen jälkeen käppäilin bussipysäkille pirteän kevätauringon lämmittäessä. Hiekotuksista ja puoliksisulaneesta asfaltista tuli mieleen viime vuoden kevät Jyväskylässä, ja pitikin hieman tekstailla silloisille kämppiksilleni. Bussi tuli pian, ja kun jäin linja-autosta metroasemalla, joku soitti haitarilla Metsäkukkia. Ihanaa! (:

Metrolla huristelin Kamppiin. Olin kerran aiemmin käytellyt kauppakeskukseen johtavia rullaportaita, ja ne olivat tälläkin kertaa yhtä hullut. Minusta se tunneli, jossa ne portaat rullivat, tuntuu hiukkasen ahtaalta, ja ylös mennessä meinaa vähän pyörryttää. Ihan kuin olisi jossain sienissä. ö_O

Kampissa suuntasin ensimmäisenä toiseen kerrokseen, jossa HerStyler:n (?) työntekijät esittelevät ja myyvät yrityksen tuotteita. Minulla oli nimittäin muinaisen kiharrinostoni jäljiltä tallella kuponki, joka oikeuttaa ilmaiseen hiustenlaittoon. Ajattelin, että syntymäpäivänä olisi kiva istahtaa tuoliin jonkun hipsuteltavaksi. On aina mukavaa, kun joku toinen meikkaa tai laittaa hiuksia, joten sellainen sopii oikein hyvin synttäripäivään.

Toki tyttö, joka laittoi hiukseni, halusi myös esitellä muita tuotteita minulle kuultuaan että omistan kihartimen. Hän törkkäsi päähäni malliksi muutaman tupsun hiustenpidennyksiä, ja voi valtava, miten upeilta ne näyttivät! Onneksi ne kuitenkin ovat niin kalliit, että en mitenkään voi hairahtaa sellaiseen ostokseen. Vaikka ne olisivat kuinak ihanat tahansa. Pidennyksien sijaan pyysin tyttöä rullailemaan hiukseni joillekin söpöille laineille. Tyttö käytti työkalunaan suoristusrautaa, joten lopputulos oli hieman eirnäköinen kuin omalla kihartimellani tehty look.

(hiukset näyttivät minusta livenä kivemmilta kuin tärähtäneessä kuvassa)

Hiustenlaiton jälkeen pyörin vähän aikaa ympäri ostoskeskusta. Tai oikeastaan taisin kiertää vaan samaa pikku ympyrää, kun näin samat kaupat moneen kertaan. :D Nuusista odotellessa ehdin käväistä kirjakaupassa ostamassa uuden muistikirjan Aarrekirjaa varten, ja Nuusiksen tultua istahdimme Cafe Picnicin pöytään hörppimään teetä. Seuralaiseni otti teen seuraksi jonkin patongin, mutta minun lautasellani nökötti vallan suussasulavan ihanan suloinen kolmen suklaan kakun palanen. Josta en kaikessa hurmiossa tajunnut ottaa kuvaa.

Sen sijaan pyysin Nuusista ottamaan synttäripäivän asukuvat, kun olimme kävelemässä Kampista Forumiin:
ilme - huoh lollero?

paita/mekko/mikälie - Gina Tricot
kalsarit - Tokmanni
kenkät - Citymarket
kaulakoru - Seppälä


Picnicin ja kuvien jälkeen piipahdimme muutamassa kaupassa, ja kun olimme ihastelemassa Indiskan värikkäitä juttuja, ♥ liittyi seuraamme. Nuusis lähti pian kotia kohti, keräämään voimia illan treenejä varten, minä jatkoin synttäilyä ♥:n kanssa. Käveleminen pitkin poikin Forumia jatkui, ja iltapäivästä kehkeytyikin yllättäen shoppailuiltapäivä (jonka hedelmistä kerron myöhemmin). Jossakin vaiheessa vatsa ryhtyi vaatimaan täytettä, joten etsimme jonkin ruokapaikan, jossa olisi kiva murkinoida.

Tämän vuoden synttäriateria nautittiin Namaskaar-ravintolassa. Minun on aina välillä tehnyt mieleni syödä intialaista ruokaa, ja nyt istuimme kantamuksinemme mausteiselta tuoksuvien annoksien ääreen. ♥ valitsi listalta lammasta kookoskastikkeessa, minun annokseni oli jättikatkarapuja tomaattikastikkeessa. Lisäksi napostelimme rapeaa papadam-leipää. Onneksi valitsin rapuja, enkä lammasta, jota myös olin ajatellut, sillä tällä kertaa lammmasannos oli vähän pettymys. :c Rapuannos oli huisin hyvää!

(pavuista en liiemmin pitänyt, ne olivat niitä samoja, joita ♥kin välillä kokkaa)

Ruoan jälkeen suoritimme lisää kauppojen katselua, sillä jälkiruoka ei olisi ihan heti mahtunut sisuksiimme. Jossain hetkessä löysimme tiemme Helsingin jäätelötehtaan kojun jonoon, ja ostimme jälkkäriksi paria vähän erilaisempaa jäätelöä. Lempeää kookosjäätelöä ja raikasta sitruunarahkajätskiä. Jätskien jälkeen aloimme valua kohti leffateatteria.

Kyllä, pallot olivat jättimäisiä!

Elokuvalippujen lunastamisen ja leffan alkamisen välillä oli rutkasti aikaa, mutta koska olin ollut kaupungilla jo lähes kymmenen tuntia, istuskelimme vain teatterin aulassa juttelemassa ja pelaamassa. (Esimerkiksi piti arvata toisen ajattelemaa henkilöä tai sanoa nopeasti vuorotellen eri eläimiä tai paikan nimiä tms...) Ja koska leffateatterissa kuuluu syödä popcornia, mussutuspäivän viimeinen "ruokalaji" oli juurikin popparit. Höystettynä cheddarmausteella. Oli pikkuisen hienoa, että poppareihinsa sai tupsutella itse valitsemaansa maustetta! Ihan uusi kokemus meikäläiselle.

Kävimme katsomassa Natalie Portmanin tähdittämän Black Swannin. Tähän hätään ei irtoa nyt mitään huikeita arvoiita kyseisestä leffasta, tyydyn vaan sanomaan, että elokuva oli kaunis ja kamala. En ole ennen nähnyt pelkoelokuvaa -teatterissa, ja varmaankin iso kuva ja isot äänet tekevät leffan pelottavammaksi, kuin se olisi vaikka läppärin ruudulta katsottuna. Olisi se kyllä kammo läppäriltäkin.

Elokuvan päätyttyä ajelimme metrolla takaisin Vuosaareen. Vaikka olinkin aika rättikuittipoikki vietettyäni yli 12 tuntia kaupungilla, minulla oli yksi ihanimmista synttäripäivistä ikinä. S:n epäilyksiin juhlintakestävyyden mainioudesta sanoisin, että tämänaamuinen kirppisreissu peruuntui järjettömän jalkamuusauksen takia. Heräsin jopa yöllä jalkojen särkyyn, ja pyörin hereillä yli tunnin. Jalkojani ei selvästikään ole luotu kaupasta toiseen juoksemiseen. :DD

(Yesterday it was my birthday. I ate a lot. :DD I had fresh mango at breakfast. The breakfast was nice, I had it in bed. Only because I took it there myself. :P

I spent my day at mall, first I got my hair done and then met a friend. With her I took cup of tea and though she ate some baguette, I had a nice piece of cake. (three different chocolates in it!!!!)

After tea and girls' talk we checked some shops and she took my pictures. Later my bf joined us. At some point my friend had to go home and we continued shopping. The real food of the day was served in Namaskaar restaurant, I had some prawns and bf took lamb.

Later we had a nice dessert; coconut- and lemon ice cream. That wasn't all, because we still bought some popcorn (with cheddar flavour) for a movie. We went to see Black Swan, and I liked it. The movie was beautiful and awful, that's all I can say now.

I had one of the loveliest birth days, though I was so tired when we came home. I even had to cancel the flea market date of today, because of my sore legs!!)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tykkään susta hirmusesti!

Tuu pian takasin! Pus!

Paola kirjoitti...

Ihhis Bella! tykkään susta myös. höhö ja en viel päässykään lähteen, lykkäsin sitä tähänpäivään ja sit viel uudestaan huomiseen.

joo toki yritän tulla mahdollisimman pian. <3