keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Täytetyt paprikat

Minusta on nyt jonkin aikaa tuntunut siltä, että ruokavalioni koostuu pelkästä kanasta, ja että sitä alkaa tulla kohta korvista ulos tai alan vähintäänkin kotkottaa. Kanapainotteiseen elämään (?) tuli onneksi muutos, kun suunnittelin kokkaavani hapanimeläporsasta, ihan vaan jauhelihakastiketta ja täytettyjä paprikoita. Punaiset paprikat olivat jopa tarjouksessa 1,99 €/kg, joten mikäs tässä kokkaillessa! :P Seuraavaksi seuraa listaa siitä, mitä muuta kokkailussa käytin. Täytettä jäi aika paljon yli, eli jos ei tunne mielihalua syödä sitä pelkältään, kannattaa miettiä itselle sopivat ainesmäärät. Tosin ylijäänyt "jauheliharisotto" oli hyvää sinälläänkin.


Täytetyt paprikat, 6 annosta

3 (punaista) paprikaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 suolakurkku
pieni tölkillinen herkkusieniä
200 g ranskankermaa
keitettyä riisiä
1 lihaliemikuutio
mustapippuria
valkosipulia
juustoraastetta

Ruskista jauheliha ja sipuli, lisää pannulle kuutioitu suolakurkku ja herkkusienen palaset. Sekaan vielä ranskankerma ja mausteet. Kun lihaliemikuutio on sulanut, lisää riisi.

Operoi paprikat: pese ja halkaise (ylhäältä alas, ei noin niin kuin kuvassa, sillä sitten toiseen puoleen jää se kanta), poista siemenet. Asettele uunipellille leivinpaperin päälle, lusikoi täytettä sopivasti paprikakupposeen. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Huomaa, miten ihanan makeaa lämmennyt paprika on. Ja varo polttamasta suutasi!

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Mahtava vinkki, kiitos! Tänään syödäänkin täytettyjä paprikoita :)

Paola kirjoitti...

Eipä midistä, olepa hyvä!

Joo nää on aika helppo tapa saada vähän jotain erilaista ruokaa. Tulee aika nopeesti ja vaivattomasti, mutta jotenkin on pikkusen "hienompaa". (: