lauantai 1. syyskuuta 2012

Kanaa sweet & sour

Kasi- tai ysiluokalla köksässä oli jotakin teemapäiviä, joiden ideana oli tutustua eri maiden ruokiin. Kiinalaisena päivänä teimme ruoaksi hapanimeläporsasta, josta pidin niin paljon, että olen tehnyt sitä moooonesti vielä koulun jälkeenkin. Joskus olen käyttänyt ruoassa porkkanan tilalla kaalia, mutta muuten olen ollut uskollinen köksänkirjan ohjeelle. (Jonka löytää halutessaan MouMoun blogista, *klik*) Viime kerralla kuitenkin mietin, että voisin kokeilla porsaan sijasta kanaa ja muuttaa aineksia muutenkin. Tänään sitten ryhdyin toimeen, ja tuloksena oli ihan yhtä hyvää kiinalaista kuin possuversiokin.

Hapanimelä kana

300 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl omenamehua

1 sipuli
1 punainen paprika
pikku purkki herkkusieniviipaleita
1 tlk ananasta
n. 1 dl suolapähkinöitä
valkosipulia (jauhetta tai tuoretta)
öljyä
5 dl lihalientä (tarkista kuutioiden ja veden suhde pakkauksesta)

soosi:
3 rkl kylmää vettä
3 rkl soijakastiketta
4,5 tl sokeria
1,5 tl (omena)viinietikkaa
3 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

*Laita kanasuikaleet kulhoon ja mittaa joukkoon soija ja omenamehu. Sekoita ja jätä marinoitumaan n. 15 minuutiksi. (Itse annoin olla yön yli, jotta estin laiskamatoisuuden. Nääs kun lihat olivat jo marinoitu tänään, oli pakko tehdä ruoka loppuun asti.)

*Leikkaa sipuli suikaleiksi/lohkoiksi ja suikaloi paprika. Kuumenna loraus öljyä pannussa ja heitä kasvikset perään. Pyörittele niitä kovalla lämmöllä pari minuuttia. Lisää herkkusienet (ei lientä tietenkään) ja suolapähkinät, pyörittele vielä vähän aikaa. Siirrä pannun sisältö sitten kattilaan.

*Lisää pannuun hiukan öljyä ja laita kanat ruskistumaan.

*Kun kanasuikaleet tirisevät pannulla, kaada kattilaan lihaliemi. Lisää myös ananas ja mausta valkosipulilla. Kiehauta.

*Kun kanat ovat ruskistuneet, lisää ne muiden aineiden sekaan kattilaan.

*Sekoita soosin aineet keskenään eri kulhossa. Lorota sekoitettu soosi kattilaan, hämmennä. Kiehauta ruoka uudelleen.

*Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Voisi passata myös nuudeleiden kaveriksi!


Ps. tuo MouMoun blogin ohjeessa oleva työjärjestys passaa, jos käytössä on isompi paistinpannu kuin minulla. Tosin tiskin määrä taitaa silti olla aika lailla sama. :D

2 kommenttia:

Shop'em kirjoitti...

Namskis :) Oot cool, mä osaan hädin tuskin tilata tollasta kiinalaisen kassalta 8)
Hei haastoin sut mun blogis! :D http://koskaseolialennuksessa.blogspot.fi/

Paola kirjoitti...

mää en jostain syystä osaa tilata mitään muuta kun Nautaa Peking. Otan AINA sitä. Siks onki kivempi mennä buffettiin, kun siellä tulee maistettua muutakin.