keskiviikko 29. elokuuta 2012

Eläimiä katsomassa

Jossakin Tuurin esitteessä luki, että Kyläkaupalta Ähtärin eläinpuistolle on vain alle puolen tunnin ajomatka. En ole koskaan ennen käynyt Ähtärissä, joten päätin guuglailla, mitä eläinpuiston pääsyliput maksaisivat. Koska aikuinen pääsee ihmettelemään eläimiä kympillä (ei pahis, minusta), ajattelin ehdotella ♥:lle eläinpuistoreissua. Ehdotukseeni vastattiin myönteisesti, joten lauantaiaamuna kerättiin kamamme, palautimme avaimet ja suunnattiin Ähtäriin päin.Tuurista Ähtäriin ei tosiaankaan ollut matka eikä mikään, ja pian olimme eläinpuiston parkkiksella. Lipunmyynnin luo piti kävellä muutama sata metriä, ja siinä reissulla ehdin jo leikkiä turistia ja ottaa kuvia puolukoista. :P

Ostettiin liput ja saimme ranteisiimme hopenväriset rannekkeet. Hetken aikaa eläinpuiston karttaa pällisteltyämme astuimme polulle, joa veisi meidät kaikkien eläimien luo. Ennen kuin ehdimme nähdä yhtäkään oikeaa eläintä, piti pysähtyä poseeraamaan karhutoteemin kanssa. :DEläinpuistokierros oli kolmisen kilometriä pitkä, ja sen varrella oli monien eläimien asumuksia. Visiitin ajankohta oli ehkä hieman huono, sillä monet eläimistä olivat nokosilla juuri käyntimme aikana. Jotkut koisivat näkösällä, jotkut olivat vetäytyneet piiloon koisimaan. Vaikka puistossa oli melkoisen uneliasta porukkaa, nähtiin silti monia kivoja eläimiä. Luulin, että digipokkarillani sai aika surkeita kuvia eläimistä, mutta kuvat olivatkin yllättävän hyviä. Länttään niitä nyt tähän.
 Kaikenlaisia kauriita, poroja ja muita sarvipäitä oli aika paljon. Välillä tuntui, että eläinpuiston pitäjät olivat laittaneet samanlaisia eläimiä eri aitauksiin, ja lätkäisseet aitoihin erilaiset kyltit. :D

Hirvet olivat aikamoisen komeita, vielä kun olisi nähnyt tuon aidan vieressä hengaavan uroksen jaloillaan. Olisi voinut puntit vähän tutista!


Hirvien vieressä asusti orpona löydetty Prinssi-niminen bambi (termit hallussa!), joka on ollut hoidossa Ähtärissä kesän ajan. Kun poikanen on tarpeeksi iso, se päästetään luontoon.
 
 ♥ löysi porolle oikeat sarvet, hieno homma! ^^*


 Visentit/biisonit ottivat aika rennosti.
Eikä villisioillakaan näyttänyt olevan sen suurempaa stressiä tai kiirettä.

Nämäkin kaverit vain köllivät:
Ahma

Lumileopardi

Sudet (tiiän, säälittävä kuva!)

Napakettu

Ilves

Välillä piti vähän pestä kaverin turkkia...


...ja poseerata?

Linnut olivat aika hauskoja, mutta niistä oli vähän hankala ottaa kuvia:

 Kurki

Kattohaikarat

 Se on varmasti Hedvig! (eli tunturipöllö)

 Mikäköhän pöllö tämä oli... joku keisaripöllö poseerauksesta päätellen!

 Ja jotain pikku tyyppejäJoutsenet hengailivat majavan aitauksessa, majavaa ei näkynyt missään.

Hölmön näköinen mandariinisorsa

Alpakkaakaan ei ollut helppo kuvata, sitä ei ilmeisesti kiinnostanut olla mallina:


Karhut olivat ylivoimaisesti mielenkiintoisimpia eläimiä koko puistossa, koska ne eivät piileskelleet, eivätkä vain hengailleet paikallaan. Niistä tulikin otettua eniten kuvia.

Tämä yksi tykkäsi paistatella päivää kalliolla.

 Tämä taas oli mieluummin varjossa.

Nämä kaksi vilvoittelivat altaassa.

 Easy...

...breezy...

...beautiful: Cover bear!

Pennuilla oli omat touhunsa:
awws (:

Eläinpuistovisiitti oli kyllä vallan mainio. Reitti ei ollut liian pitkä tälläiselle antiurheilijalle ja sääkin suosi. Ei ollut liian kuuma tai kylmä, eikä satanut. Reitin puolessa välissä oli kahvila, josta ostimme herkutteluun jäähilejuoman. :D Kello taisi olla jotakin yli kaksi, kun jätimme Ähtärin taaksemme ja aloimme ajella takaisin kotiin. Jostakin ennen Virtoja napattiin pari liftaajatyttöä kyytiimme, ja matka menikin mukavasti, kun oli vähän isompi porukka. Ei pöllömpi kesäreissu, siis. (:

2 kommenttia:

Marski kirjoitti...

Lapinpöllö on tuo keisaripöllö, ja oisko ne pikkutyypit helmipöllöjä :D Tonne pitää mennä, ainakin karhuja moikkaamaan!

Paola kirjoitti...

luotinkin siihen, että tunnet pöllöt mun puolesta! (: Juu kannattaa mennä, on kiva paikka!