lauantai 8. syyskuuta 2012

Sadepäivän shoppailut

Vieläkään en ole saanut aikaiseksi kuvata niitä Tuurin ostoksia (yhet housut pyörii jo kovaa vauhtia koneessa tällä hetkellä!), mutta tänään tuli tehtyä vähän lisäshoppailuja. Nappasin ostoskierroksen löydöistä kuvia, joten pääsen sepustelemaan niistä täällä. Varoitus: luvassa ei ole kovin mielenkiintoista settiä.

Päätettiin tuossa päivällä hurauttaa Hervannan puolelle, Duoon. Se on ihan kätevä paikka silloin, jos ei ole kamalan suurta shoppailutarvetta, ja jos sataa. Ja nyt satoi. Lukeminen taitaa olla sadepäivän puuhaa, joten mikäpä olisikaan ollut parempi kauppa käytäväksi kuin kirjakauppa. Jotenkin kirjakauppojen ulkopuolella olevat tarjouslaarit ovat aina kamalan kiehtovia, ja tälläkin kertaa ne onnistuivat houkuttelemaan minut lähellensä.

 Tällä kertaa poistopisteestä löytyi ekaksi tusseja. Sekoitettavat "Blendy pens" -kynät vaikuttivat hauskoilta, koska kuudesta erivärisestä tussista saisi vaikka kuinka monta eri yhdistelmää. Nyt kotona tarkemmin tutkiessani tajusin, että kynät ovat aikalailla tavallisia tusseja, jotka vaan päästävät väriä toisiinsa kynien keskellä olevissa hylsyissä. Tosi hämärästi nyt kirjoitettu, mutta siis pointti oli, ettei blendy penssit olleet mitenkään ihmeellisiä. Odotan silti, että pääsen kokeilemaan sekoitustusseja esimerkiksi kirjeen kirjoittamiseen. Ja onneksi en pulittanut näistä melko taviksiksi osoittautuneista huopakynistä kuin kaksi eukkia. (normaalihinta 7,90 €)

Tarjouslaarin uumenista kätösiini eksyi jotakin muutakin värikästä. En yhtään muista, milloin minulla olisi ollut viimeksi kasvovärit, joten olihan nämä kahden egen (norm. 5,90 €) kasvovärikynät ostettava. Jotenkin ajattelin niin, että eihän sitä koskaan tiedä, milloin tälläisiä sattuu tarvitsemaan. Välillä on hyvä jemmailla tavaroita. 0:)

 Poistopisteestä tuli ostettua jotakin myös meidän koululaiselle. ♥ aloitti tällä viikolla suomen kielen kurssin, ja toivon mukaan ensi kuussa alkaa toinenkin. Tämä nyt alkanut on nimittäin vain kahdesti viikossa, pari tuntia kerrallaan, mutta työkkärin kurssi olisi ihan kokopäiväistä opiskelua. Peukut pystyyn siis, että ♥ pääsisi sille kurssille. Joka tapauksessa kursseilla tarvitaan muistiinpanovälineitä. Tällä hetkellä kurssilainen käyttää jotakin Aku Ankka -vihkoa, mutta kun se on täynnä, on kiva käytellä lempparijalkkisjoukkueen logolla koristettua vihkoa. Näitä lähti mukaan kaksi yhteensä neljällä eurolla. (normaalilla hinnalla olisi saanut pulittaa 5,90 €/kpl)


Kirjakaupan sisälläkin oli vielä tarjouspöytiä. Ihastelin hetkisen kaikkia söpöjä macaron- ja cup cake -kirjoja, mutta huomioni kiinnittyi sitten Tarot-kortti-pakkaukseen. Kun kävin Englannissa (vuonna 2004), meinasin ostaa tällaisen pakkauksen, jossa oli sekä tarot-kortit että niihin liittyvä kirja, mutta en sitten jotenkin raaskinutkaan. (ylläriylläri). Aina silloin tällöin olen harmitellut, että en napannut pakettia mukaani. Tällä kertaa en sitten harkinnutkaan kovin kauaa, vaan tein ostopäätöksen aika nopsaan. Ei minulla ole mitään suurta kiinnostusta Tarokkikortteja kohtaan, kunhan vain huvikseni halusin tutustua. Ajattelin myös, että jos nämä jäävät aivan toimettomiksi jonnekin nurkkaan pölyttymään, voin antaa nämä eteenpäin. Pakkauksen (saattaa jopa olla se sama, jota silloin Stratfordissa katselin, minulla on hämärä muistikuva violetista paketista) hinta oli 6,90. (norm. hinta 15,93. puntaa tai euroa :o)

Kirjakaupan jälkeen pyörähdettiin Seppälässä ja UFFilla, niistä ei tarttunut mukaan mitään. Minua vähän ärsyttää koko UFF, siellä on minusta aika kallista. Samalla hintaa saa uusiakin vaatteita, jos viitsii vähän väijyä aleja tai tarjouksia. Ainoa hyvä juttu UFFissa on ne euron tai kahden päivät.

Tiimarista ostettiin vähän koululaisjuttuja. Rulla kontaktimuovia (vahingossa sitä karheapintaista) ja paketti lyijytäytekynän lyijyä. Päätin vielä kassalla hurjastella vähän, ja ostin myös kuusi postimerkkiä. Kakkosluokan.


Tokmanniksi muuttuneesta Vapaa valinnasta osteltiin vain kemppareita. Tiskiainetta, hammasharjat ja sellaista. Tosin kassan vieressä oli vielä yksi houkutin, "tästä makeiset 50 snt". Lompakkoni on jo kauan pursunnut kaikenlaisista korteista, ja olen ajatellut uudelleensijoittaa ne johonkin pikku pussukkaan. Itse asiassa ostin jokin aika sitten Kylmiksen Tokmannilta tällaisen samanlaisen pussin (jonka sisällä on KAKSI (2) vaahtokarkkia), jonka kuvituksena oli Helinä-keiju. Tämä Minni-pussukka näytti vaan niin kovin houkuttelevalta, että otin nytten tämänkin. Joko niille korteille tai vaikka mukana kuljetettaville meikeille. Pussukkaan mahtuu ihan mainiosti puuteri, peitepuikko ja huulirasva.

Oikeastaan lähdettiin Duoon sen takia, että siellä on pystyssä Reino-kaupan Pop up outlet -myymälä, jossa myydään myös Palmrothin konkurssipesän kenkiä. Ajattelin, että olisi kiva löytää jotkut laatukengät, mutta myymälä oli ihan sairaan pelottava. Lattialla oli isoja pahvilaatikoita, joiden sisällä oli sekalaisia pareja kenkiä ja joiden ympärillä parveili iso liuta naisia. Eipä siinä sitten huvittanut penkoa tarjontaa, mutta ei kyllä päällisin puolin edes näyttänyt kovin kiintoisalta tarjonnalta. Mietin hetken, olisinko ostanut tarjous-Reinot, mutta myymälässä ei ollut niitä korallin värisiä, enkä ihan niitä tavallisia pinkkejä haluaisin. Liukenin paikalta sitten aika äkkiä.

Lopuksi mentiin Subwaylle syömään, kun Cityshopparissa oli vielä yksi subi-tarjous käyttämättä. Vielä maitokaupan kautta ulos kauppakeskuksesta.

Ennen kuin kurvailtiin kotio, tuli vielä mieleen yksi mahdollinen poikkeamiskohde. Hervannassa nimittäin sijaitsee legendaarinen (tai en tiedä onko se legendaarinen kenenkään muun kuin minun tai pikkusiskon+hänen metalliluokkansa mielestä) Sauli City. En ole koskaan käynyt siellä, mutta ajattelin että olisi ihan kiva vilkaista, millainen paikka se on.

Huh huh, en kyllä osannut odottaa sellaista. Arvelin kyllä, että paikka on jotakin Löytöliiterin, Kuljun kartanon tai Säästöpörssin tapaista, mutta en silti osannut valmistautua siihen, mikä siellä odotti. Hyllyä niin piukassa kaikkea tavaraa, että kaikkiin hyllyväleihin ei uskaltanut edes mennä. Tuotteina menneiden vuosikymmenten helmiä. Erityisen riemastuttava oli löytää leluosastolta Bambukarhut-wokkisetti. Bambukarhuthan tuli telkkarista silloin, kun olin ala-asteella. Joku Barbien jeeppi taisi olla vieläkin vanhempaa tuotantoa. Ja voi sitä kalsonkien määrää! Ihan sairaan monta hyllyä omistettu miesten kerrastoille ja kalsareille. Kummaa.

Ei me Sauli citystäkään silti tyhjin käsin lähdetty. ♥ osti itselleen talvitakin. Sellaisen toppatakin, mikä on vähän niinkuin toppaliivi jonka alla on huppari. Ihan kivan näköinen, tosin se tekee ♥:n vähän Michelin-ukon näköiseksi. :D Hintaa takilla oli 30 €, näytti olevan alkuperäiseltä hinnaltaan kymmentä senttiä vaille kuuskymppiä. Hah ja kassamies (olikohan Sauli itse, enpä tiedä) oli vielä ihan kiva, sillä hän veloitti pelkästään takin hinnan, vaikka ostettiin myös pussillinen paahdettua sipulia. :D

Juupa juu, että sellaiset shoppailut. Nyt taidan etsiä jotakin syömistä, sillä subista on jo aika paljon aikaa. Saa nähdä, jos sitä vaikka menisi saunaankin tänään. Huomenna on työpäivä, kalenterissa lukee että messuavustaminen. Moikka siis nyt!

Ei kommentteja: