tiistai 22. helmikuuta 2011

Pelkkää paperia

Moi. Tässä tulee nyt toinen postaus, jonka sisältönä on jokin männäviikkoina tapahtunut. Eli kuvailin askartelujani, joita en ole täällä vielä esitellyt.Toikkarilla tehtiin torstaina paperinarukukkia. Terälehdet, heteet ja lehdet on paperinarua, lisäksi käytettiin hiukkasen teippiä, pätkä pajua ja jonkin verran kukkateippiä. Tuli ihan nätin näköinen minun mielestäni, vaikka en yleensä paperikukkasista perusta.

Ehkäpä viikko sitten kieputtelin aikakauslehtipaperia helmiksi ja pujotin ne sitten kuminauhaan rannekoruksi. Helmien on tarkoitus olla samantapaisia, kuin ne afrikkalaisten naisten tekemät. Ne afrikkalaiset vaan sattuvat olemaan miljoona kertaa hienompia. Ihan söpöt näistäkin tuli. Ohje on Kämppiksen Muumi-askartelukirjasta. :DD

Syy helmien tekemiseen oli opparini. Nimittäin valitsin leirin yhdeksi askarteluksi paperihelmien teon, ja pitäähän askartelut aina kokeilla itse etukäteen. Että saa mallin lapsille näytettäväksi. Ja olisihan se noloa, jos ei olisi kokeillut etukäteen, ja sitten askartelu olisikin täysi floppi. Vaikka lapset saavatkin leirillä leikata paperisuikaleet saksilla, itse käytin (mattoveitsen puutteessa) puukkoa. Ehkä olisi kannattanut pysytellä itsekin saksissa, onnistuin nimittäin viiltämään puukolla sormeeni. :s


Aikakauslehdistä siirryin sanomalehtipaperiin. Läträsin liisterin ja paperisuikaleiden kanssa kaiketi viime torstaina ja perjantaina, kun piti testata toista leirin askartelua. Ja hyvä että testasin, sillä ensimmäinen meni vähän mönkään. Liistrasin ensimmäisen kulhon suikaleet kelmutetun jälkiruokakulhon ulkopinnalle, ja kuivuttuaan paperinen kulho oli hiivatin hankala saada irti. Eipä tullut mieleen, että kuivuessaan paperi saattaa hieman kutistua, joten sain repiä reunoja rikki, jotta saisin paperikipon irti muotistaan. Toisen kulhon kanssa oli parempi onni, kun tajusin lätiköidä liisterisiä sanomalehtisuikaleita jälkiruokakipon sisäpuolelle.Koska liisteriä jäi vielä jäljelle, jatkoin lätiköintiä pienten kuvioiden parissa. Leikkasin pahvista kuvioita ja liisteröin niiden päälle sanomalahtisuikaleita. Tarkoituksena tehdä ihan vaan jotakin juttuja, joita voi myöhemmin jalostaa vaikkapa korteiksi. Pariin kiinnitin kiiltokuvan ja muut jätin odottamaan mahdollista maalausta, tai mitä niille sitten keksiikään. Heppa-lätkästä tulee luultavasti jääkaappimagneetti tädille, muille kuvioille ei vielä ole määränpäätä.

Tämmösiä tällä kertaa.

(I have done some paper crafts lately. Flower made of paper string, bracelet made of magazines. Little bowls and hearts, eggs and other forms are made of news papers.)

Ei kommentteja: