perjantai 20. heinäkuuta 2012

Vadelmainen mutakakku

Sunnuntai-iltana tuli taas kauhea leipomishimo. Ja ehkä vähän makean nälkäkin, mutta kumma kyllä itse leipomisosuus houkutteli enemmän. Pähkäilin aikani, että mitä sitä oikein pyöräyttäisi (kun ei siinä illalla enää viitsinyt ruveta mihinkään suuritöiseen), ja lopulta päädyin ihan vaan mutakakkuun. Googlasin sanoilla "nopea mutakakku" ja ensimmäinen osuma vei minut Kaksi kaunista -blogi SUPERnopean mutakakun ohjeeseen.

Ohje näytti aika samalta, mikä köksänkirjassanikin on, jotkut ainemäärät taisivat olla erilaisia. Mutta koska pelkkä mutakakku tuntui vähän liian tylsältä siinä sunnuntaihetkessä, päätin kokeilla, miten vadelmat passaisivat suklaan kanssa.

Vadelmainen mutakakku 

150 g margariinia
3 dl sokeria
1-2 tl vaniliinisokeria

1,5 dl jauhoja
2 munaa
4 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
pakastevadelmia

*Sulata margariini, sekoita joukkoon sokerit ja kaakao.

*Vatkaa joukkoon munat (yksitellen, käsivoimat riittävät, ei tarvita sähkövatkainta tms).

*Sekoita joukkoon jauhot ja suola.

*Ripottele jauhotettuun vuokaan (minulla ei edelleenkään ole korppujauhoja, joten käytin kaurahiutaleita) pari desiä jäisiä vadelmia. Kaada taikina vadelmien päälle.

*Paista 175-asteisessa uunissa X aikaa. kahden kauniin blogissa sanottiin 20-30 minuuttia, mutta luulisin että jäiset vadelmat hidastivat kypysmistä. Loppujen lopuksi en pysynyt enää kärryillä, kuinka kauan annoin oman kakkuni olla uunissa. Mutta tikulla tökkimällä saa selville, milloin voi lopettaa paistamisen. Kun kakku on vielä kostea, mutta ei mikään lieju, se on parasta. :D


Kuva ei ole kaikkein paras, koska kamera/muistikortti/tietokone/joku pilasi muut kuvat niin, että niistä tuli jotain ihmeellisiä palapelejä. :s Kakku itsessään oli IHANAA. Lämmin, pehmeä, suklainen taikina + sopivasti kirpeät vadelmat+ jännän rapea kuori = taivas. ♥



Ei kommentteja: