sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Vintagea ja pitsaa

Tallipihalla oli eilen ja tänään Suvi-Vintage -niminen tapahtuma. Nimensä mukaisesti tapahtumassa oli esillä vanhan ajan asioita, ja ajatelin että olisi kiva käydä vilkaisemassa meininkiä. Ei sillä, että vieläkään olisin mikään vintage-harrastaja, mutta tiesin että joulukuvausten valokuvaaja olisi ainakin paikalla, ja ehkä joitakin muitakin kuvauksissa pyörineitä tyyppejä.Olisi kiva nähdä siis. Toinen motiivi Tallipihalle lähtöön oli se, että siskolla ja sen luokkakaverilla on siellä ny kesällä oma koju, ja olisi hauska käydä katsastamassa sekin.

Kunhan ensin löytäisi koko paikan. :D En ollut koskaan ennen käynyt Tallipihalla, minulla oli vain harmaista harmain aavistus, missä se sijaitsee. Soitin siskolle kysyäkseni ohjeita, mutta en oikein niistäkään ymmärtänyt. No, mitäpä pienistä, lähdettiin silti ♥:n kanssa liikkeelle. Parkkeerattiin auto johonkin kohtaan, missä oli ilmaista pitää autoa, ja käppäiltiin sitten siihen suuntaan, missä ajateltiin Tallipihan olevan. Hah, ensin käveltiin harhaan ja tehtiin siis sellainen ylimääräinen lenkki. :c Alun harhailun jälkeen löysimme onneksi perille. (Jossakin Plevnan takana oli sellainen kartta, että "olet tässä" ja siitä sitten suunnistettiin.)


Tallipihalla oli ihan mukavasti ihmisiä, vaikka ilma ei ollutkaan mitä parhain. Osa ihmisistä oli pukeutunut tavallisiin vaatteisiin, mutta aika monella oli päällään jotakin vuosikertakuteita. Nättejä mekkoja, punattuja huulia ja lierihattuja. Näytti kivalta. Itseasiassa keskityin Tallipihan visiitillä katselemaan ihmisiä, enkä niinkään kyttäillyt myyntipaikkojen tarjontaa. Suklaapuodissa pyörähdimme, mutta sisällä oli niin paljon ihmisiä, että käännyin ihan suosiolla takaisin ulos. Voisi käydä katsomassa putiikkeja sitten joskus uudestaan, kun on tavallinen päivä, eikä mitään tapahtumaa.

 Paikalla oli myös karuselli-Kalle vanhan karusellin kanssa.

 Hepoilla oli oikeasta karvasta tehdyt hännät! (:

Heppa-ajeluakin olisi ollut tarjolla. Pienempi heppa (okei poni) kyyditsi lapsia.

Yhden toriteltan kohdalla pysähdyin hetkeksi, sillä joulukuvauksissa ollut Elina oli siinä myymässä. Hän on työharjoittelussa VintagEija's-putiikissa, ja oli lähtenyt mukaan Suvi-vintageenkin. Ei kauhean montaa sanaa ehditty vaihtaa, mutta olipa silti kiva nähdä. (: Jirina oli tapahtumassa kuvaajan roolissa, Tallipihalla olisi saanut mennä kuvauttamaan itsensä maakellarissa (!?). Tyydyin silti ihan vaan moikkaamaan. Se oli kivaa.


Mutta se sisko. Sisko ja hänen luokkakaverinsa oli saanut napattua itselleen yhteisen myyntipaikan Tallipihalta (otan osan kunniasta itselleni, koska minä linkkasin siskolle feisbuukissa näkemäni mainoksen paikoista) ja eilen oli ensimmäinen myyntipäivä. Vaikutti siltä, että tytöt tykkäsivät torin tunnelmasta. Heillä oli myynnissä laukkuja, kenkiä ja ihania ihania koruja. Suoritin vähän teollisuusvakoilua ja napsin kuvia heidän kojunsa tarjonnasta:


Ei ihan kauhean kauaa kierrelty Tallipihalla, kerta ilma ei ollut kovin hehkeä. Käppäiltiin sen sijaan Koskipuistoon päin, missiona mennä Rossoon syömään. Aika moni muukin oli päättänyt tehdä saman homman, sillä jouduimme jonkin aikaa odottamaan, että pääsisimme johonkin vapaaseen pöytään. Samoin ruokia piti odottaa jonkin aikaa (puoli tuntia, ettei ihan mahdottoman kauaa), mutta eipä meillä ollut mihinkään kiire. Popsittiin ensin salaattia ja patonkia, ja sitten pitsaa. Meillä oli sellainen Kaksi pitsaa yhden hinnalla -kuponki,  ♥ valkkasi kanabarbequen, minä sellaisen kasvispitsan, jossa oli esim. artisokkaa. Nam. Juomana minulla oli kokista, olen jostain kumman syystä alkanut juoda sitä nyt viimeaikoina. :o Ja alkanut siis tykätäkin siitä.

 Sumuinen Sunday

 koski ja puu

Hämyinen Paula

Verdone-pitsa
Alkuperäisiin suunnitelmiin kuului vielä Anna Puun puistokonsertti, joka olisi ollut osa kirjastotalon lavan avajaishäppeninkejä. Minun jalkani olivat kuitenkin iltapäivällä jo sen verran huonossa kunnossa, että minua ei houkutellut talsia edestakaisin, vaikkei lava niiiin kaukana olisikana ollut. Päätin silti nilkuttaa vain autolle.  Oikea jalka oli nimittäin vähän rikki:
 Tämä tuli ennen Tallipihalle pääsyä. Itse en tosin huomannut mitään, ♥ vaan sanoi että katoppa vähän jalkaas. Hyi.


 Tämä tuli jossakin Tallipihan ja Rosson välillä. Auts.

Jottei tästä postauksesta jäisi päälimmäisenä mieleen jalkaällötykset, voisin laittaa vielä jotakin asukuvan tapaisia. Halusin laittaa edes vähän Suvi-vintage -tapahtumaan sopivat kuteet, joten hyppäsin mekkoon ja uudistin (ihanan pehmeän!!) neuletakkini. Ja maalasin huulet uudella huulipunalla. (:


 Kun tultiin kotiin, taidettiin syödä jälkiruoaksi nektariinit ja oltiin vaan. Venailtiin lottoarvontaa, mutta huomattiin, että se tuleekin vasta tänään. Käytiin saunassa, katottiin hölmö elokuva. Oikein kiva lauantai. ^^*

Ei kommentteja: