sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Otapa lääkettä, rohtoa nauti

Meidän kämpässä ei ollut mitään lääkekaappia, kun muutettiin. Eikä sellaista ole tullut hankittua, koska se ei ole ihan kodintavaroiden elintärkeimmästä päästä. Sen sijaan päässäni on muhinut jo monta kuukautta idea, että tekisin taloutemme lääkkeille säilytyslaatikon kenkälaatikosta. ♥ tilasi silloin joskus ennen Nigerian reissua siskolleen tuliaiskenkiä, ja niistä jäi juuri sopivan kokoiset laatikot. Valtasin toisen laatikoista askartelukäyttöön:Olin ensin ajatellut, että voisin taiteilla laatikon kanteen leikkaa-liimaa-menetelmällä punaisen ristin niin, että ristin sisällä olisi kaikenlaisia punaisia juttuja. Esim. mansikoiden kuvia, huulia, punaisia autoja... Mutta punainen risti väistyi paremman idean tieltä. Kekkasin, että haluankin lääkelaatikon kanteen jonkun kivan pin up -hoitsun. Ei liian tuhmaa, mutta ei liian nössöä. Siispä alkoi operaatio Täydellisen hoitsun metsästys.


Koitin guuglailla hakusanoilla Pin up nurse, Retro nurse, Vintage nurse jne. En vaan millään löytänyt mitään mieleistäni. Jatkoin kuitenkin etsintöjä, koska en uskonut osaavani piirtääkään täydellistä hoitsukuvaa. Alensin vähän vaatimuksiani ja joku päivä tulostin sitten muutaman kuvan. Sairaanhoitajakuvien lisäksi tulostin muutaman sivun jotakin vanhojen lääkkeiden etikettejä.


Loppujen lopuksi en valinnutkaan kovin pin-up-maista kuvaa, vaan päädyin aika simppeliin mustavalkoiseen otokseen. Maalasin hoitsun huulet punaisella (kangasvärillä, kun ei muuta oikein löydy tuolta askarteluvarannoista) ja leikkasin hahmon irti.
Sitten liimasin laatikon kanteen niitä lääke-etikettejä, ja hoitajan sitten niiden päälle. Pohdin pitkään, rajaisinko hoitajan kuvan vaikka mustalla tai punaisella, vai enkö. Koitin tehdä kokeiluja niin, että kopioin kannen ja rajasin kopioon. Pähkäilin ja pohdin. Loppujen lopuksi päätin rajata, enkä vieläkään tiedä, kumpi olisi ollut järkevintä. :D


Liimasin laatikon kylkiin punaista paperia.
Päällystin koko höskän kontaktimuovilla. Työskentelyn apuna olivat niin sormet kuin varpaatkin, ja onnistuin kuin onnistuinkin saamaan ihan siistin lopputuloksen, enkä edes menettänyt hermojani! Hyvä minä! Tykkään lääkeboksistani kyllä paljon, tässähän tekee melkein mieli olla kipeänä koko ajan! Ei kai nyt sentään, vitsi vitsi. (:

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ooooh, toi on tosi hieno! Olispa itelläkin ideoita ja kärsivällisyyttä askarrella moinen.

- Jossu

Paola kirjoitti...

ooooh, kiitti! Tykkään aika paljon itekin (:

MouMou kirjoitti...

Sinut on haastettu! :)

http://moumou.indiedays.com/2012/07/09/mansikkatunnustus/