keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Yökyläilijöitä

Noniin. Ajattelin nyt ottaa itseäni taas niskasta kiinni ja kirjoitella yhden postauksen. Meinaa nimittäin kohta olla niin, että päässä on jonossa vaikka kuinka monta ideaa, joista haluaa kirjoittaa. Jono ei ole kiva, siitä tulee kiireinen olo. Ja nyt kun ei ole kiirettä töissä, voisin kirjoittaa viime viikon lopusta. Koska perjantaista tai lauantaista ei ole kuvia tarjolla, voin ihan hyvin satuilla niiden päivien tapahtumat, eikä tarvitse harmitella sitä, että kamera on kotona.

Joopa joo, pitemmittä puheitta perjantaihin. Kalenteriin oli merkitty työjutuiksi vain konfirmaatioharjoitukset ja esirukouksen kirjoittaminen. Konfisharkat menivät hyvin, koska rippikoululaiset kuuntelivat hyvin, eivätkä häslänneet mitään omiaan. Konfislaulun harjoittelun aikana minulla oli kyllä vähän sellainen *ei tästä tule mitään* -olo, kun pikkuisesta ryhmästämme ei meinannut lähteä ääntä millään. Muutamaan kertaan veivattiin Samaa taivasta ja samaa maata läpi, ja loppujen lopuksi kuului jonkun muunkin kuin kesäkanttorin ääni. Harjoitusten päätteeksi valittiin vielä albat ja sen jälkeen riparilaiset ja isoset olivat vapaita.

Minä menin vielä alakertaan kirjoittamaan messun esirukousta (sillai perinteisesti, että rukoustunnilla riparilaisilta kerättyjä aiheita käyttäen). Sain sen aika nopeasti valmiiksi. Olin sopinut äitin kanssa aiemmin, että hän ja pikkuveli tulisivat kirkolle puoli kahden maissa, ja lähtisimme yhdessä Tampereelle, mutta soitinkin kotiin joskus puolen päivän maissa, että minu puolestani voitaisiin jo lähteä. Taisin herättää kotiväen, mutta jonkin ajan kuluttua puhelinsoitosta kyläilijät olivat kirkolla ja käännettiin nokka kohti Tamperetta.

Kotona juteltiin niitä näitä ja hörpittiin kahvia. ♥ teki veljen kanssa kauppaa yhdestä takista, ja sitten pojat lähtivätkin teillensä. Minä ja äiti hengailtiin vielä kotona, mutta neljän jälkeen lähdimme bussilla keskustaan. Oli nimittäin rumpuharkat, ja ajattelin ottaa äitin mukaan. Kun saavuimme perille, koululla oli vain rumpuope, jonka kanssa juttelimme jonkin aikaa. Jossakin vaiheessa paikalle saapui myös Tommi, ja haettiin sisältä muutama rumpu. Menimme soittamaan koulun vieressä olevalle leikkikentälle. (vai miksikä niitä nyt sanotaan)

Oli ihan hauska jammailla ulkoilmassa. Etenkin, kun paikalla oli muitakin ihmisiä. Muutamat pikku muksut tanssahtelivat soittomme tahtiin ja muutamat halusivat itsekin koittaa soittaa. Tosi kivaa.

Jossakin vaiheessa pyörin sellaisessa "karusellissa" ja sitten Tommi tuli antamaan vauhtia. Liikaa. Melkein lensin karusellista naamalleni, ja kuulemma olin aika valkoinen sen pyörityksen jälkeen. Huhhuh, eipähän tarvitse mennä Särkänniemeen tänä kesänä.

"Harkkojen" (ei me oikeastaan mitään opeteltu, kunhan vain soiteltiin) jälkeen poikettiin äitin kanssa kauppaan ja ostettiin jätskit, ja sitten käppäiltiin Keskustorille odottamaan bussia. Kun vihdoinkin yhdeksän maissa oltiin kotona, oli aika väsy olo. Varmaan ulkoilman ja kuumuuden takia. Ei siinä jaksanutkaan enää tehdä muuta kuin käydä suihkussa ja painua pehkuihin.

(tässä vaiheessa vastaanotolla kävi joku setä, pulisi niitä näitä melkein tunnin)

Lauantain agendalle olimme suunnitelleet shoppailureissua. Aamu alkoi kuitenkin pitkään löhöilyllä, ehkä yhdentoista maissa saatiin itsemme ylös. Ensin suunnattiin Turtolaan, missiona löytää sähkövatkain. Äiti halusi ostaa meille kihlajaislahjaksi vatkaimen, ja kierrettiin Kodin ykkönen ja Musta pörssi. Ei löytynyt, mutta Sittarin puolella tärppäsi. Kiikutimme vatkaimen kassalle ja samaan laskuun laitettiin myös kahvimaito ja keksipaketti.

Seuraavaksi tie vei nimittäin ihan siihen Sittarin viereen, mentiin katsomaan siskon ja Mikon uutta kämppää. Muutto on meneillään pikku hiljaa, mutta ihan hyvän käsityksen kämpästä sai ilmankin, että tavaroiden pitäisi olla paikoillaan. Aamukahviteltiin siis siellä jonkin aikaa, ja sitten siirryttiin Lielahteen.

Äiti on kinunnut usein pääsyä Lankamaailmaan, joten nyt vihdoinkin käytiin katsomassa se ihmeellisyys. Eipä ollut kovin kaksinen, vaikka kyllä äiti silti löysi ostettavaa. Lielahdessa käytiin myös Punaisen ristin Kontissa (hmm ♥ osti taas minun rahoillani autoon levyjä, niinkuin joka kerta aiemminkin, kun olemme käyneet tuolla kirppiksellä! :P) ja Prismassa. Prismassa kierreltiin ympäriinsä ja tehtiin lopulta ruokaostoksia.

Kämpillä sitten loihdittiin ruokaostoksista murkinaa. Tehtiin muusia ja lämmitettiin kastiketta siis. Velikin pyyhälsi paikalle parahiksi ruoka-aikaan, ja syömisen jälkeen katseltiin elokuvaa ja oltiin vaan. Äiti ja veli olivat toisen yön yökylässä molemmat, ja sunnuntaiaamuna lähdettiin yhdessä Viialaan. Minulla oli työpäivä ja sen jälkeen vielä jotakin muuta, josta kerron seuraavassa postissani. Nyt tallennan tämän, laittelen koneen ja ovet kiinni ja lähden ajelemaan kotia kohti. Moikka!

Ei kommentteja: