keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Uutta perunaa

Ajattelin lätkäistä tähän väliin taas yhden reseptin sen kunniaksi, että listauduin eilen tai toissa päivänä Etsi resepti -nimiselle sivustolle. Sivustossa on kyse siitä, että sinne keräytyy keskitetysti reseptejä eri blogeista. Eli ruoka- ja leivontablogit (joista kumpikaan minun blogini ei ole :D) löytyvät saman katon alta, ja ilmeisesti ihmisten on sitten helpompi etsiä ohjeita leipomuksiin ja kokkauksiin. Ja vaikka oma blogini ei tunnustaudukaan varsinaisesti kokkausblogiksi, ei kuulemma edes tarvitse pelätä, että reseptimetsästyksen keskellä joutuisi törmäämään vaikkapa minun asukuviini. Nimittäin listoille kipuaa vain reseptipostaukset. Etsi reseptin mukaan "sivustomme indeksoi ainoastaan reseptejä". Yep.

No mutta mutta, niihin perunoihin. En oikeastaan ole koskaan ollut mikään uusien perunoiden fani, joten tälläkään kertaa ei ole kyse varhaispotaateista. Törmäsinpähän vaan ohjeeseen, jonka mukaan (soveltaen) kokeilin valmistaa perunoita (minulle) uudella tavalla. Ensikokeilu oli menestys, joten männä päivinä kokeilin uusia uunipottuja uudestaan.

Rapeat uuniperunat

perunoita
öljyä
grillimaustetta

*Leikkaa perunat ohuiksi melkein-siivuiksi. Eli siivuta pottu niin, että siivut jäävät alareunastaan vähän kiinni perunaan. Lopputuloksena on vähän niinkuin joku perunakampa :D

*Nosta perunat pellille, leivinpaperin päälle. Lorauta öljyä jokaisen perunan päälle ja ripsauta vaikka grillimaustetta vielä perään.

*Paista potaateja 225-asteisessa uunissa nelisenkymmentä minuuttia. Lopputuloksena on pinnalta rrrrrapeita ja sisältä peeeeehmeitä pottuja. (:

(eka satsi oli oikeastaan parempaa, taisin pihtailla tokalla kerralla öljyn kanssa tai jotain)
(sivussa jotakin pikasoosia, johon tuli rypsiporsassuikaleita, soijaa,valkosipulia, ananasta ja sweet chili -kastiketta)

2 kommenttia:

Hilma kirjoitti...

Peruna on parasta, kaikella tavalla.

Paola kirjoitti...

potut pottuina! :D