perjantai 9. syyskuuta 2011

Eesti, Eesti, Eesti...

...kaipaan sinne *tittidiitti*. Hehe. Aika nokkelaa aloittaa näitä postauksia teemaan (?) sopivilla lauluilla. ö_O

Minua on vähän harmittanut tämä blogeiluni. Aina, kun tapahtuu jotain kivaa, eli on vaikka menoa jonnekin, ajattelen että on sitten tosi mukava kirjoitella siitä postausta blogiin. En kuitenkaan saa räpsittyä kuvia, joten sitten tuntuu vähän ärsyttävältä tehdä postauksia. Haluan silti kertoa parilla sanalla tiistaista, jolloin minä ja ♥ käväisimme etelänaapurissa.

Olimme saaneet lahjakortin, joka oikeuttaa kahden hengen päiväreissuun Viking Expressillä Tallinnaan. En ole koskaan käynyt Virossa, joten tottakai lähdin mielelläni käymään. Risteilyn sai vielä mukavasti ♥:n loman aikaan, joten luvassa oli kiva pikku lomaretki.

Aamu alkoi hiukkasen kiireellä, mutta ehdimme silti Katajanokan terminaalille hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Lähtöselvitys sujui näppärästi, eikä laivaan pääsyäkään tarvinnut odotella kauaa. Rullaillessani terminaalissa liukuportaita ylös minusta tuntui aika pmituiselta, sillä en ollut koskaan ennen lähtenyt risteilylle aamupäivällä. Aivoni ovat ilmeisesti ehdollistuneet laivareissujen alkamiseen vain hämärällä, joten aamupäiväisyys aiheutti pikku päähäni sekaannusta.

Outoa oli myös se, että laivaan päästyämme emme etsineetkään omaa hyttiämme, vaan olimme liikenteessä vain kansimatkustajina. Etsimme ikkunapaikan jostakin baarista ja katselimme a) kun ihmiset litkivät viiniä ja olutta ja b) kun lokit kaartelivat lähtevän laivan vierellä.

Laiva keinui menomatkalla aikamoisesti! Askel kyllä horjui laidasta laitaan, kun käppäilimme etsimään jotakin syötävää. Päädyimme natustamaan fish and chipsiä (johon joutui PYYTÄMÄÄN ranskalaiset, sillä alkuperäisesti annokseen kuului SIPSEJÄ!!! :o) ja greippilimsaa. Tosi hyvää, päihitti Hesen fish and chipsin kuus - nolla!

Ennen kuin laiva saapui Tallinnan rannoille, viihdytimme itseämme karaoken parissa. Viime karaokeilustani on jo ties kuinka kauan aikaa, joten enhän voinut vain istuskella kuuntelemassa toisten laulamista! Etenkin kun aluksi näytti siltä, ettei halukkaita laulajia juuri ollut. Karaokerupeaman laulajalista olikin suunnilleen "Leo, Paula, Leo, Paula, Make C, Leo....". Jonot eivät siis olleet hirmuiset, ja halukkaat pääsivät laulamaan monta kertaa. Itse lauloin kolme biisiä, ja reissu vaikutti oikein onnistuneelta jo siinä vaiheessa.

Vaan karaokehetkenkin aikana oli aihetta ihmetykseen: Tajusin siemailevani lämmike-Irish coffeetani kello yhdeltä päivällä! Ei kai se sinänsä pahasta ollut, mutta en vain ole tottunut (mikä on toki hyvä) käyttämään alkoholia keskellä tiistaipäivää. :D

Ennen maihinnousua löysin laivan hauskan erikoisuuden: vessakopit, joiden yksi seinä oli ikkunaa merelle päin! Aiika ylellistä tehdä tarpeensa näköalavessassa. ^^*

Laivan ulkopuolella (joskus kahden maissa) meitä odotti sateinen ja harmaa Tallinna. Emme olleet suunnitelleet etukäteen, mitä maissa tekisimme, vaan päätimme vain katsella ympärillemme ja kävellä mielenkiintoiselta vaikuttaviin paikkoihin. Ensin piipahdimme parissa basaarityylisessä marketissa, mutta sitten löysimme tiemme kunnolliseen (??) ostoskeskukseen. Maissaoloaika ei ollut pitkä - vain muutaman tunnin - mutta se riiti ihan hyvin pienimuotoiseen shoppailuun.

Pienimuotoisen shoppailun saalis ei ollut suuren suuri. Löysin itselleni eräästä kaupasta yhden vaatteen, ja satamasta ostin isot levyt Kalevin suklaita. Tax freesta mukaan lähti vielä jotakin juomajuttuja; kaksi Bailey's-pulloa tarjoushintaan. Voisi vaikka pitää niitä avaamattomina siihen saakka, kun saisin tuhottua edellisten risteilyjen tuliaiseni. (jemmassa on vielä kahden vuoden takainen salmiakkipullo...)

Takaisintulomatka alkoi yhteislauluhetkellä, jonka osanottajat olivat lähinnä eläkeläisiä. Minäkin hain silti luluvihkosen, ja lauleskelin muiden mukana iskelmiä. Ihan leppoisaa. Poistuimme paikalta kuitenkin ennen tilaisuuden päättymistä, sillä meitä odotti buffet-pöytä.

Koska saimme itse reissun ilmaiseksi, ajattelimme sijoittaa pennosiamme hienosti syömiseen. Tapani (jotka muodostaa muutama ennakkotapaus) mukaan täytin kupuni lähinnä kylmillä kala-alkupaloilla ja herkullisilla jälkiruoilla. En niin välitä buffetin pääruoka-annista, mutta kalajutut ovat aina ihan taivaallisia! Samoin jälkkärit, ja terveisiä Annille, että tuolla laivalla suklaamousse ei ollut pikku kupeissa. :P Lempperini oli kuitenkin ihanan ihana tiramisu. ♥

Vatsat piukeina lyllersimme kuuntelemaan päivän toista karaokesettiä, johon en itse kuitenkaan ottanut osaa. Sen sijaan vain istuimme yhdessä ja nautimme kivan päivän illasta. Laiva saapui kotisatamaan puoli yhdeksän maissa, jonka jälkeen hilpaisimme viereiselle ratikkapysäkille. Siitä matkasimme kämpille ja ihana reissupäivä oli pulkassa. (:

Olisin halunnut laittaa asukuvia reissuvaatetuksestani, sillä tykkäsin ylläni olleesta yhdistelmästä. Tallinnassa ei kuitenkaan tehnyt mieli ottaa kuvia sateisen ilman takia, ja laivalla tuntui olevan koko ajan hämärää. Pukeuduin jopa eilen samoihin vaatteisiin, jotta olisin saanut kuvat, mutta niitä ei siltikään ole! Ehkä joku toinen kerta. Ja lupaan, että seuraava postaus on kuvikkaampi! ^^*

Kivaa muuten, että kävijälaskuri on raksuttanut aika tasaiseen tahtiin, vaikken olekaan ollut kovin ahkera kirjoittaja. Esittäisin taas vaihteeksi pyynnön, että jättäkää ihmeessä jokin merkki käymisestänne kommenttiboksiin! Olisi eri kiva! (:

2 kommenttia:

tAru kirjoitti...

Uaa, me ollaan menossa marraskuussa Tallinnaan Sannan kanssa ja aiotaan olla yötä. Ollaan kateltu hotelleja ja .. ii, jännää. =)

uninnape (Aaa, miten soma!)

Paola kirjoitti...

Jee, vähän kivaa! Mekin varmaan mennään viel uudestaan sit loppuvuodesta, tuos olis viel toinen lahjakortti... (: