torstai 22. syyskuuta 2011

Wanted: vihreää ja valkoista

Eräänä tuulisena keskiviikkona minulla oli shoppailutreffit Saaran (en jaksa enää käyttää pelkkää etukirjainta, koska tuskinpa se on koko etunimeä anonyymimpää. tai siis eipä etunimestäkään varmaan tunnista. paitsi tutut. eikä se haittaa.) kanssa. Hän oli tulossa etelään vapaapäiviä viettämään, ja vapaiden alkupäähän ilmeisesti sopi shoppailua. Suuntasimme Forumiin.

Minulla oli (päänsisäisellä) ostoslistalla
jokin valkoinen tai vihreä yläosa. Kuun vaihteessa on luvassa yhdet juhlat, jonne ehkä haluaisin pukeutua valkovihreästi, mutta vaatekaappini sisällöstä ei harmi kyllä ollut ennestään mitään sopivaa. Toiveissa oli ehkä joku valkoinen tunikajuttu, jonka kanssa voisin laittaa vaikka vihreän huivin. Etsinnät olivat itseasiassa alkaneet jo edellisen päivän Itis-treffeillä Emilian kanssa, mutta mitään kivaa ei ollut löytynyt. Tosin minulla oli mielessä pikkuinen varasuunnitelma, että voisin pukeutua teatterin kirppikseltä ostamaani valkoiseen paitaan. Oli kuitenkin mieliteko ostaa jotakin uutta juhlia varten, joten jatkoin etsintöjä.

Saaran-kanssa-shoppailutreffien tulos oli myös vähän muuta, mitä olin ajatellut. Olin aika toiveikas uuden Cubuksen suhteen, sillä Ruotsissa käydessäni olen aina löytänyt sieltä jotain kivaa. Forumin Cubus oli kuitenkin vähän pettymys, sillä putiikki näytti olevan täynnä ihan perusvaatteita. Peruspaitoja ja perushousuja. Cubuksessa sentään muistin, että olin ostanut kivan vihreän topin parin vuoden takaiselta Ruotsin reissulta, juurikin Cubuksesta. Ajattelin pitää sitä toisena varasuunnitelmana, tai jos eteen sattuisi tulemaan joku valkoinen neulejuttu, olisi kivaa.

KappAhlissa oli paljon kivoja alejuttuja. Kömmin siellä sovituskoppiin muutamien henkareiden kanssa, ja pidin pikkuisen sovitussession. Hetken jahkailtuani kipitin kassalle kahden paidan kanssa, ja vaikka jonottaessa vielä mietitytti, näppäilin tovin kuluttua pin-koodin kortinlukijaan ja poistuin liikkeestä muovikassia kanniskellen.

Tuollainen kiva lörpsäinen tunikajuttu. Hihat eivät pääse kuvassa oikein esille, mutta ne ovat ihanan isot ja pussimaiset! L-koko oli vähän liian telttamainen, joten ostin sitten M:n. Tykkään noista nyöreistä ja niiden tupsuista, ja etenkin etumuksen kirjailuista. Mietin, että tämäkin voisi olla yksi vaihtoehto juhlavaatetukseksi. Eihän se valkoinen ole, mutta kiva ja uusi. Sen kanssa voisi ihan hyvin sopia yksi vihreä huivi, joka on jossakin kätköissäni.

Toisessakin ostamassani paidassa on isot pussihihat. Mietin ensin, mahtaisiko muuten myötäinen paita näyttää hölmöltä isojen hihojen kanssa, mutta Saaran vahvistettua mietintäni turhiksi päätin ostaa tämänkin. Ensin piti valkata väri. Toinen vaihtoehto olisi ollut joku kylmä sinapinkeltainen (!?), jossa kukat olivat violetteja.

Molemmat paidat maksoivat ihan sopivasti, 7,50 euroa per vaatekappale. Ostotapahtuman jälkeen tunsin jonkinlaista morkkista, mutta Saaran sovitellessa neulemekkoa Vilassa mietiskelin mahdollisia asuyhdistelmiä, ja tuli parempi mieli. En malta odottaa, että saan kokeilla tuota kukkapaitaa mustan hapsuhuivin kanssa! (:

Juhla-asuongelma ei kuitenkaan ollut vielä saanut ratkaisua, ja shoppailupäivän ohjelmassa oli jo ruokailu! Mussutimme kitusiimme ravitsevaa Mäkkäri-ruokaa. Seuraavaksi siirryimme Kampin puolelle, aikomuksenamme käydä (Saaran toiveesta) Mangossa ja (yhteisestä mieliteosta) nauttimassa jälkiruokaa, ennen kuin Saaran bussi kohti seuraavaa etappia lähtisi.

Kampin Ninjassa tein hiukan turhan paniikkiostoksen. Kahden euron telineessä oli kirkkaan värisiä simpukkakaulakoruja, ja mietin vihreän yksilön olevan sopiva sen Cubuksen vihreän topin kanssa. En ole kuitenkaan ihan varma, passaavatko ne kovin hyvin yhteen, ja tykkäänkö muutenkaan tuosta korusta. Täytyy mietiskellä. Onneksi kaveriporukasta löytyy tyyppi, joka tykkää tuon värisestä vihreästä... (:

Shoppailupäivä päättyi jälkiruokien (minulle Arnold'sia ja Saaralle Spice Icea) jälkeen, eikä asupulma ollut selvinnyt. Seuraavana päivänä käväisin uudestaan Forumissa, sillä olin illalla huomannut, että kassatyyppi oli lyönyt ostoksiini kahden paidan sijasta kolme paitaa. En ollut ilmeisesti kuunnellut, minkä summan hän minulle ilmoitti, enkä myöskään tajunnut tarkistaa summaa ennen pin-koodin näppäilyä. No, onneksi asia hoitui ihan ilman mitään ylimääräisiä hankaluuksia.

Mietin myös, että voisin ostoksien oikaisu -reissulla käydä Ninjassa, ja ostaa toisen vihreän kaulakorun. Ajattelin nimittäin, että ehkä tykkäisin simpukoista enemmän korvissa, eli voisin väsätä niistä korvikset. Halusin kuitenkin selvitä meno- ja tulomatkasta yhdellä metrolipulla, joten en käväissyt uudestaan Ninjassa.

Sen sijaan joku toinen päivä tein kivan löydön kirppikseltä. Niin ikään kaksi euroa maksaneet korvikset ovat juuri oikeaa vihreää, ja sopisivat varmasti jonkin valkoisen yläosan kanssa. Tutkiessani kirppispöytiä huomasin neuletakin, joka oli osaksi pitsineuletta. Silloin muistin, että minullahan on melkein uusi valkoinen toppi, joka olisi pitsijujun takia sopivan erikoinen juhliin. Ostin siis korvikset, ja sen takia sain taas yhden asuehdotuksen juhlia varten.

Tällä hetkellä minulla on mielessäni kai viisi ehdotusta (yllä mainittujen lisäksi on käväissyt mielessä, että taiteilisin jotakin valkoisesta t-paidasta ja vihreistä kangasväreistä) juhla-asuksi. Saa nähdä, mihin lopulta päädyn, ja miten teen päätökseni. Ei taida auttaa muuta kuin kokeilla ja mallailla. Toivottakaa siihen onnea, etten hermostu! (:

5 kommenttia:

tAru kirjoitti...

Haha, just olin laittaas sulle Naamakirjaan, että ei oo tota sanavahvistusta tossa vielkään, mut nytton! Äsken ja viimeks ku koitin kommentoia, ni oli vaan sellanen valkonen loota, missä oli punanen raksi yläällä ja luki, että "sanavahvistus". HuijAA!

Mutta. Kaunista vihreää. <3

synonsti

coatens

tAru kirjoitti...

Iii, pakko vielä tää:

pusnalud

:D <3

Paola kirjoitti...

noni, nyt tuli sitten oikein liuta!

henna kirjoitti...

toi oranssi paita on ihana :)

Paola kirjoitti...

juu tykkään siitä kyllä!

tosin kun viikko sitten käytin sitä, huomasin että sen etumus on vähän liian iso. tai sitten mun oma etumus on liian pieni! :D onneks huivi peittää puutteet ihan kivasti (: