maanantai 4. heinäkuuta 2011

Muinainen rukousnauha

...tai ei niin kovin muinainen, mutta askartelu, jonka kuvat ovat olleet kamerassa huhtikuusta asti. Kun viime syksynä tein itselleni sen wannabe-rukousnauhan, ♥ pyysi minua tekemään itsellensäkin sellaisen. "Vähän miehekkäämmän vain." Toki askartelisin, kun toinen kerran pyytää. Ajattelin, että haluaisin tehdä ♥:n version puuhelmistä ja käyttää korussa myös puista ristiä. Harmi vain, että minulla ei ollut sellaista.

Yritin pitkin talvea ja kevättä metsästää (vaihtelevalla aktiivisuudella) kirppiksiltä jotakin, joka kävisi rukousnauhaprojektini materiaaliksi. Ja joskus huhtikuussa Kylmiksen kirpputorilta löytyi kivannäköinen ristikaulakoru hintaan yksi euro.

Kirppiksellä muistelin, että minulla on jossakin askartelurasiassa ylimääräinen kännykkäkorukillutin, jossa roikkuu pieni krusifiksi. Mietin, että se olisi hienon näköinen, jos sen saisi jotankin kiinnitettyä puiseen ristiin. Päätin ainakin kysyä neuvoa veljeltä ja kokeilla. Joten uuden rukousnauhan toinen osa oli pikkuinen (muovinen) krusifiksi.

Askartelulaatikossa oli myös iät ja ajat hengaillut eräs toinen kirppislöytö, joka on kaiketi peräisin kultaiselta 80- tai 90-luvulta. Puuhelmiä täynnä olevahiuspompula, jonka käyttöä en voi millään tajuta. Kuka ihme haluaisi kieputtaa hiuksiinsa helmiä, jotka takertuvat inhasti pääkarvoihin ja katkoo niitä?

Joten. Ensimmäinen vaihe askartelussani oli se, että katkoin noita pieniä narunpätkiä ja irrotin helmet pois pompulasta. Niiden helmien lisäksi käytin viime kesänä Biltemasta ostettuja helmiä. Helmet pujottelin kansalaisopistolta dyykattuun kalalankaan, joka on ilmeisesti peräisin kangaspuista. Ylimääräisiä loimilankoja ehkä.


Käyttelin puuristiin veljen työkaluja ja rapsuttelin pikku taltalla krusifiksille kolon. Sitten näppärästi pikaliimasin krusifiksin koloon. (huonot kuvat!)

Sitten vaan mallailin ja pujottelin, ja jonkin ajan päästä minulla oli käsissäni ihan kivulin näköinen rukousnauha/kaulakoru. ♥ näytti tykkäävän siitä myös, ainakin hän on pitänyt sitä välillä kaulassaan, kun ollaan menty johonkin. (:

Ei kommentteja: