torstai 21. heinäkuuta 2011

Kesäalejalkoja

Viime aikoina on pitänyt piipahtaa lähes jokaisessa vastaantulevassa kenkäkaupassa. Se ei ole todellakaan mitään lempipuuhaani, mutta nyt on ollut pakko. Käynnissä on nimittäin ollut operaatio Hääkenkien metsästys. Ei siis mitään morsianjalkineita sentään, mutta jotakin millä voisin mennä vieraaksi häihin. Jotkin kengät, jotka sopisivat maksimekkoni kanssa.

Olin ajatellut, että kaikenlaiset gladiaattori- sun muut sandaalit sopisivat visuaaliselta ilmeeltään yhteen mekkoni kanssa, mutta ne eivät näytä kovin mukavilta. Eihän niissä ole pohjaa melkein yhtään, niin ne eivät voi olla hyvät jalassa. Luulisin. Sitten taas korolliset versiot ovat liian korkeita. Dilemmaa.

Lauantaina poikettiin Peteriä ja Oliviaa odotellessa Intian basaariin. Olin viime Helsingin reissullani bongannut, että siellä on tyhjennysmyyntiä, mutta koska minulla oli kamalasti tavaraa mukana, en viitsinyt mennä liikkeeseen rymehtimään. Tällä kertaa oli otollisempi shoppailuvarustus, joten marssin basaarin kenkähyllylle ihmettelemään tarjontaa.

Jonkin aikaa jahkailtuani (aika harvinaista minulle shoppailla kenkiä jahkailematta) minulla oli kaksi vaihtoehtoa: Ihanat helmekkäät ja kivat timanttiset varvassandaalit. Ajattelin joka tapauksessa kotiuttaa jommat kummat, sillä ne maksoivat vain 20 €/pari, ja tykkäsin niistä. Toinen vaihtoehto olisi ollut, että olisin jatkanut etsintöjä ja lopulta ostanut kalliilla jotkut sellaiset, joista en pidä.

Mutta kappas vaan! Lähdinkin kaupasta mukanani MOLEMMAT parit! :oo Ostin itse timanttikengät ja ♥ oli niin ihana, että tarjoutui ostamaan minulle ne helmekkäät. (:

Nämä ihanan väriset (hillitysti) blingit kenkulit päätyvät todennäköisesti hääjuhlimisiin mukaan. Sandaaleissa on hiukkasen korkoa (en tajunnut kuvata niin, että korot näkyisivät), joten ne eivät ole liian lätyskät. Varvassandaaleiksi nämä ovat oikein mukavat, koska näissä on nuo lenkit peukalovarpaita varten. (:

Ja siis... Jos joku sattuisi kaipaamaan selitystä tälle kuvalle, niin sehän on aivan luonnollinen! Piti kehitellä joku patentti noille sandaaleille, ettei ne nyt aivan lätistyisi. Viime vuoden tivolireissulta peräisin olleet pehmokaverukset sopivat hyvin pitämään jalkineita muodossa...

Ja tuossa sitten ne helmekkäät. Näiden käyttö vaatii totuttelua tai jonkinlaiset teräsjalat, sillä nämä ovat aikas kovat varvasväleille. Ihan hyvin selvisin kauppareissusta, vaikka vasemman (ylläri!!) jalan "etuvarpaan" iho menikin jo rikki. Karaistumista vaan... Nämäkään eivät ole ihan ihan lättänät, vaan kantapään alla on ehkä peukalon paksuista pohjaa. Molemmat ovat genuiinin nahkaa, made in India.

Sitten vielä kesän tennariostokset, jotka ovat kyllä näkyneet täällä jo kertaalleen. ♥ on ilmeisesti saanut minut uskomaan kenkäpalopuheitaan, joten ajattelin hommata pari paria lisäkenkiä, jotta yhden parin käyttöikä säilyisi. Mustat kiilakorkoiset tennarit ostin Dinskosta kymmentä senttiä vaille kympillä, ja keltaiset varrettomat Anttilasta kahdeksalla eurolla. Nyt kenkäkokoelmani on ehkä vähän paremman kokoinen, joten jalkineostokset saavat nyt jäädä. Seuraavat olkoon talvikengät, ne vanhat alkavat kai olla vähän mössöt.

Tänään käytiin äiskän ja veljen kanssa Ideaparkissa. Ostin itselleni töidenalkamislahjaksi kivan kaulaan ripustettavan kellon. Tänään alkoi nimittäin pikkuinen pätkä töitä. Alkajaisiksi on vähän riparia (leiri alkaa maanantaina) ja sen jälkeen muutama hetki diakoniatyötä. Kappas. (:

(ps. ihan kivat ne kalapippalot, mutta vaatteet haiskahtivat niiden jälkeen inhasti mereneläviltä! Yritin tuulettaa housujani ulkona, mutta haju sen kuin pysyi. Piti sitten heittää ne laukun kanssa pesukoneeseen.)

2 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Mulle käy vähän liian usein noin, että molemmat vaihtoehdot lähtevät mukaan.:)

Paola kirjoitti...

Mulle tää oli tosi harvinaista! (kuten mun blogista varmaan helposti ymmärtää) kenkien ostaminen ei todellakaan oo mun juttu. Ja itseasiassa ei esim. vaatteidenkaan kanssa yleensä käy noin, vaan pakotan itteni tekeen päätöksen! (:

Tuleeko sellasissa tilanteissa sitten mitään morkkista? Mulle meinas kehittyä noista, vaikka ei noi ollukaan kalliita, ja vaikken ostanu ite molempia, ja vaikka tykkäsin jne... (kauheet selittelyt pitää itelle keksiä :o)