keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Vähän romanttista

Moi. Tänään vähän askartelin aikani kuluksi. Minulla on ollut jo kauan visio kaulakorusta, johon käyttäisin pikku posliinirasian kantta.

Sain toissasynttärinä S:ltä ja J:ltä kolme pikkuruista posliinirasiaa, joista yhden kansi oli vähän vinksallaan. Ajattelin, että siitä voisi saada söpön riipuksen kaulakoruun. Ensin kantta piti vähän koittaa naputella pienemmäksi.

Vasarakäsi oli kuitenkin himpun verran liian raskas, joten posliini särähti vähän liian pieniksi palasiksi. Onneksi askartelulaatikossani on myös pikaliimaa, joten koitin vähän paikkailla mokaani.

Kun enkeli oli jälleen ehjä, tarvitsin posliinin kappaleeseen jotakin, josta sen voi ripustaa nauhaan tai ketjuun. Kieputin rautalankaa vähän niinkuin kehykseksi. Kehyksen tekemisen jälkeen otin helmilankaa ja neulan, ja pujottelin valkoisia ja luonnonvalkoisia pikku helmiä kehyksien päälle. Minulla ei juurikaan ole kokemusta helmitöistä, joten en tiedä tekniikoista, mutta pujottelinpahan jotenkin.


Sitten olisi ollut itse kaulakoruosuuden tekeminen. Siinä vain oli yksi hankaluus; nimittäin minulla ei ole oikein mitään koruntekotyökaluja tai tarvikkeita. Niitä sellaisia litistettäviä välihelmiä tai esimerkiksi pihtejä. Siima on aina aika hankalaa, ei siinä pysy solmut kovin hyvin.

Olisin halunnut koruun kaulanauhan, jossa isommat ja pienemmät helmet vuorottelisivat. Helmiä minulla kyllä olisi, mutta ei niitä muita tarvikkeita. :c Mutta sitten silmiini osui sen tiikerikorun ketju. (Ei siitä tullutkaan seepran ketjua, kun seepra oli liian painava.) Kokeilin, miltä enkeliriipus näyttäisi sen kanssa. Ei pahis. Mutta olisi ne helmet siltikin kivoja...

Muistin sitten lakkiaislahjaksi saamani helmikaulakorun. Kokeilin, miten riipus passaisi siihen. Ihan hienosti. Joten päätin jättää riipuksen yksinäiseksi, joten sitä voi käyttää helmien kanssa vähän hienommin, tai ketjun kanssa rennommin.(Tein myös rannekorun, pujottelin vain helmiä kuminauhaan. Harmi vaan, että kuminauha on mustaa, joten se vilkkuu inhasti helmien välistä. Ei ollut valkoista.)


Sellaista. Tänään ompelin muutaman piston tuohon pinkkiin mekkoon, koska ajattelin laittaa sen vappuna. Kämppikseltä saadun mekon etumus oli vähän liian antava, joten piti vähän muokata. Tänään taitaa olla ohjelmassa vielä vapun vaatteiden valkkaaminen ja pakkaaminen. Aika ajoissa, mutta olen pääsiäisen pois, ja ensi viikolla on koulujuttuja Pieksämäellä. Voi olla, että kirjoittelen vielä jonkun postauksen viikonlopuksi.

Mut moikka nyt!

2 kommenttia:

Ella kirjoitti...

tulipa nätti koru! :)

Paola kirjoitti...

Kiitti! Tykkään kyllä ihan itekin, toivottavasti tulee myös käytettyä. (: