maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäistä maaseuduilla

Pääsiäisviikonlopun vietto alkoi luontevasti maaseudulla, ilman mihinkään matkustamista. Nimittäin satun asumaan peltojen keskellä, enkä kerrostalojen kupeessa. ♥ ajeli kiirastorstaina meille, hengailtiin Disney-singstarin merkeissä ja käytiin saunassa. Yhteinen ilta loppui aika lyhyeen, sillä ♥ oli kuoleman väsynyt ja meni aikaisin nukkumaan. Itse yritin katsoa Air Force Onea, mutta painuin pian pehkuihin toisen perässä.

Pitkäperjantain aamu sujui pakkaillessa ja aamupalastaessa. ♥ aikoi alunperin pestä autonsa, mutta sain vakuutettua hänet siitä, että se ei olisi ehkä kaikkein kannattavinta. Ohjelmassa oli mökille ajelua, eivätkä mökit tunnetusti ole ihan kaupunkien keskustoissa. Voisi hieman pöllytä tai jopa kura roiskua.

Ensin kuitenkin ajeltiin kaupunkiin. Oli tarkoitus käydä ♥:n serkun tykönä kylässä, mutta mentiinkin siskon luokse. Sisko esitteli kattoterassinsa ja tarjosi teLisää kuvaetä ja leipää. Sitten käytiin vielä ♥:n kaverin kämpillä hakemassa jotakin mausteita ja ihastelemassa/pelkäämässä kissoja. SITTEN ajelimme mökille.

Vuokrattu möksä sijaitsi Jämijärvellä, köröteltiin siis ainakin Ylöjärven ja Ikaalisten ohi. Mökille johtavalla hiekkatiellä ajattelin, että oli hyvä veto jättää auton pesu tuonnemmaksi. Viimeistään siinä vaiheessa, kun liian lähelle mökin ovea ajettu auto yritti päästä pois ylämäestä, auton pesun lykkääminen vaikutti hyvältä ratkaisulta. Mökin edessä oleva nurmikko oli nimittäin aikamoisen märkä, ja auton renkaan vain sutivat liukkaalla savella. Nurmikko koki kovia ja mökin seinään roiskui kuraa. ://

(varasto, ei itse mökki. huom.)

Alunperin olin hiukkasen jännittänyt, sillä en ole ennen ollut missään jutussa, jossa olisi pelkästään pariskuntia. Mökille tuli meidän lisäksi kolme muuta suomalais-nigerialaista paria. Ja kilppari. Osa porukasta mökkeili peltojen keskellä perjantaista maanantaihin, osa lähti koteja kohti sunnuntaina.

Mökkihengailun aikana tehtiin ainakin seuraavaa:
- grillattiin kiloittain lihaa (grillattu maksa oli yllättävän nam)
- saunottiin (tällä kertaa vain tytöt ehtivät nauttia löylyistä, pojilla oli liian kiire lihan syömisen ja kaljan juomisen kanssa)
- pelattiin pelejä (poikien suosikki oli Ludo, tytöt pelasivat Singstaria ja Carcassonea)
- käytiin ihmettelemässä Jämijärven keskustaa
- seurattiin viihdyttävää soutunäytöstä (neljä Afrikkalaista soutuveneessä korkeintaan polveen asti syvässä vedessä)
- nautittiin auringosta

Pojat grillauspuuhissa

Perjantain yllätys-yllätysmunahetki

Ihanat naiset rannalla...

...ja niiden ihan ihanat miehet rantavedessä.

Syötiin ainakin tätä

ja tätä. (ilmeisesti ne lihakilot ehti kadota johonkin, ennen kuin sain niistä kuvaa :D)

Tätä ei syöty.

Komerosta löytyi olkihattu, näytin täti-Moonikalta.^^*

Lauantai-iltana käytiin käveleksimässä kahdestaan.

Tuolla sitä mökkeilyä oli.

Minä ja ♥ lopettelimme mökkeilyn sunnuntai-iltapäivällä. Kun lähdimme kotiin päin, minä olin auton ratissa. Hui. Ajoin ensimmäistä kertaa moottoritiellä, se oli jännää mutta kivaa. Niissä Tampereen eteläpuolella olevilla silloilla pyörittiin vähän aikaa, kun en ihan totellutkaan navigaattoria niin kuin olisi pitänyt. Pääsimme kuitenkin ihan hyvin perille. Tokmannin kautta (piti pysähtyä jätskille, mukaan tarttui myös alepääsiäiskarkkeja ja aurinkolasit) kotiin, olimme määränpäässämme joskus kuuden jälkeen. Ja SITTEN pestiin se auto. Tai no minun roolini oli lähinnä tulkki.

♥ lähti tänään kotiinsa, minä ja perhe mentiin kylään kolmannelle maaseudulle, minun kummeilleni. Siellä oli kahvittelua, kissanpentuja ja pulmapelejä. Mukava käydä pitkästä aikaa vieraisilla. Koko pääsiäinenkin oli vallan kiva. (:

Vierailuasu ja uudet arskat

Minun lempparini niistä kolmesta.

Kiva keväinen kaverikuva.

Ei kommentteja: