torstai 28. huhtikuuta 2011

Ero

Jee! Vihdoinkin pääsin eroon stressiä aiheuttavasta koulutehtävästä. Tunnetaan myös nimellä opinnäytetyö.

Aamulla heräsin J:n ja Jrn:n lattialta (patjan päältä sentään), tällä kertaa hyvin nukutun yön jälkeen. Vetäisin vaatteet ylleni ja aamupalaa naamaani ja lähdin koululle. Joskus puoli yhdeksän maissa tulin koulun atk-luokkaan ja ryhdyin fiksailemaan viimeisiä asetuksia. Eilen illalla sain tehtyä kaiken muun paitsi sivunumeroiden laittamisen. Ne (numerot siis) olivat nimittäin päättäneet alkaa hankaliksi, enkä osannut laittaa niitä omin avuin. Sivunumerot olivat ihan sekaisin, suunnilleen näin: 6, 6, 8, 9 - 64, pari tyhjää, 6 - 15. Opellakin meni vähän aikaa, että hän sai autettua. Aloin melkein panikoida, kun pelkäsin että sivunumeroiden säätämisessä menee niin kauan aikaa, etten ehdi tehdä loppuja juttuja tai tulostaa työtäni. Mutta onneksi ope sai sitten autettua. (:

Kun sivunumerot olivat kohdillaan ja sisällysluettelo vielä laitettu ajan tasalle, oli aika muuttaa koko höskä pdf-muotoon. Opettaja oli antanut ohjeistuksen, ja sainkin muistiinpanojeni avulla hoidettua muuttamisen ihan nopsasti. Sitten pdf-muodossa oleva oppari piti tallentaa Theseus-tietokantaan, että esimerkiksi työelämän tyypit voivat mennä lueskelemaan sitä netistä. Tai ihan kuka vaan, tietenkin.

Theseukseen tallennuksen jälkeen kello oli ehkä jotain yksitoista. Kaksi tuntia aikaa dead lineen. Tänään oli siis nidottavaksi jättämisen dead line, mutta ajattelin jättää myös arvioitavaksi tarkoitetut kappaleet samaan aikaan, ettei tarvitse maanantaina tulla erikseen tulostelemaan. Urakkana oli 4 x 82 sivua kopioitavaa. Menin kirjastolle jonottamaan, kopiokoneella oli minua ennen yhden opparin tulostus.

Joskus vähän yli puoli kaksitoista oli minun vuoro alkaa syytää paperia ulos kopiokoneesta. Muutaman kerran kävi niin, että paperi loppui kesken, ja yksi kappale minun piti tulostaa monessa lyhyessä osassa. Sitten paperipinot kirjekuoriin ja kiikutus opintotoimistoon. Jätin opparini oman kellon mukaan vartin yli kaksitoista, koulun kellon mukaan viisi yli.

Opparin jätön jälkeen kekkasin käydä katsomassa, olisiko opiskelijoiden lokeroissa mitään minulle kuuluvaa. Lokeroihin siis palautetaan tehtäviä ja tenttejä, ja jokaisen omalla vastuulla on itse käydä katsomassa, olisiko postia. Löysin O - R -lokerosta omalla nimelläni kirjekuoren, jossa oli kolme eri tehtävää. Dialogitentin korvaava kotitentti, ammatti-identiteettipohdintajuttu ja lastensuojeluharjoittelun raportti. Kaikki viime keväältä. Ups. :D

(okei, ei ne tehtävät ihan näin vanhoja olleet)

Seuraavaksi ajattelin mennä hiukan shoppailemaan. Juu, Pieksämäelle shoppailemaan. Pitää löytää ♥:lle synttärilahja, ja uskon kyllä että löydän etsimäni ihan täältäkin. Jotain murkinaakin pitää saada, en ehtinyt syödä kouluruokaa. Illalla on ehkä tiedossa pitsan tai kebabin tilaaminen, oikein nostalgista Oliivin ruokaa. Huomenna vielä kypsyyskoe, ja sitten on koko homma ohi.

EDIT: Ennen kuin lähdin koululta, kohtasin yhden opiskelijayhdistylsen tyypin aulassa. Hän kysyi, että haluaisinko hakea opparini. Se oli siis jo nidottu. 5 minuuttia dead linen jälkeen! :o Olivatpa tehokkaita. Toisaalta ihan kiva saada oma kansitettu tuotoksensa heti itselle, mutta toisaalta oli vähän tyhmää. Juuri kun olin iloinnut, että pääsin nivaskasta EROON. :DD

kuvat täältä, täältä, täältä ja täältä.

2 kommenttia:

tAru kirjoitti...

Jee. Oon niiin onnellisen ylpee sinust nyt Melouuu.

<3

biochsor

Paola kirjoitti...

jee kiitti. kohta meen esittelemään portfolioni -.- Sepolle (!!).

Ja sitten näyttämään, kuinka kypsä oon tähän kouluun. (: