sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Musiikkia ja muuttoa

Ai että, nyt on kyllä tosi kivan kevätviikonlopun sunnuntai.

Perjantai alkoi mukavan leppoisasti ja kiireettömästi. Loikoilin pedissä kai kymmeneen asti, ja suihkuttelin rauhassa. Kun piipahdin koneella, Severi tuli syliin kehräämään ja kiehnäämään. Söpöyttä. Yhden jälkeen lähdin liikkeelle, tie vei ensin Milleriin ja sitten Viialan kirjastoon. Sitten Lempäälään odottamaan junaa (iskä oli muutenkin hakemassa veljeä koulusta, niin päätin nousta junaan vasta Lempäälässä). Köröttelin paikallisjunalla Tampereelle ja käppäilin auringonpaisteessa Materiaalipalveluun. Koska oppari on aika lailla paketissa, suurimman osan opuksista sai jo palauttaa. Materiaalipalveluun jäi osa kirjoista, loput kiikutin Metsoon.

Seuraava juttu aikataulussani oli vasta viideltä, joten minulla oli pari tuntia aikaa pyöriä kaupungilla. Tie vei Keskustorille, jossa oli Rovaniemen markkinat. Ja aika liuta kansanedustajaehdokkaita. Kuuntelin yhden tyypin vaalipuheet, sitten keskityin markkinoihin. Ostin roven paistettuja muikkuja (mmmmnam!!) ja mutustelin niitä teltassa samalla, kun Taiska piti keikkaansa torin lavalla. Ei soitettu Haltin häitä tai Mombasaa. :p Suolaisten muikkujen jälkimauksi menin hörppimään tiramisukaakaota Coffee Houseen. Eipä vähään aikaan tehnytkään mieli mitään makeaa sitten. :D

Viideltä pyyhälsin Vuoltsulle rumpuharkkoihin. Edellinen kerta olikin syksyllä, että ihan kiva päästä pitkästä aikaa soittamaan! Vaikka odotin kovasti treenejä, fiilikset pääsivät jotenkin lässähtämään. Vissiinkin taas sen takia, että kun osaan vain ne perusjutut, joissa tylsistyn, mutta en kykene vaativampiin juttuihin. Ope yritti antaa minulle soitettavaksi jotain keppijuttuja, mutta en oikein osannut. Olen vaan keskiverto. Treenien edetessä mietinkin, että olisiko minun vain parempi lakata kiusaamasta itseäni ja lopettaa koko "harrastus" kokonaan.

Mutta. Perjantai-iltana oli luvassa myös keikkailua. Siksi sisko minua olikin kysellyt mukaan. Ja voi että sitä tunnetta, kun pääsee esiintymään ja näkemään, kuinka yleisö on ihan mukana! Vaikka en olekaan viime kertoina nauttinut harjoituksista kovin paljon, keikat on jotakin ihan mahtavaa! Niiden takia taidan vielä pysytellä Udokan riveissä. (:

Perjantainen keikka oli ravintola Laternassa, kyseessä oli erään Vihreiden ehdokkaan vaalibileet. En tiennyt etukäteen, mihin tilaisuuteen olimme menossa soittamaan, mutta kun kuulin, että paikalla olisi poliitikkoja, täytyy myöntää että odotin vähän kankeaa yleisöä. Onnekseni olin kuitenkin väärässä, ja yleisö oli todella hyvin mukana fiiliksissä. Ja lähtivät jopa tanssimaan. Oikein hauska keikka siis.

Keikalta bussiajeltiin siskon kanssa Kissanmaalle iltapalastamaan ja nukkumaan. Lauantaina oli siskon muuttopäivä. Hänen laitellessa viimeisiä tavaroitaan kasaan olin lähinnä henkisenä apuna, mutta kun alkoi tavaroiden roudaus, apuni fyysistyi. (?!) Siskon tuttu tuli hakemaan tavarat isolla autolla, ja ajeltiin uudelle kämpälle keskustaan. Oltiin tehokkaita, sillä tavaroiten siirtäminen paikasta K paikkaan S kesti vain noin tunnin. Helpottavana tekijänä toki oli se, että siskolla ei ollut huonekaluja roudattavana.

Siskon uusi kämppä on vallan ihanassa funkkis-talossa. Yksityiskohdat ovat kauniita, huoneet isoja ja korkeita. Kadehdittavan ihana kämppä! Ja uusi kämppis tekee hyvää pullaa!

Kun kamat oli kannettu uuteen osoitteeseen, päätin käväistä suihkussa ennen treffejä. Sitten etsiydyin Keskustorin bussipysäkeille, jossa olimme Kämppiksen kanssa sovittu kohtaavamme. Pian Kämppis saapuikin paikalle, halattiin. Juteltiin vähäsen, sitten mentiin tanssivaatteita hakemassa ollutta siskoa vastaan Laukontorille. K-kaupan kautta kämpille ja ranskalaiset uuniin. Mukavaa hengausta ja tavallista jutustelua. ♥

Alkuillasta kävin saattamassa Kämppiksen takaisin asemalle, ja poikkesin ostamaan markkinoilta lakua. Sitten suuntasin takaisin siskon kämpille, ja yritin torkuilla parantaa jostakin ilmestynyttä päänsärkyäni. Särky ei kuitenkaan häipynyt mihinkään, ja harkitsin jo lauantain keikan skippaamista. Onneksi en kuitenkaan skipannut.

Nimittäin lauantain keikka oli fiilikseltään perjantain keikka potenssiin seitsemäntoista! Ai että. Laternassa oli Smile Zimbabwe Concert -tapahtuma, Zimbabwen itsenäisyyspäivälle järjestetty monikulttuurisuusjuttu. Oli paljon ihmisiä, hyvää musiikkia ja iloista oloa. Tosin oma olo oli aluksi päänsäryn takia ja vähän muutenkin aika möks, mutta soittaminen, rumpuopen tarjoama ginger ale ja tanssiminen heitti iloisuuslukemat kattoon. Kohtasin meiningeissä myös Unniksen, jota en ollut pitkään aikaan nähnyt.

Me soitimme Zimbabwe-illassa kaksi settiä, ja lisäksi pippaloissa kuultiin reggaeta Hilton Marowa & Friends -kokoonpanon ja Liljan loiston esittämänä. Marowan musaa oli mukava fiilistellä, mutta ihan täpinöissäni olin Karjalan kunnailla...n ja Heili Karjalasta...n reggaeversioista. Upeeta, nam! Bileissä olisi viihtynyt kauemminkin, mutta päänsärky patisti nukkumaan. Joskus toiste sitten pippaloimaan uudestaan. (:

Nyt sunnuntaina ei tapahtunut kummempia, heräsin vain siskon sängystä, söin aamupalaa ja lähdin kotiin. Harmittaa, että en käytellyt kameraa oikeastaan ollenkaan koko viikonloppuna. Ainoa kuva on muikuista, jotka söin perjantaina. :D Kämppiksen kanssa en jotenkin muistanut kuvailla, yksin markkinoilla olisi tuntunut hölmöltä filmailla, ja ujostelen keikoilla kuvaamista. Vaikka kyllä muutkin kuvaavat. Pitää koittaa parantaa tapojaan tässä kuvattomuudessa.

Mutta kohta varmaan kunnantalolle suorittamaan kansalaisoikeuksiaan/velvollisuuksiaan.

2 kommenttia:

tAru kirjoitti...

Nii, mietinki että ei muistettu kuvailla! Olis tullu siistejä siinä Marin portaissa, esim. Ja muutenki. Mut ens kerralla sitte.

<3

monstic

Paola kirjoitti...

Ooooi niin oliski. Mutta juu. enskerralla.^^*

snarc!