lauantai 13. marraskuuta 2010

Your sweet knit knit knit

Syyskuussa kaveri kysyi, osaisinko tehdä lapaset, joissa on Heartagram-kuvio. (Eli se HIMin logo.) Lupasin yrittää. Ensin piirsin kuvion ruutupaperille ja neuloin kokeilutilkun.

Koska mallitilkusta tuli ihan hyvä, uskalsin ryhtyä tositoimiinkin. Nimittäin kirjoneulominen on minulle melko vierasta, aiemmin olen tehnyt pelkkiä shakkiruutuja, ne eivät ole kovin vaativia. Kirjoneuleamatööriyden takia en luvannutkaan muuta kuin yrittää.

Alunperin suunnittelin neulovani tavalliset mustat tumput, joihin tulisi pelkästään pinkki (työn tilaaja tietenkin päätti värit) heartagram, korkeintaan varteen vähän raitaa. Ongelmana olisi kuitenkin se, että jos neulon suljettua neuletta ja teen kuvion vaan toiselle puolelle, kuvion toinen reuna jäisi jotenkin oudosti irtonaiseksi. Joten keksin, että voisin tehdä kämmenpuolelle vaikka niitä shakkiruutuja. Sitten olisi tullut sama irtonaisuusongelma heartagrammin ylä- ja alapuolelle. Joten piti säveltää jotain muitakin kuvioita.


Tumput näyttävät siis tavallisilta (lue:perinteisiltä) kirjoneulelapasilta, mutta logon ja värityksen myötä ne ovatkin rock. Tai en minä tiedä, onko pinkki yhdistettynä mustaan rock? :P Niin tai näin, olen ihan jees-tyytyväinen aikaansaannokseeni. Kämmenen ruudut vähän levenivät peukalonhangan kohdalla, mutta ei hävyttömän liikaa. Käsiala taas vaihteli, joten lapasista tuli hieman eri kokoiset. Mutta minä vasta opettelen. Laitoin maanantaina tumput postiin, ja sitten joudunkin pyytämään vastaanottajaa kuvaamaan ne, kun itse olin unohtanut.

Tällä hetkellä puikoilla on joululahjakandidaatti, siihenkin sisältyy kirjoneuloskelua. Kenties esittelen kyseisen tekeleen täällä sitten hamassa tulevaisuudessa.

6 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Olen niin kade, kun en vain OSAA tuota hommaa!:D

Paola kirjoitti...

Hoho, kateutesi lämmittää mieltä. Tai siis tapasi kehua? ^^*

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mahtavat tumput kyllä. Kyllä nyt kelpaa himistellä talven läpi. <3

Ps. Hyvä otsikko sulla tässä tekstissä. ;D

- Jossu

Paola kirjoitti...

Ajattelinkin että arvostaisit intertekstuaalisen viittauksen sisältävää otsikkoa. ^^*

ja hyvä että oli mieluisat.

tAru kirjoitti...

hihoh, naurunturska otsikolle. mutta, noi on kyllä hienot. miä haluisin kanssa oppia ton sisäkäen noin tekemään.

voih, <3

underspe

Paola kirjoitti...

ihanat sisäkäsi ja naurunturska. opettelemaan vaan. voin neuvookin jopa. mut nytte saunaan moro.

mishic