maanantai 8. marraskuuta 2010

Robin Hoodina ja arkienkelinä

Moikka. Tänään seikkailin ympäri Helsinkiä hankkimassa lääkärintodistusta ajokorttia varten, metsästämässä sushia sekä muten vaan ostoksilla. Varsinaisesta shoppailusta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan ostin lähinnä ruokaa. Ja jotakin isänpäivämuistamista kotikulmille, kun en varmaankaan pääse käymään kotonakotona viikonloppuna. Ihan vähän olisin shoppaillut kenkiä, kun Vuosaaren metroaseman viereisessä kauppakeskuksessa (onkos se nyt sitten Columbus nimeltään) oli joku ihme kenkämyynti. Oli ihan kivannäkösiä nilkkureita, mutta pitihän se arvata, että kavioni olisi liian suuri niihin. :c

Rautatieasemalla pyöriessä kohtasin Unicefin feissareita. Tällä kertaa ei ahdistanut, enkä yrittänyt pakoilla heidän katsettaan, vaan vastasin että "jutellaan vaan", kun joku heistä pysäytti minut ja kysyi olisiko aikaa jutella. Ennen kuin tämä feissaaja (hihi, joku Majava-niminen. sukunimeltään siis.) ehti aloittaa palopuhettaan, mainitsin hienovaraisesti olevani jo kuukausilahjoittaja lapsilisäkampanjassa. Hän kertoi silti AIDS-kampanjasta, ja oli ihan mukava keskustelu. Juttelun lopuksi sanoin kuitenkin luottavani siihen, että jotkut muut hoitavat AIDS-systeemit, minä keskityn vain lapsilisään. Oli kiva jutteluhetki kyllä, sain jopa tietää että tämä Majava piti omasta riparistaan ja pitää kirkon nuorisotyöntekijöitä hyvinä tyyppeinä. Aika kiva juttu. (:

Tein tänään Unicef-juttujen sijaan jotakin muuta hyvää. MouMou oli lähettänyt minulle joku päivä sähköpostiin kutsun, johon ehdin vasta tänään tutustua paremmin. Kyse oli sivustosta nimeltä Sharewood, joka on jonkinmoinen sosiaalinen media sekä hyväntekeväisyyssysteemi. Sharewoodiin liityttäessä valitaan avustusjärjestö 16 järjestön joukosta. Järjestöistä löytyy jokaisen sydämelle jotakin; mukana ovat mm. MLL, Syöpäsäätiö, WWF ja Punainen Risti. Kun avustusjärjestö on valittu ja rekisteröityminen tehty, jäsenen ei tarvitse tehdä juurikaan mitään. Sharewood ja sen yhteistyökumppanit maksavat avustuksia jäsenen puolesta. Hmm, lienee paikallaan parempi info. Eli homma toimii näin:

Näin keräät rahaa avustusjärjestöllesi

1. Klikkaa mainoksia

Klikkaa mainoksia Sharewoodin sivuilla, uutiskirjeissä ja sähköpostissa. Joka klikkauksella lahjoitat 5 senttiä järjestöllesi. Yksi klikkaus per mainos per päivä.

2. Ota mobiilimainoksia vastaan

Ota mainoksia vastaan kännykällä. Jokaisesta Sharewodin kautta lähetetystä mainoksesta lahjoitat 5 senttiä järjestöllesi. Automaattisesti.

3. Osallistu arvontoihin

Jos voitat, Sharewood lahjoittaa järjestöllesi 10 prosenttia palkinnon arvosta. Voit myös lahjoittaa koko palkinnon arvon järjestöllesi.

Miten raha liikkuu ja menee perille?

1. Sinä vastaanotat mainoksia.

Vastaanotat mainoksia Sharewoodin sivuilta, uutiskirjeestä, mobiilisti ja tulevaisuudessa ehkä myös postitse.

2. Yritykset maksavat Sharewoodille mainoskontakteista

Raha avustusjärjestöille tulee Sharewoodissa mainostavilta yrityksiltä. Yritykset maksavat mainostilasta Sharewoodin omistavalle Givget Oy:lle. joka taas maksaa hyväntekeväisyyden.

3. Sharewood ohjaa 5 senttiä per kontakti avustusjärjestöille

Hyväntekeväisyyspotti jaetaan avustusjärjestöille sen mukaan, minkä järjestön mainosviestien vastaanottajat ovat valinneet. Mitä enemmän järjestöllä on tukijoita, sitä enemmän järjestö rahaa saa.

Sharewood maksaa kertyneet rahat avustusjärjestöille neljä kertaa vuodessa. Ensimmäinen tilitys tehdään lokakuun alussa 2010. Sharewood ja järjestöt kertovat sinulle, kun rahat tilitetään.

Lähde.

Että sellaista. Kuulostaa melkoisen helpolta tavalta tehdä hyvää. Kun muutenkin notkun netissä järkyttäviä aikamääriä, miksi en voisi samalla tehdä jotakin oikeasti hyödyllistä. Valitsin avustusjärjestökseni Yhteisvastuukeräyksen, sillä halusin tukea jotakin kristillistä juttua. Yhteisvastuukeräys oli sitäpaitsi ennestään tuttu (no okei, toki joku Punainen Ristikin oli, mutta halusin tähän nyt tän Jeesus-aspektin. :DD ö_O) ja se on aika kätevä, sillä se auttaa sekä kotimaassa että Suomen rajojen ulkopuolella. Tänä vuonna kotimaan kohde on köyhät lapsiperheet, ulkomailla YV auttaa Haitissa.

Postauksen otsikko kaivannee selitystä. Arkienkeli juontaa juurensa Yhteisvastuukeräyksen sloganiin vai mikä tunnuslausesanonta se onkaan. YV kehottaa ihmisiä olemaan arkienkeleitä auttamalla lähimmäisiä. Robin Hood taas on assosiaatio Sharewoodista. Tuskin on ainoastaan minun päähänpistoni, että kyseisen sivuston nimi muistuttaa lainsuojattoman hyväntekijän kotipaikkaa Sherwoodia.

No juu. Taidan nyt hieman tutkailla tätä hyväntekeväisyysjuttua tarkemmin. En ole vielä edes löytänyt yhtään mainosta, jota klikkaamalla senttejä kilahtaisi parempaan paikkaan. Jatkamme etsintöjä. Moro.

3 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Ihana, kun innostuit Sharewoodista!:)

Virvatuli kirjoitti...

Tulin Sharewoodista tänne kurkkimaan... Olipa infopitoinen postaus Sharewoodista, tartteekin itse laittaa samanlainen omaan blogiini kunhan ehdin ja joudan :-)

Paola kirjoitti...

Tervetuloa vaan!

Haha, eipä kai kannata samanlaista tehdä, ihan yhtä hyvin voit laittaa vaan linkin tänne. :P

Ei vaan, tajusin kyllä pointin. (Taipumusta näsäviisauteen)