maanantai 5. heinäkuuta 2010

Sallittujen ostosten lista

Koska kesän lopussa on väistämättä edessä Oulusta takaisin Pieksämäelle muuttaminen, olisi suotavaa ettei tavaramääräni lisääntyisi mitenkään radikaalisti kesän aikana. Tavaramäärän eksponentiaalinen kasvu on mahdollista etenkin, kun asuu aivan keskustassa - minulla on siitä ikävä kyllä kokemusta kahden vuoden takaa. Olihan se kivaa, että asuin Kajaanissakin ihan keskustassa kauppojen lähellä, mutta pakkaaminen kesän lopulla tuotti aikamoista päänvaivaa.

Olen jo ehtinyt ostiskella jonkin verran juttuja, mutta loppukesää varten minulla on säännöstelykeinoja: Ensinnäkin on hyvä, että vietän kaksi viikkoa leireillä, joten olen kaukana kaupungista. Toiseksi keinoksi olen laatinut Sallittujen ostosten listan. Se pitää sisällään ne vaatekappaleet, jotka saan hankkia itselleni, jos ne tulevat vastaan hyvällä hinnalla. Ne eivät varsinaisesti ole sellaisia, joita tarvitsisin, mutta ne ovat olleet haavelistallani pitkään.

Minä ja sisko rummutuskeikan jälkeen

Ensimmäinen listalle päässyt vaate on (valkoinen) hippipaita. Tämänhetkinen valkoinen, pitsiyksityiskohdilla varustettu kangaspaita (ihan tosi, kaikki paidat on kaiketi tehty kankaasta?) on palvellut uskollisesti monen monta vuotta. Olen tilannut sen joskus Cellbesiltä, ja omistan saman paidan myös mustana. Musta on ollut kotipaitana jo kauan, se nimittäin on melkoisen haalistunut eikä sitä kehtaa käyttää ihmisten ilmoilla. Valkoinen paitarukka alkaa myös vedellä viimeisiään. Se alkaa olla aika nuhjuinen ja pari viikkoa sitten huomasin jopa, että siinä on reikä! Ikävä kyllä kaupoissa ei ole tullut vastaan mitään yhtä ihanaa, joka voisi edes yrittää korvata tämän rakkaan kangaspaitani. :c

Joku ihme promoshooting kämppiksen kanssa 09/09

Olisi myös ihan sallittua ostaa mekko, jonka yläosa olisi smokkirypytystä. Sain vähän yli vuosi sitten Kämppikseltä tuollaisen smokkirypytystopin, ja tykästyin siihen kovin. Heti minulle tuli myös mieliteko omistaa samankaltainen mekko. Kaupoissa on näkynyt ihan kivoja vaihtoehtoja, mutta tähän mennessä niissä on ollut jotakin vikaa: Liian korkea hinta, liian kapea malli, röyhelöinen helma, liian löysää kangasta, huonot värivalikoimat. Torilla myydään aika nättejä ryppymekkoja. Niissä oli muistaakseni röyhelöä helmassa, mutta niihin se sopi. Ehkä raaskin ostaa sellaisen kesän lopuksi, Oulusta-lähtemis-lahjaksi?

Vappu 2010, ei Kämppiskään aina oo mikään paras kuvaaja

Vaikka kauhistelenkin teinien tapaa asustaa itsensä leggingseillä tai sukkahousuilla, tykkään itse pitää niitä tunikoiden tai vaikka tuon hameen kanssa. Ongelma on vaan siinä, että en omista kovin monia leggareita. Kesällähän nyt ei voisi paksuja sukkahousuja käytellä, johan siinä saisi lämpöhalvauksen. Siis jos bongaan jostakin jotkut kivat leggingsit, saan ostaa ne tuntematta tunnontuskia. Ja niiden tulisi mieluiten olla oikeasti trikoota, sellaiset sukkismateriaaliset ovat vain hiostavia. Joten vaikkapa pari paria trikoita saa ostaa.

Wannabe-taidekuva :P

Viimeisenä sallittujen ostosten listalla ovat alusvaatteet. Osa alkkareista on kulahtaneita ja joutaisi jo roskikseen, ja olisihan se kiva omistaa jotain muitakin alusvaatteita kuin niitä lapsellisia Seppälän printtipöksyjä ja -rintsikoita. Ne on vaan niin helppoja ostettavia, koska ne ovat väreistä huolimatta saman mallisia -> ei tarvitse sovittaa, kun jo tietää kokonsa. Voisi jossakin hetkessä nähdä kuitenkin vähän vaivaa, ja uudistaa alusvaatevarantoaan vähän laadukkaammilla hepeneillä.

Siinä oli siis lista. Kirppiksillä siitä voi vähän luistaa, jos tekee oikeasti jonkin huipun huippulöydön. Ja muuallakin, jos pystyn perustelemaan riittävän hyin, miksi olisi sallittua ostaa jotakin, mikä ei löydy listaltani. :D Mutta perustelujen tulee sitten olla TODELLA hyvät. Ja kohta tulevalla Ruotsin piipahduksella on myös ihan ok ostaa jotakin sellaista kivaa, mitä ei Suomen puolelta löydy. Okei, nyt alkaa tuntua siltä, että tämä listaidea vesittyy kokonaan, mutta aion olla lujana. Se on toiminut ihan hyvin jo muutaman viikon! (:

Tänään kävin postissa postittamassa kollegan sukat (vihdoinkin!!!) ja Kämppiksen kirjeen. Piipahdin myös säätämässä puhelimeni liittymää DNA-kaupassa, siellä oli silmääiskevä myyjä, joka on asunut Pieksiksellä. Kirpparillakin tuli pyörähdettyä ja mukaan tarttui uusi tulokas Johnny Depp -kokoelmaani: Once upon a time in Mexico -DVD. (2,5 €). Muissa kaupoissa en jaksanut pyöriä, kun oli niin kuuma. Olen vain hengaillut kämpillä bikineissä ja vähän askarrellut. Niistä joskus toiste.

Mitä shoppailunsäännöstelykeinoja teiltä muilta löytyy?

Ei kommentteja: