sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Piano ja Tauno

Tänään aamupäivällä ryhdyin pakkailemaan kesää varten. Tällä kertaa urakka ei ihme kyllä tuntunut kovin vastenmieliseltä, vaikka en silti hihkunut innosta pohtiessani, mitä vaatteita ottaisin ja mitä jättäisin ottamatta. Jossain vaiheessa homma kuitenkin töksähti sen tajuamiseen, että en voi pakatakaan vielä kaikkia tavaroitani, koska joudun vielä käyttämään niitä ennen lähtöäni. Siitä aiheutui jonkinmoinen turhautuminen ja päätin jättää pakkaamisen tuonnemmaksi ja sen sijaan istahtaa koneelle ja kirjoitella blogia.

Tässä postauksessa esittelen eilisen aamun sisällähengailun tuloksen. Ensimmäisenä esittelyvuorossa Piano:

Piano on tiskirätti, mallia itse tehty. Pari syksyä sitten opin Vuoltsun käsityöjutuissa, että myös ihan tavallisia tiskirättejä voi piristää kangasväreillä. Tuosta tiedosta ja taidosta oli hyötyä, kun halusin tehdä kohtapuoliin valmistuvalle ja uuuteen kämppään muuttavalle luokkakaverille lahjaksi jotakin hyödyllistä. Koska luokkakaveri on kovin musikaalinen tyyppi ja soittaa mm. pianoa, ajattelin koristella rätin hänen harrastukseensa sopivaksi.

Hyvät naiset ja herrat, seuraavana Tauno!!!! Tauno Tiskirätti on Paavo Pesusienen ei-niin-tunnettu serkku, ja hänet on myöskin maalattu kangasväreillä. Taulupohjana toimii keltainen sieniliina.

Olin aiemminkin siis tuunannut tiskirättejä, mutta tällä kertaa jokin meni hieman vikaan. Ilmeisesti sellaiset valmiiksi vähän kosteat (onkohan niissä jotakin puhdistusainetta?) sieniliinat eivät ihan parhaalla mahdollisella tavalla sovellu tällaiseen takoitukseen. Nimittäin kun rätit laitettiin värien kiinnittämistä varten uuniin, niistä lähti palaneen käryä. Inhottava haju kuitenkin lähti, kun rätit kasteltiin. Onneksi.

Tässä vielä ohje:

Koristele tiskirätti haluamallasi tavalla (siveltimellä, sabluunan läpi tuputtaen tai vaikkapa perunasta leikatulla leimasimella) kangasvärejä käyttäen. Anna kuivua ihan kuivaksi. Jos on hoppu, voit käyttää hiustenkuivaajaa. Kun maali on täysin kuivunut, kääri työt kauttaaltaan leivinpaperiin ja laita paketti uuniin. Uunin lämpö 130 astetta, kiinnittämisaika 15 minuuttia. Nauti tuunattujen tiskirättien pirteydestä arjen keskellä! (:

2 kommenttia:

tAru kirjoitti...

nää oli kivat vaikka ne hais mut ei sit enää haissukkaa.

Paola kirjoitti...

Niinpä. etenkin toi Tauno oli mun mielestä aivan sankari idea (ei oo kirjotusvirje, kun sankari on nyt adjektiivi) ja huippua ku se onnistuki noin hyvin.