sunnuntai 19. elokuuta 2012

Rauhallista chillailua

Viime viikon loppuun oli luvassa muutakin kuin pauketta rumpukeikan muodossa. Perjantaina tosiaan oli kehitysvammaisten leiripäivä, teemana meillä oli olympialaiset. Oli kyllä tosi kivaa! Mutta loppupäivästä alkoi kyteä pieni paniikki.

Nimittäin. Olin jokin aika sitten varannut leirikeskuksen vieressä olevan työntekijöiden saunan itselleni, ajattelin että menisin sinne saunomaan ♥:n kanssa. Minulle tuli vasta perjantainan mieleen, että saunan oviin varmaan tarvitsee jonkinlaisen avaimen. Jota minulla ei kuitenkaan ollut. Ja koska olin leiripäivässä, en voinut noin vain käväistä virastoilla kinuamassa avaimia. Noo, leiripäivä loppuisi jo kahdelta, ehkäpä viraston tyypit olisivat vielä töissä silloin.

Vaan eipä olleet. Näytti siltä, että saunomissuunnitelmat tössäisivät alkuunsa, koska kukaan ei pystynyt antamaan minulle avainta. No, valmistauduin kertomaan huonot uutiset ♥:lle, joka tulisi junalla Toijalaan. Junan saapumiseen oli vielä tunti aikaa, joten päätin mennä käymään kirppiksellä.

Kirpputorilla törmäsin yllättäen kollegaani Hannaan, ja tajusin onneksi kysyä, olisiko hänellä leirikeskuksen aittakirkon avainta (se käy saunan oveen myös) avainnipussaan. Ja oli! Ja nippu sattui olemaan hänellä vielä mukanakin! Voi sitä onnen (tai ehkäpä enemmän johdatuksen) päivää! Olin kyllä tosi iloissani, koska oma mokani korjautuikin noin kivasti. Hymy huulessa menin asemalle odottelemaan junaa. Kun ♥ tuli asemalle, lähdettiin Kylmikselle. Mentiin Paspoiketenin kautta kotiin ja mussutettiin hyvää grilliruokaa. (:

Lauantaiaamuna ei ollut kiire. Nukuttiin sen verran kuin nukutti, ja tehtiin sitten oikein "hienoa" aamupalaa. Paistettiin pekonia ja munia, paahdettiin leipää. Nams. Yhdentoista maissa lähdettiin liikkeelle, ajateltiin käydä kaupan kautta, että saadaan makkaraa mökille.

Loppujen lopuksi shoppailtiin Kodin ilossa ja Millerissä jotain kaksi tuntia, mutta eipä sen väliä, kun ei ollut kiire. Yhden maissa kurvattiin leirikeskuksen pihaan ja käppäiltiin kimpsujemme ja kampsujemme kanssa rantasaunalle.Katseltiin vähän aikaa ympärillemme ja alettiin sitten pikku hiljaa lämmittää saunaa. Kyllä huomaa, että en ole mikään partiolainen: minulla meni varmaan kuusi tulitikkua, ennen kuin sain saunan oikeasti syttymään! Olen minä sentän välillä kotonakotona lämmittänyt saunaa, mutta tällä kertaa ei oikein meinannut onnistua. Onneksi edelleenkään ei ollut mikään kiire. (: Kun minä olin saunan pesän kimpussa,  kantoi vettä järvestä. Valmistelujen jälkeen haahuiltiin lisää, kävimme välillä lisäämässä puita pesään ja mietittiin uskaltaudummeko järveen.Ensin uitin vain jalkojani laiturilta, ja koska varpaat eivät jäätyneet, päätin vaihtaa uikkarit päälle. Siinä vähän ennen kuin sauna oli valmis, kävin uikkelehtimassa jonkin verran. Ajattelin, että pitää käydä vedessä ennen saunaa, koska saunasta tullessa ei välttämättä uskalla. Ei ole tänä kesänä meinaan kamalasti tullut uitua, edellinen kerta oli toukokuussa!


Ihan hyvin pääsin järveen saunastakin. Taisin käydä kolme tai neljä kertaa, vesi oli ihan mukavan tuntuista. Ei liian kylmää. Jossakin vaiheessa ryömin (tosi liukkailla!!!) rantakivillä, kun kävin pelastamassa niille joutuneen Barbabapa-uimarenkaan. Harmi että se oli liian pieni, muuten ♥ olisi voinut käyttää sitä. :P Tyyppi kun ei osaa uida. :c Hän uskaltautui kuitenkin dippaamaan itsensä veteen rappusilla! Kuulemma hän ei ole koskaan ennen ollut järvessä. Uusi kokemus, siis. (:Kun olimme saunoneet tarpeeksi, vilvoiteltiin vähän aikaa (tai no, lämminhän tuolloin oli, eli ehkä vain hörpättiin limsaa) ja mentiin sitten katsomaan rantaa ja pelailemaan. Saunan liiterissä oli rantapallo, jota lainasimme lentopallopeliimme. Vähän aikaa lätkimme palloa verkon yli, mutta sitten en enää jaksanut. Vaihdoimme pelin Mölkkyyn, joka päättyi melkein tasapeliin: minulla oli 45 pistettä, kun jouduin kolmen hudin jälkeen pois pelistä, ♥ koki saman kohtalon 43 pisteen kohdalla. Eli periaatteessa minä voitin?

Aamupalasta alkoi olla jo jonkin verran aikaa, joten pelaillessa alkoi masu kurnia. Ennen kuin nälkä ehtisi kovin suuriin mittoihin, alettiin viritellä tulia tuvan puolella olevaan takkaan. Piti ottaa nääs huomioon, että tulien sytyttäminne voisi viedä vähän aikaa. :P Ehkä sisäinen partiolaiseni oli heräillyt, kun takkatuli lähti iloisesti palamaan jo toisella tulitikulla! Hiillosta odotellessa katselin ikkunasta ulos ja siinä sivussa lueskelin jotain lelukaupan mainosta. :D


Ruuaksi oli siis makkaraa. Kansallisvihanneksemme lisäksi meillä oli mukana jotakin grillisalaattia ja limskaa. Oikein hyvät eväät, kyllä niillä nälkä lähti. Kun eväät olivat kadonneet vatsoihin, hengailimme sisällä mökissä ja pelasimme ainakin Hirsipuuta. Vielä piti odottaa hiilien sammumista, ja sitten voisikin mennä kotiin.

Ei painuttukaan ihan suorinta tietä kotiin, vaan minulle tuli mieleen, että voisi käydä katsomassa, josko löytyisi vadelmia. Yllätyksekseni ♥kin innostui marjojenmetsästysideasta, joten lähdimme kippomme (siinä oli mökille tullessa kakkua) kanssa käppäilemään metsätielle. Vadelmia ei meinannut löytyä, mutta mustikoita bongattiin. Kykittiin sitten niiden perässä, poimittiin ja tultiin hyttysten syömiksi. Kun ♥ oli saanut tarpeeksi mustikoista, lähdettiin takaisin päin. Ja jee, vadelmatkin löysivät tien näkökenttäämme, joten loppujen lopuksi meillä oli kipollinen kuningatarmarjoja. Soitin äiskälle ja pyysin häntä laittamaan taikinan alulle, jotta saataisiin piirakka pian uuniin, kun saavumme saunalta. Keräsimmekin tavaramme autoon ja ajettiin kaupan kautta (piti hakea kermaviiliä piirakkaan) kotiin. Vähän kotiin saapumisen jälkeen saimmekin maistella IHANAA kuningatarpiirakkaa. Ei hullumpi päivä. (:


 Olimme suunnitelleet, että tulemme kotiin viimeistään Lotolle. Mutta eipä Lotto tulekaan kesällä lauantaisin. Joka tapauksessa oli varsin mukava päivä, tykkäsin tosi paljon meidän mökkeilystämme. Meidän perheellä ei ole koskaan ollut mökkiä, enkä ole kavereidenkaan mökeillä pahemmin hengaillut. Tämä oli siis varsin kiva tapa harrastaa vähän mökkielämää, edes tuollai päiväseltään. Tykkään.

Ei kommentteja: