tiistai 28. elokuuta 2012

Kesäreissulla

...tai ehkä syysretkellä, en ole ihan varma. Sää tuntui välillä vielä kesäiseltä, välillä jo syksyiseltä. Reissu alkoi joka tapauksessa torstaina ja sen määränpäänä oli Tuuri. Katselin talvella Tuurista kertovaa ohjelmaa ja opin siitä, että Tuurin karavaanarialueella on tavallisten vaunupaikkojen lisäksi vuokrattavia asuntovaunuja. Ihastuin ajatukseen, että voisi vähän maistaa karavaanarielämää, vaikkei omistakaan asuntovaunua tai -autoa. Päätin siis, että haluan tänä kesänä käydä katsomassa Keskisen valtakuntaa. Että saisi karavaanailla, ja muutenkin.

Eli. ♥:lla oli torstaiaamupäivällä vähän asioita hoidettavana, mutta kun ne oli tehty, käänsimme auton nokan kohti Tuuria. Navigaattori ohjasi meidät jostakin Kurun metsistä Virroille ja siitä sitten edelleen määränpäähämme. Aurinko paistoi, ja automatka meni mukavasti musiikkia kuunnelleen ja metsämaisemia ihaillen. Suunnilleen kahden maissa olimme Kyläkaupan suurella parkkipaikalla ja sitten karavaanarialue Onnelan ilmoittautumistönöllä.

Netissä luki, että vaunun saa lunastettua kolmelta iltapäivällä, eli varauduimme siihen, että pitää vähän odottaa. Kaikki oli kuitenkin jo valmista ja saimme vaunun avaimet heti. Samalla saimme auton ikkunaan lätkäistävän pysäköintiluvan, pyyhkeet ja huoltorakennuksen (wc/suihku) avaimet. Meille näytettiin karavaanarialueen kartalta paikka, jossa vuokravaunumme on, ja siirryimme sitten majapaikallemme.


Voi että, oli kyllä aika hulppea asumus! Karavaanarialueen nettisivuilla sanotaan, että vaunut on otettu käyttöön vuonna 2011, ja niitä vuokrataan kesäaikana. Siltä kyllä näyttikin, oli todella siistiä ja uuden näköistä. Ja tilavaa! En tiedä, kuinka monta neliötä vaunussa on, mutta veikkaisin, että se voi olla jopa isompi kuin Oulun kesätyökämppäni! :D Nettisivujen mukaan majoitustilaa on kahdelle aikuiselle ja kolmelle lapselle, ja minun laskujeni mukaan vaunuun saisi mahdutettua kepoisesti vielä muutaman lisätyypin. Että oli meille kahdelle ihan kivasti tilaa.

 Tässä näkyvät kaikki pedit, jääkaappi ja mikro. Jääkaapin ja mikron takaa pilkistää telkkari, jonka sai vedettyä esiin. Se oli kiinnitetty katossa olevaan kiskoon.

 Ja tässä tämä meidän peti. Tästä katsottuna oikean puoleisena ei tosin voi olla kovin pitkä tyyppi, mutta minulle sängyn pituus riitti ihan hyvin. (:
 
  
Tässä sitten "olohuone", jossa tuli hengailtua aika paljon. Yhdessä noista ylhäällä olevista lokeroista oli radio/cd-soitin, jota testattiin kanssa.
 
Vaunuun oli kiinnitetty myös katos, jonka alla oli pöytä ja tuolit. Tässä olisi voinut varmaan oleilla, jos keli olisi ollut kesäisempi. Nyt katoksessa oli lähinnä saunamaisen kuuma, jos ovet olivat kiinni, mutta oli harmillisen tuulista, jos seinät avattiin. Meidän reissullamme nämä tuolit toimittivat lähinnä pyyhkeenkuivaustelineen virkaa.

Kun oltiin saatu kamat vaunuun ja ihmetelty sitä tovi, päätettiin etsiä jotakin syötävää. Myöhemmäksi ajateltiin ostaa jotakin ruokakaupasta, mutta ensin haluttiin tarkastaa kahviloiden/ravintoloiden tarjonta. Ruokapuodin ravintolan ruokalista näytti vähän suppealta ja kalliilta, joten painuttiin hampurilaisjonoon. Minä otin juustohamppariaterian, joka yllätti iloisesti: ranskalaiset olivat isot ja hampurilaisessa oli jotakin muutakin kuin vaan sämpylä, pihvi ja juusto. Ei siis ollut niin kuivaa kuin tavalliset juustohampurilaiset. Jee.

Hampurilaiset eivät olleet vielä tulleet, kun otin kuvan. Ja kun ne tulivat, ei enää malttanut kuvata, kun oli näläkä.

Murkinat tuhottuamme oli aika shoppailla vähäsen. Siispä etsiydyttiin "Tavarapuotiin", eli sinne mistä Suomen suurimman kyläkaupan visiitissä kai on kyse. Eli suuuuren suuureen halliin täynnä kaikkea mahdollista tavaraa. Tai ainakin luulin niin. Joo, olihan se Tavarapuoti aika iso marketti, mutta jotenkin odotin jotakin vielä isompaa. Ja halvempaa! En tiedä, mistä olen saanut sellaisen kuvan, että Keskisen kyläkauppa olisi joku edullinen paikka, mutta itse asiassa siellä oli aika hintavaa. Ainakin minun makuuni. Aluksi en meinannut löytää mitään, mutta pari tuntia kierreltyämme kärryssä oli sentään jokunen tavara. Ostimme ainakin tyynyt ja maustepurkkeja, jotka ovat olleet ostoslistalla jo tovin. Joitakin vaatteitakin löytyi, ja voisinkin tehdä pitkästä aikaa ostiskelupostauksen. (:
Vaikka kyläkaupan tavarapuoli ei näyttänyt niin kovin isolta, ostoskierroksen jälkeen oli silti aika väsynyt olo. Siispä jätettiin pihapiirissä olevat muut kaupat suosiolla kiertämättä ja pyyhällettiin vain takaisin ruokapuodin puolelle.


 Ruokapuoli siten jo näyttikin jättimäiseltä, ainakin ulkoa päin. Mutta tässä linnamaisessa rakennuksessahan on ruokakaupan lisäksi ainakin ravintola, Alko ja hotelli, joten itse marketti ei ollut liian iso. Aika lailla samankokoinen kuin jonkun Sittarin ruokapuoli. Kaikkea varmaankin löytyy. Me ostimme vaunuun jotakin naposteltavaa ja seuraavalle päivälle mikroruokaa. Juomaksi ostimme kummalisia limsoja: Mansikka- ja PINA COLADA -limsaa! :o

Haha, ♥ tykkää Pullava-mainoksen laulusta. Ruokapuodin pullapuolella oli Pullava-teline, joka alkoi soittaa sitä laulua, kun joku kulki ohi! Tuossa vasemmanpuoleisessa pylväässä on tuo musta kohta, joka ilmeisesti oli liiketunnistin. Hupaisaa. Tosin ♥:n mielestä oli vääryyttä, että Pullava-katoksessa luurasi vain niitä hillopitkoja, ja OIKEA Pullava oli pelkissä koreissa katoksen takana. :D Että sellainen välikevennys.

Ensimmäisenä iltana vaan hengailtiin vaunussa. ♥ luki kirjaa, minä kudoin sukkaa, pelattiin ristinollaa ja katsottiin telkkarista Nottin Hill. Se oli muuten yllättävän hyvä, aiemmin olen ajatellut että se on tylsä! Elokuvan jälkeen painuttiin pehkuihin. Yöllä oli vähän jännää käydä veskissä, mutta onneksi meidän vaunumme oli melkein huoltorakennuksen vieressä.Perjantaiaamuna (oli muuten tosi helppo seota päivissä!) aamupalasen jälkeen jatkettiin shoppailemista. Käytiin katsomassa, mitä kyläkaupan viereisissä kaupoissa oli. Nahkapaikka-niminen kenkäkauppa oli kiva, ja minun pitikin mennä myöhemmin katsomaan yksiä kenkiä, mutta se lopulta unohtui. :c Sen sijaan shoppailin halpoja vaatteita Poistomyynti-putiikista. Sellaisesta Fiorellan tapaisesta. Jee.

Shoppailujen (ja vähän Keskisen kodin pällistelyn) jälkeen oli taas hengailua. Odoteltiin, että joen rannassa oleva sauna lämpiäisi. Ajattelin kokeilla, josko uskaltaisin pulahtaa uimaan. Ei onnistunut. Polviin asti meni ihan hyvin, mutta siitä alkoi vitkuttelu. Sain lopulta kastauduttua, mutta uimaan siinä kylmässä vedessä ei pystynyt. Ei minun sitten tehnyt mieli saunoakaan, kävin vain huoltorakennuksella suihkussa. Sen jälkeen olisimme kytänneet Enkelit ja demonit -leffaa, mutta asuntovaunussa ei näkynytkään TV Viisi. Hmm, mikään ei ole täydellistä. Katselimme sitten jotain muuta, ja mentiin jossakin vaiheessa nukkumaan. Aamulla jatkettiin matkaa jonnekin muualle, mistä voisin kirjoitella erillisessä postauksessa.

Ei kommentteja: