keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Ystävänpäivää lautasella

Tein maanantaina ystävänpäivää varten Baileys-juustokakun. Tein sen Kaurislapsen blogista löytyneellä reseptillä, ilman mitään omia kikkailuja. Rasvaa piti vähän lisätä, koska keksimurujuttu tuntui olevan liian kuivaa. Liköörinä oli tällä kertaa Baileys hasselpähkinää, ja hyytymisen jälkeen pinnalle heitettiin enkelisuklaan paloja. Kakun pinnalla näkyvä rinkula on peräisin lautasen pohjasta, kun lautanen oli vuoan kantena jääkaapissa. Ei vaikuta makuun, vaan kakku on hyvää. Itse silti tykkäsin enempi uunitetusta juustokakusta, eikä tämä hyydytetty versio näytä katoavan :nkaan massuun niin nopealla tahdilla kuin se paistettu. No, tulipahan kokeiltua.

Muuta ystävänpäivämurkinaa oli perunamuusi ja nakkikastike. Olen ihan super ylpeä, että olen nyt jo kaksi kertaa tehnyt muusia, ja se on ollut molemmilla kerroilla tosi hyvää. Ei ole siis aiemmin tullut harrastettua muusin tekemistä. Saati sitten ruskean kastikkeen väsäämistä. Aiemmin ruskeat kastikkeeni ovat olleet kuvottavia harmaita limoja, enkä ole kovin montaa kertaa yrittänytkään. Syksyllä tai kesällä tein kotona kastiketta äidin avustuksella, ja nyt uskalsin kokeilla yksinkin. Juju on varmaan ollut vaan siinä, että en ole malttanut RUSKISTAA jauhoja kunnolla. Mutta nyt osaan, jee.

Tämä taitaa olla aika lailla viimeisiä postauksia vähään aikaan. Nigerian matka lähestyy, ja varmaankin sen aikana postaan lähinnä tuohon toiseen blogiin. Jos siellä sitten malttaa kirjoitella, ja pääsee tietsikan ääreen. Yritän ainakin.

Nyt täytyy lähteä etsimään jotakin aamupalaa (!!!), että moikka!

Ei kommentteja: