maanantai 23. tammikuuta 2012

Kerhotätinä

Sijaistan tämän viikon seurakunnan yhtä lastenohjaajaa, eli olen töissä päiväkerhossa. Aika kivaa. Onneksi ei tarvitse pitää kerhoja yksin, sillä olin ollu viimeksi päiväkerhossa, kun itse olin kuusivuotias. Olen yhden toisen kerhotädin työparina, ja yhdessä sitten paimennamme 3 - 5 -vuotiaita ipanoita.

Tänään oli ensimmäinen työpäivä, menin seurikselle kahdeksan jälkeen. Ennen ensimmäistä kerhoa hoidettiin esittäytymiset ja paikkojen näyttämiset, ja taidettiin sen toisen kerhotädin (huu, melkoisen puhelias tapaus!) kanssa ehtiä puhumaan kaikkea epäolennaistakin. Kolmen vanhojen kerho alkoi yhdeksältä.

Kuulumispiirissä puheltiin lumiukoista ja 12-vuotiaasta Jeesuksesta temppelistä. Vähän aikaa lauleltiin (jotkut laulut olivat tuttuja omasta kerhosta, jotkut olivat uusia tuttavuuksia), ja sitten lapset pääsivät leikkimään.

Kerhossa oli kyllä vaikka kuinka paljon kaikkia kivoja leluja. Värikkäitä ja mielenkiintoisia. Kolmenvanhojen kerhossa auttelin ainakin palapelien teoissa, ompelin yhden pojan kanssa nallelle vaatteita (sellaisille puunalleille puuvaatteita puuneulalla) ja naputtelin Junon kanssa kuvioita korkkialustalle. Tässä minun taideteokseni:

Lapset söivät eväänsä omien kerhojensa aikana, tädit evästivät kerhojen välissä. Vein ensin verokorttini taloustoimistoon ja sitten höpötimme taas ummet ja lammet eväidemme ääressä. Khdeltatoista alkoi 4-5 -vuotiaiden ryhmä, ja taas puhuttiin lumiukoista ja Jeesuksen temppelireissusta.

Toinen kerho meni aika samalla lailla kuin ensimmäinenkin. Toisella kerralla tosin pelasin heppapeliä Benkun kanssa, Choco-peliä jonkun toisen kanssa, ja leikin barbeilla/sarvikuonoilla Joonan ja Veetin kanssa. Lopuksi mentiin vielä vähän ulos. Tai osa meistä meni. Toiset olivat liian hitaita pukemisissaan, että vanhemmat ehtivät jo tulla hakemaan, ennen kuin he pääsivät ulos asti.

Ai niin! Molemmissa kerhoissa oli tänään joku, jolla oli (ollut) synttärit. Ekassa kerhossa Venla tarjosi kaikille Muumi-keksejä. Venlan äiti oli hommannut toiseen kerhoon vähän jotakin muuta...

Ehkä astetta överimmät kerhotarjoilut! Kreemitäytteisten, kreemillä/kiivillä/suklaalla/ranskanpastillilla koristeltujen muffinssien lisäksi kerholaisille oli tarjolla pillimehut ja Jaffa-keksit. Muistaakseni omassa kerhoissa yleinen synttäritarjottava oli Carneval-keksit...

Huh, sitten vielä kurkistus asuuni ja olotilaani.

Yläosaksi nappautui aamulla Kämppiksen vanha tuplapaita, eli neuleliivi jonka alla näyttäisi olevan kauluspaita. Rillien kanssa paita näyttää aika tädiltä, joten koitin lieventää tätiyttä sivuponnarilla ja värikkäillä helmillä. Tykkäsin ihan. Housuina olivat lököfarkut ja kenkinä huija-crocsit.Linkki
Pään sisäinen olo on tällä hetkellä sama, miltä nuo naamakuvat näyttävät. Elikkä hirveen sumuinen. En saanut illalla unta (taisi jänskättää) ja valvoin myöhään, mutta silti piti nousta aikaisin. Nyt vähän väsyttäisi, mutta en enää kehtaa mennä pitkäkseni. Koitan sitten mennä aikaisin pehkuihin tänään. Huomenna taas kerhoilemaan! (:

Ei kommentteja: