keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kalsaritumput

Eilen sain valmiiksi lapaset, jotka ovat olleen puikoilla jo jonkin aikaa. Aluksi purin aika monta tekelettä, kun en oikein keksinyt, millaisia tumppuja alkaisin tehdä. Muistin sitten viime vuoden joululahjaelukat (etenkin niiden korvat) ja ajattelin kokeilla, josko minulta luonnistuisi pystyraitalapaset.

Elikä Seitsemästä veljeksestä yhden silmukan levyisiä pystyraitoja, kaksitoista silmukkaa puikolla. Jostain kumman syystä minulle tuli tumppujen väreistä (mustaa ja sitä verenpunaista) ja kuosista mieleen pitkät kalsarit, vaikka en tietääkseni ole elänyt punamustaraidallisten kalsareiden vaikutuspiirissä. Outoa.

Tumput olivat muuten ihan helppo tehdä, mutta oikean käden peukalokiilan kanssa oli vähän ongelmia. Värien asettuminen ei vaan meinannut mennä kaaliini, ja purinkin tekelettä moneen kertaan. Loppujen lopuksi en jaksanut enää yrittää, vaan jätin virheet näkyviin. Vaikka ei niitä onneksi kovin hyvin huomaa.

Tein nämä tumput ♥:lle, joten kun langanpäät oli päätelty ja tumput muutenkin valmiit, harjailin sisäpuolta kevyesti juuriharjalla. Opin jostakin kirjasta, että harjaileminen saa tumput vielä lämpimämmiksi, kun lanka pörröttyy. Ja ♥ on varsinainen vilukissa, joten pitihän langan pörröttämistä kokeilla.

Severi luuli, että olin mennyt leikkimään, kun koitin ottaa kuvia tekeleistäni:

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Onpas kivat lapaset! Ja hassu kissu.

Muutama vuosi sitten yritin tehdä pystyraitapipon samoista väreistä, mutta yritykseksi jäi. Kasvatan vielä kärsivällisyyttä, jonain päivänä sitten. (:

Ja niin, mitä pitikään sanoa: Tykkään blogistasi - edelleen.

Paola kirjoitti...

Niin ne lisäykset (hmm tai pipon tapauksessa ehkä kavennukset) on kyllä hankalia, kun pitää koittaa saada värit asettumaan nätisti.

Ja kyl, kisu ON hassu, voin vannoa! :D