maanantai 9. toukokuuta 2011

Puuhasteluja

Moi. Olen nyt viime päivinä tehnyt kaikenlaista pientä kivaa. Tai no en kaikenlaista, mutta aika monia juttuja sentään.

Perjantaina käytiin äitin ja iskän kanssa Toijalassa asioimassa. Ensin ajettiin kierrätyskeskukseen, jossa en ollut ennnen käynyt. Vähän kämäsen oloisesta putiikista mukaani tarttui kolme mukia hintaan 20 snt/kpl. Itselläni on jemmassa lukuisia juoma-astioita, mutta kotikodin mukit kaipaisivat hiukan päivitystä. Hullua, että kierrätyskeskuksesta hankitut mukit ovat hyväkuntoisempia kuin jotkut omat. En sitten tiedä, raaskiiko äiti heittää vanhoja mukeja pois tehdäkseen tilaa muutamalle uudelle. Voisihan sitä tipauttaa pari vanhaa vahingossa lattialle?

Kierrätyskeskuksesta pyyhällettiin kirppikselle katselemaan. Kierros jäi erittäin edulliseksi, sillä tällä kertaa en löytänyt mitään ostettavaa. Oli kuitenkin mukava visiitti, sillä kirppiksellä oli samaan aikaan Jssn äiti. Moikkattiin ja turistiin vähän aikaa. Kivaa.

Minun Toijalan reissuni pääpointti oli kuitenkin treffit Akaan seurakunnan entisen nimikkolähetin kanssa. Kohtasin kyseisen tädin seuriksella. En ollut ennen tavannut häntä, mutta päättelin hänen kirahvikassistaan, että hän kaiketi on oikea tyyppi. Treffien syy oli tyynyliinat, joita tehtiin helmikuussa opinnäytetyöleirilläni. Leiriläisten kanssa painettiin lahjoja Onandjokwen sairaalan potilaille, ja tämä täti oli luvannut toimittaa ne perille Namibiaan. Juttelimme hetken aikaa, ja kun olin lähdössä seurikselta pois, sain häneltä kauniin palmunlehdistä tehdyn kulhon/korin. Noin niinkuin kiitokseksi. Aikas ihanaa! (:

Kotosalla olen puuhastellut ainakin postien kanssa. Kirjoittelin viikonlopun aikana kolme kirjettä, joista kaksi lähti maailmalle lahjapaketin kyljessä. Paketit ja kuoret koristelin kivoilla kuvilla, joita olen leikellyt lehdistä ja muualta. Joku päivä selailin vanhoja koulukirjoja ja otin niistä kuvia talteen, ennen kuin niiden tie paperinkeräykseen alkaisi.

Vaikka minulla oli aikomus ommella lauantaina, leikkely jäi ainoaksi käsityöjutukseni. Mutta lauantaina olin sentään muuten ahkera! Kävin nimittäin lenkillä! Tämä harvinainen tapahtuma sijoittui aamuun, lähdin kävelylle melkeinpä suoraan sängystä. Tein melkein tunnin kierroksen, matkalla ihastelin leskenlehtiä ja puiden pikku lehtiä. Jossain vaiheessa joku mummeli pysäytti minut hetkeksi aikaa juttelemaan.

Lenkkeilytavan aloittelemisen lisäksi olen aloittanut lukuharrastuksen elvyttämistä. Perjantaina kävin kirjastossa ja lainasin pari Harry Potteria ja Himoshoppaajan. Koska viime lukukokemuksesta on AIKAA, ajattelin että pitää aloittaa kevyesti. Olen lueskellut nyt ensimmäistä Harry Potteria, jee. Leffojakin on tullut katseltua, eilen töllättiin veljen kanssa Be kind rewind ja Night at the museum.

Äitienpäiväpuuhasteluihin kuului hautausmaalla käyminen ja grillaus. Päivällä käytiin äitin ja veljen kanssa Sylvi-mummun (jota en ole koskaan tavannut) haudalla, istutettiin kukkanen. Iltapäivällä valmistettiin pallogrillissä gourmet-ruokaa; makkaran lisäksi sweet chili -kastikkeella höystettyjä ananasrenkaita ja minimaisseja. Grillieväiden lisäksi tarjolla oli salaattia, johon sai heittää mukaan niitä marinoituja valkosipuleita ja aurinkokuivattuja tomaatteja (äiti ihastui niihin retkellä).

Tänään soitin opintotoimistoon ja koitin korjailla valmistujaisiin-ilmoittautumis-säätämistäni. Sitten pyörähdin taas iskän kanssa Toijalassa, halusin käydä Vapaa valinnassa katsomassa, josko sieltä löytyisi jokin boleroasia mekon seuraksi. Ei löytynyt. Mutta tein muuta löytöä: Olen nyt hillinnyt itseni ainakin neljän eri huivin kohdalla, ja jättänyt ostamatta. Nyt en pystynyt vastustamaan kivulia siniruskeaa saronkia. Lehtikuvioinen iso huivi olisi oikein käytännöllinen kesällä (uikkareiden päälle, päähän, hartioille...) eikä ollut hinnalla pilattu. Hintalapussa luki kolme euroa, mutta kassakone yllättikin iloisesti ja ilmoitti hinnaksi 1,50.

Huivin lisäksi ostin vähän mässyä ja ihanan ihanan kynsilakan. Meinasin eilen ostaa Milleristä Rimmelin I ♥ fruities -sarjan punaisen lakan, mutta en viitsinyt jonottaa yhden tuotteen kanssa kilometrien pituisissa jonoissa. Nyt ostin sen Vapiksesta, ja pitihän sitä kokeilla heti. Herkullisen punainen lakka tuoksuu kivan marjaiselta kuivuttuaan kynsiin. Ihanaa!

Tälle päivälle ei olekaan muita suunnitelmia. Oikeastaan tämän viikon voisi skipata, sillä odotan jo lauantaina olevia sukujuhlia. Äidin tädin mies täyttää 70 vuotta, ja meidät on kutsuttu juhlistamaan. Tykkään äidin suvun pippaloista, niissä on mielestäni rento tunnelma. Ja toki juhlaruokaa odotan. ;)

Ei kommentteja: