sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kotiseutumatkailua

Moikka. Äitillä oli torstaina vapaapäivä, joten ehdotin ajelulle lähtemistä. Joskus aiemmin oli ollut puhetta, että voisi käydä Punkalaitumella kääntymässä. Ihan muuten vaan, onhan se sentään äidin kotipaikka.

Torstaina sitten lähdettiin, oli hauskaa ajaa jonnekin sellaiseen paikkaan, jossa en ole ennen ajanut. Ihan helppo reitti se oli, ensin ysitietä Urjalaan, sitten Taikayön tietä peltojen ja metsien keskellä. Kun päästiin pitäjälle, mentiin suoraan keskustan loppupäähän, ja jätettiin auto kirkon parkkipaikalle.

Ensin käytiin hautausmaalla, kasteltiin äidin mummun haudalla olevat kukkaset. Hautausmaahengeilun jälkeen ihmeteltiin entistä Matkahuoltoa, jotakin valokuvausliikettä ja mitä kaikkea. Sitten hurautettiin vähän matkaa takaisin päin, keskustampaan. Parkkeerattiin Siwan pihaan ja ryhdyttiin etsimään kauppoja.

Kauppakulmassa pistäydyttiin parissä kämäsessä kirpputorissa, lähdettiin ilman ostoksia. Seuraavaksi mentiin Katariinaan (josta ostin neljä vuotta sitten ylioppilaslakkini). Siellä oli jotenkin retro tunnelma, yhdessä nurkassa olevassa rekissä roikkui vaatteita, jotka olivat varmaan ihan oikeasti peräisin 60-luvulta! Aika ihhis.

Katariinan jälkeen mieli teki jäätelöä. Ostettiin Siwan valikoimista jotkut Nestlen cookie-jäätelöt, jotka osoittautuivat aikamoisiksi makuelämyksiksi; Vaniljajäätelössä olevat suklaahippuset maistuivat ihan tupakalta! Tai siis lähinnä tupakan hajulta, en minä ole koskaan maistanut tupakkaa. Omituista.

Jätskit syötyämme katsastettiin vielä PP-putiikki. Sieltä ostin vähän muistamista valmistuvalle kaverille. Lopuksi olisimme käyneet SPR:n kirppiksellä, mutta se meni juuri kiinni, kun tulimme paikalle. :c Sitä paitsi sinne meneminenkään ei oikein sujunut kaikkein mallikkaimmin. Kun yritin kääntyä kirppiksen pihaan, siinä ei ollutkaan niin paljon tilaa, kuin olin ajatellut. Onnistuin sitten seuraavassa hetkessä olemaan auton kanssa poikittain ajotiellä. Aika taitavaa. -.-

Reissu oli silti mukava. Vaikka kirppikset olivat vähän onnettomia ja koko paikkakunta hieman retro, ihmiset tuntuivat olevan kivoja. Kirppiksen myyjät ja telttaansa purkaneet torimyyjät juttelivat minulle ja äidille kuten tutuille. Kivaa. Ja myöskin kivaa oli se, että oltiin reissussa kaksistaan. (:

Ei kommentteja: