sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Extempore-hengailuseikkailu

Moi. S soitti tänään aamulla (okei, kello oli yli 12) ja kysyi, lähtisinkö käymään Jyväskylässä. Unenpöpperössä lupaisn mielihyvin lähteä, ja koska lähtöön oli vain puoli tuntia, minulla ei ollut aikaa ihmetellä, olisiko muka kaupat sunnuntaina auki. Pengoin vaan kiireellä vaatteet päälleni, söin leipää ja pesin hampaani. Tittidii, aikaa oli kuitenkin asukuvien ottamiseen, ja ehkä siinä vaiheessa päähäni pälkähti, että onko kauounkiin järkeä lähteä sunnuntaipäivänä.


paita/tunika/mekko - kaverin vanha, näyttää olevan Anttilasta
sukkikset - Seppälä
kaulakoru - Löytöliiteri
rukoushelmikoru - ite tehty
toiset rannejutut - Leviltä
(kenkinä ne punaiset, takkina se teinitakki)

Kaupat kuitenkin olivat kuin olivatkin auki. Ei kivat pikku putiikit kuten Punnitse ja säästä -pähkinäkauppa tai se ihana vintage-puoti, mutta tavalliset vaatekaupat edes. Hahaa ja minä, joka olen tunnetusti huono neuvomaan autoreittejä, koska en itse aja, osasin johdattaa meidät hyvälle parkkipaikalle! Ja muutenkin olin johdattajana, kun S ei tuntenut Jyväskylän keskustaa kovinkaan. Minä sentään osasin teinikauppojen sijainnit.

Mutta kappas vaan, teinikaupoista ei tällä kertaa tarttunutkaan mitään mukaan. Hieno, minä! Ostin koko reissulta ainoastaan puuterivippoja ja syömistä. Keskiviikon Mikkelin-reissullakin ostin vain puuterin ja alennushuivin, ja olin hyvin ylpeä itsestäni. Tosin lähdin Mikkelissä yhdestä putiikista 99 euroa köyhempänä, enkä edes saanut vielä mitään konkreettista mukaani. Siitä joskus myöhemmmin. Mutta Mikkelissä piipahtaminen oli siinä mielessä kiva, että siellä sain rahaa itselleni. Kävimme nimittäin purkamassa kirppispöytämme, ja saimme jopa ihan mukavan tuoton. Ja mikä parasta, tilaa vaatekaappiin.

Takaisin tähän päivään. Iltapäivän tunnit kuluivat leppoisasti kaupoissa kierrellen ja sitten Hesellä aterioiden. Päivän paras hetki oli varmaankin kahvittelu Coffee Housella, kun pitkästä aikaa sain siemailla ihanuutta, tiramisulattea. ♥ Se oli juuri sellainen syysunelma - tunnelmallinen hetki ystävien kanssa - josta eilen mainitsin.


2 kommenttia:

tAru kirjoitti...

en jotenki osaa sanoo muuta ku että sydän.

defic

Paola kirjoitti...

se on parasta mitä olisit voinutkaan.

sydän.

vills.