keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Montako harkkaria tarvitaan pesemään ikkunat?

Olen ollut nyt kohta kaksi viikkoa lastensuojelunharjoittelun hallinnon jaksolla nuorisokodilla tutustumassa johtamisen eri juttuihin. Tänään löysin itseni hehkulampunvaihtamisvitseihin verrattavissa olleesta tilanteesta, kun meninkin aamulla kämppikseni kanssa hänen hakkapaikalleen. Kämppis esitteli minulle tilat ja kertoi juttuja harkkapaikastaan, vertailimme paikkojemme käytäntöjä. Kun tutustumiskierros oli tehty ja aamuteet juotu, oli aika kysyä, josko meille löytyisi jotakin hommaa.

Meidän tehtäväksemme osoitettiin toimistojen ikkunoiden peseminen. Tuntui kieltämättä aika samalta kuin kaupungin/kunnanmiesten työnteko, kun toinen meistä käytteli rättiä ja toinen odotteli päästäkseen käyttelemään lastaa. Tehokkuus huipussaan. Ikkunoiden pesemisen jälkeen jutustelimme lisää - harkkapaikoista ja niistä näistä - ja sitten pidimme ruokatauon. Aika hiljaista oli siinä puljussa silloin.

Tutustuin vielä joihinkin kansioihin (ainakin nuoren itsenäistymisohjelmaan) ja sitten lähdin käppäilemään takaisin kämpille. Juuri nyt minun pitäisi tehdä kotitenttiä kirkon strategioista. Avaan tehtävän, kunhan olen kirjoittanut tämän. Tavoitteena on saada syntymään ainakin sivun verran tekstiä. Sivu kuulostaa kyllä aika pieneltä tavoitteelta, mutta se on tässä tilanteessa juuri sopiva mitta. Strategioiden kanssa nimittäin on aika takkuilevaa.

Sitten, kun olen saanut vähän kirjoiteltua, olisi vuorossa liikuntahousujen pesu. Niiden lahkeet kuraantuivat sunnuntai-iltana, ja tarvitsen ne perjantaina tanssitreeneihin. Jos varpaan kanssa pystyy tanssahtelemaan. Perjantaina pääsen taas rummutustreeneihin, se on kivaa. (Vaikka näin viime yönä unta, jossa meillä oli joku keikka tulossa, mutta minä vain angstasin ihan hulluna jostain asiasta X. enkä loppujen lopuksi edes osallistunut koko esitykseen.) Lauantaina on luvassa tunturirippikoulun toinen leiripätkä, yhden yön leiri. Sinne pitäisi valmistella iltahartaus, visioin tänään aamupäivällä jotain kevätversosettiä. Mutta nyt niitä strategioita. :s

Ei kommentteja: