maanantai 5. huhtikuuta 2010

IT-viikko

Viime viikko oli siis itsenäisen työskentelyn viikko. Koulujuttuihin käytetty aika: suunnilleen neljä minuuttia. Välillä mielessäni on nimittäin käynyt, että pitäisi ryhtyä tekemään dialogitentin korvaavaa kotitenttiä, ja olen jopa vähän miettinyt, mitä siihen kirjoittaisin. Kirjan olen ottanut käteeni kolmisen kertaa, mutta paperille asti ei ole syntynyt mitään.

Jos ei oteta huomioon koulujuttuja, viikko oli muuten varsin rikas. (: Ajattelinkin nyt kokeilla sellaista postausta, että listaisin päivä päivältä, mitä sitä onkaan tullut tehtyä. Kuluneella viikolla asiat taisivat olla niin onnekkaasti, että jokaisena päivänä tapahtui jotakin mainitsemisen arvoista. (Pahoitteluni, että jotkut asiat ovat tuttuja jo edellisestä postauksesta.)

MAANANTAI


Aloitin viikon lähettämällä sähköpostia ensi kesän kesätyöpaikkaani. Kyselin tarkennuksia siihen, milloin työsopimukseni alkaa, milloin olen leireillä ja onko seurakunnalla tarjottavana vuokra-asuntoa kesätyöntekijöille. Päivällä piipahdin kirpputorilla. Ostin ruman mekon ja pohdiskelin kauan eräiden huivien kohdalla, ostaisinko yhden. Jätin huivin ostamatta, koska en osannut valita väriä, mutta luulen, että pyydän veljeäni käymään katsomassa, olisivatko huivit vielä myynnissä. Jos ovat, niin hän saa ostaa minulle yhden.

Kirpparilta siirryin viereiseen kahvilaan, jossa minulla oli treffit ystäväni kanssa. Joimme teetä, vaihdoimme kuulumisia ja päivittelimme sitä, miten aivot eivät aina toimi kirkkaimmalla mahdollisemmalla tavalla. Vilkaistiin kenkäkaupan alea ja pääsin ystävän kyydillä kotiin.

Illalla kävin äidin ja veljen kanssa seurakuntatalolla toivelaulukonsertissa. 4M-yhtye soitti ja lauloi virsiä ja hengellisiä lauluja, yleisö sai toivoa listasta esitettävät biisit. Lavalla soi piano, sello, viulu, djembe ja tamburiini. Laulajan ääni oli kaunis ja kirkas, välillä meinasin unohtaa hengittää.

TIISTAI


Tiistaina ompelin kirpparilta ostamastani mekosta haaremihousut. Ompelun hankaluuksissa auttoi se, että kummini kävivät kylässä. Kummitätini on nimittäin aikamoinen käsityöihminen, joten hänen käytännön vinkkiensä ja rohkaisunsa avulla pääsin yli housu-urakan ongelmakohdasta. :D

Muutenkin oli mukavaa, että kummit tulivat käymään. En ollut nähnyt heitäkään pitkään aikaan, viimeksi varmaan joululomalla. Pojat pelasivat kummisetäni kanssa korttia. Ei varmaankaan ole yhtäkään vierailua puoleen tai toiseen, jolla ei pelattaisi Tikkiä, Ristiseiskaa tai Juhannuskeijupeliä.

KESKIVIIKKO


Keskiviikkona ei tapahtunut mitään erityistä. Viimeistelin haaremihousuni, lyhensin sammarien puntit ja olin huonolla tuulella. Ärtyisyys ärsytti itseänikin, mutta en vain päässyt siitä eroon. Kai sitä välillä saa olla äksy. Kunhan ei ota tavaksi. Illalla kävin saunassa ja yritin haihduttaa huonon tuulen pois löylyillä. Vasta illalla oli rauhallinen ja kiva olo, kun katsoimme koko (kotona olevan) perheen voimin Karibian piraatteja. Keskiviikkona oli yläasteen luokkakokoukseen ilmoittautumisen dead line. Mietin pitkään, haluanko osallistua kyseiseen pippalointiin, mutta lopulta ilmoittauduin.

TORSTAI


Kiirastorstaina oli ohjelmassa pienimuotoista pakkaamista, eväiden ostamista ja matkustamista. Noukittiin pikkuveli kyytiin, kun hänen koulupäivänsä oli ohi, ja jatkettiin matkaa siskon koululle. Siskon liityttyä seurueeseen siirryimme juna-asemalle. Odottelimme junaa keväisessä ilmassa, junailimme Tampereelle. Tampereella menimme ostamaan liput seuraavaa matkaa varten.

Koska "pääsiäisen menoliikenne on kiivaimmillaan kiirastorstaina", emme saaneet paikkalippuja Pieksämäen-junaan. Kohtalonamme oli siis seistä koko junamatka Tampereelta Pieksämäelle. Juna oli aivan täynnä, ja monella muullakin matkustajalla oli sama seisoskelemiskohtalo. Onneksi en matkustanut yksin - olisi saattanut olla aikamoisen tylsää - ja onneksi ikuisuudelta tuntuneen junamatkan jälkeen pääsimme kyydillä kämpille.

Illalla kävin siskon kanssa saunassa. Saunareissu oli hyvä ja tärkeä; juttelimme asioista ja läträsimme suklaanaamiolla. Saunan jälkeen katselimme elokuvaa. Lopputekstien jälkeen tungimme itsemme minun huoneeseeni nukkumaan.

PERJANTAI


Pitkäperjantaina siskon ja veljen vierailu jatkui. Kävimme ABC:lla ruokaostoksilla ja teimme tortillalasagnea ja salaattia. Ruoan jälkeen pidimme siestaa kuunnellen reggaeta ja soitellen djembeä. Pelasimme Ronja Ryövärintytär -peliä ja Game of lifea. Minä ja sisko kävimme Siwalla todetaksemme, että se oli kiinni, ja minun kevään kunniaksi laittamani korkokengät repivät jalkani verille. Telkkarista tuli Ötökän elämää ja illalla katsoimme DVD:ltä Yön ritarin.

LAUANTAI (kuva muualta)


Saattelin siskon ja veljen junalle lauantaina. Siinä matkalla kävimme ostamassa suklaata ja syömässä kebabia. (Paitsi veli, joka haki Hesestä juustoaterian.) Asemalta menin Citymarkettiin ostamaan joitain ruoka-aineita iltaa varten. Ostoskoriin eksyi myös kivat kuviolliset boxerit, pinnejä ja sininen kynttilä, jonka aioin antaa luokkakaverille synttärilahjaksi. Kaupassa oli paljon ihmisiä ja kassoille oli pitkät jonot.

Illalla tein rahkaa jääkaappiin ja lähdin ulos. Taivalsin syksyltä tuntuvassa sumuisessa pimeydessä, määränpääni oli kirkko. Kirkolla kohtasin kämppiksen, joka oli tullut kotoaan Pieksämäelle. Kävimme pääsiäisyön messussa (kaikella kunnioituksella - minusta messu oli hieman laimea) ja tulimme kämpille syömään rahkaa.

SUNNUNTAI (kuva alkuvuodelta)


Ensimmäisenä pääsiäispäivänä nukuin aika pitkään. Aikomuksena oli muuttaa taas Jyväskylään, mutta sitä ei kyllä olisi huomannut aamupäivän perusteella: Tavarat oli pakkaamatta, en tiennyt tarkalleen, millä ja milloin menen, kekkuloin vain yöpuvussa. Kämppiksen kanssa viipyilimme, päätimme lähteä vasta illalla. Pyysimme kuitenkin luokkakaveria kuskiksi, hänen synttärinsä kunniaksi. :P Pakkasimme, askartelimme luokkakaverille kortin, veimme roskat ja sen sellaista. Luokkakaveri tuli hakemaan meitä myöhässä, koska ei ollut vielä (!!) siirtänyt kelloaan kesäaikaan. Ajelimme Vaajakosken ABC:n kautta Jyväskylään, ihanaan pikku ghetto-röttelöömme, paistoimme ranskalaisia ja kalapuikkoja. Rakensimme elokuvateatterin minun huoneeseeni ja katsoimme Aladdinin.

***********************************************************************

IT-viikko oli mukava. Jotenkin tapahtui niin paljon kaikkea, että muutamanakin päivänä tuntui siltä, että olisi kulunut enemmänkin aikaa. Ainakin tuntui siltä, että viime viikossa oli vähintään kaksi viikonloppua. Edelleen on viikonloppuolo, kun on pyhä.

Ensimmäinen Jyväskylä-yö oli melko huono. En saanut kunnolla nukuttua, pyörin vaan sängyssä. Näin silti uniakin; sekavia tunnelmia jostakin yhteishausta, joka jäi tekemättä, Sodankylän-reissu, Kauniiden ja Rohkeiden Erik roikkumassa kuolleena tuttavieni pihalla, ulkomaalaiset opiskelijat leikkimässä piirileikkiä autotiellä samalla, kun itse istun auton katolla sen liikkuessa, tanssiminen söpön pojan kanssa... Ei ainakaan ollut yksitoikkoista.

Huomenna alkaa viimeisen harjoittelun viimeinen osa. Toisaalta on ihan kiva mennä tuttuun paikkaan uudestaan, toisaalta ei millään jaksaisi mennä harkkaan. No, eiköhän se siitä sitten lähde käyntiin. Jossain vaiheessa on kyllä pakko tehdä tehtäviäkin. :s

2 kommenttia:

tAru kirjoitti...

. tykkään kyllä tästä jutusta. ja kun tiskasit ni tälle miä nauroin !
. in the ghetto .<3

Paola kirjoitti...

oho, en huomannu tiskauksen aikaisia nauruja. en ainakaan muista. muistan vaan Viivi ja Wagner -naurut. ^^* in the ghetto.