torstai 13. lokakuuta 2011

Terveiset Afrikan lämmöstä

Tällä kertaa ihan kortin muodossa. Toissapäivänä postilaatikosta löytyi minulle osoitettu postikortti, joka oli tullut Namibiasta!

Swahopmund 28/9
Terveiset Afrikan lämmöstä. Tyynynliinat otettiin kiitoksella vastaan. Valokuvia tulee perästäpäin nimikkolähettiemme toimesta.
Terv. Anna-Liisa H.

Sammakkopostimerkillä varustettu kortti tuli kotiseurakuntani entiseltä nimikkolähetiltä, Anna-Liisalta. Tapasin hänet viime keväänä ja annoin hänelle kassillisen tyynyliinoja.

Tyynyliinat liittyivät opinnäytetyöhöni, jonka tekemisen kanssa tuskailin blogin puolella, mutta josta en ole tainnut oikein kertoa mitään. Opinnäytetyöni liittyi lähetystyöhön ja -kasvatukseen, ja kohderyhmänä oli seurakunnan varhaisnuorisotyö. Opparin käytännön osuutena suunnittelin ja pidin lähetystyöaiheisen leirin alakoululaisille, ja yhtenä askarteluna painettiin tyynyliinoja.

Eikä ollenkaan pelkästään kankaanpainamisen ilosta, vaan koko leiri teki siinä yhdessä lähetystyötä. Tarkoituksenamme oli nimittäin saada lähetettyä koko poppoon taideteoksen Namibiaan, Onandjokwen sairaalaan. Se on yksi Akaan seurakunnan lähetyskohteista, ja siellä on tälläkin hetkellä lähettejä.

Tämä Anna-Liisa-täti lähti käymään Namibiassa nyt syksyllä. Nimittäin Onandjokwen sairaala (jonka on perustanut suomalainen lähetyslääkäri Selma Rainio) täytti syyskuussa 100 vuotta, ja työuransa siellä tehnyt Anna-Liisa osallistui juhlamenoihin myös. Mukanaan hänellä oli nelisenkymmentä värikästä tyynyliinaa ja leiriläisten allekirjoittama onnittelukortti.

Olin ihan innoissani, kun sain tilaisuuden tehdä jotakin näin hienoa, ja vielä enemmän innoissani olin siitä, kuinka innoissaan leiriläiset silloin olivat. Olin kuitenkin jo aika lahjakkaasti sysännyt tämän tapauksen mielestäni, mutta postikortti toi sen taas mieleen. Kivaa!

Ei kommentteja: