maanantai 8. elokuuta 2011

Leireilyä ja kirppistelyä

Heinä-elokuun vaihteessa olin riparilla, mutta tänään oli ohjelmistossa eri leirit. Ajelin leirikeskukselle aamulla, oli jännää. Sinne vievä tie ei nimittäin ole mitenkään leveydellä pilattu, suunnilleen koko matkan rukoilin ettei ketään tulisi vastaan. Eikä tullut.

Kun saavuin Toukolaan (se leirikeskus), siellä oli jo pappi. Vähän ajan päästä paikalle pyyhälsi myös diakoni, kesänuorisotyöntekijä sekä pikkubussilastillinen mummuja ja pappoja. Mummuja enemmän kuin pappoja. Oli kuulo- ja näkövammaisten leiripäivä, joka aloitettiin lipun nostolla. Kesätyöntekijäpoika pelotteli minua, etten ehkä jaksa vetää lippua salkoon kovan tuulen takia, mutta niinpäs vain jaksoinkin! Siniristilipun nostamisen jälkeen siirryttiin sisätiloihin ja istuttiin salissa rinkiin.

Alussa käytiin nimikierrosta, höystettynä sillä että kertoiltiin missä pitäjässä ollaan synnytty ja missä kirkossa päästy ripille. kesätyöntekijäpoika piti hartautta ja minun oli määrä pitää ohjelmahetki. Olin etukäteen stressannut jonkin verran sitä, sillä oli hieman vaikea keksiä joitain leikkejä näkö- ja kuulovammaisille vanhuksille. Olin kuitenkin päätynyt sananselityksiin (jos paikalla olisi ollut ihan kuuroja, silloin osa sanoista olisi pitänyt esittää pantomiimina?), ja yhdessä seliteltiin ja arvuuteltiin kesän juhliin liittyviä sanoja. Se oli leppoisaa ja mukavaa.

Kuten koko leiripäiväkin. Ohjelmaa ei ollut liikaa, vaan leireilijät saivat rupatella keskenään ja käydä omaan tahtiin saunassa. Ruokailut (lounaaksi lihamureketta nam ja kahvin kanssa hyvää persikkatorttua) sentään oli merkitty ohjelmaan, ja yhteisesti vietettäviä juttuja olivat myös jumishetki ja maakuntalaulujen lauleskelu.

Tykkäsin aikas paljon tästä työpäivästä! Etenkin oli mukavaa, että henkilökunnassa oli myös Rtt, jonka kanssa ehdittiin jonkin verran jutustelemaankin. ♥

Tykkäsin myös tämän päivän vaatetuksestani!

paita/tunika/mekko - (Anttila) kaverin vanha
farkut - KappAhl
tennarit - Anttila

laukku - ite tehty
kaulakoru - Europehouse

Aamusella oli aika synkän näköistä, joten vaatehuoneesta valikoitui päälle jotakin pitkähihaista. Olen ilmaisshoppaillut tunikan (jonka kanssa miltei sulautuu tiiliseinän väriin! :P) Kaimani tavarapinoista, kun hän joskus muuttaessaan karsi turhaa tavaraa pois. Onneksi, koska tykkään tästä vaatekappaleesta kovasti! Farkut ovat ne synttärishoppailupäivänä hankitut.

Kaulassa killui - rippiristin lisäksi - intiaanien unisieppari, jonka olen joskus ostanut Europehousesta. Ostamisen jälkeen pyysin siskoani tekemään siihen korviksen koukun, ja olen ehkä kerran pitänyt sitä korvassani. Nyt pujotin siepparin vain koukusta kaulakellon nyöriin, ja paituliini passaava koru oli valmis käytettäväksi! (: Laukun olen tehnyt iät ja ajat sitten farkkuhameesta.

Leiripäivän aikana sain veljeltä viestin "tuo sipuli tullessas". Kun pohdin, menisinkö ostamaan sen Toijalasta vai Milleristä, mieleeni juolahti että haluaisin käydä kirpparilla. Viialaan siis tieni kävi! Kiersin Parkin kirppistä kaikessa rauhassa, ja kierroksen tuloksena kävelin kaupasta kahden kivan tavaran kanssa. Ja vain 2,5o euroa köyhempänä!

Yhdestä pöydästä löytyi veikeän kiva kietaisutunika/mekko. Vaate ei ollut hinnalla pilattu, sillä se kustansi pöydän reunassa ilmoitetun 50% alen jälkeen viisikymmentä (50) senttiä! Kokolappu meinasi hämätä minut niin, että olisin jättänyt tunikan pöytään, sillä siinä luki 4XL. Kolttu ei kuitenkaan näyttänyt niin isolta, ja ihan sopivahan se sitten olikin. Kyseessä on pakko olla jotkut ihme pikku mongolialaisten koot, sillä en minä kai sentään niin iso ole... :P


Toinen kirppislöytö toi täydennystä leffakokoelmaani. Kotona on kyllä kyseinen pätkä videolla, mutta halusin tämän viihdykkeen omaan omistukseenikin.

Asterix ja Kleopatra. Hintaan kaksi euroa. Harmikseni huomasin, että DVD:llä ei ole saatavilla ranskankielistä ääniraitaa, mutta onneksi on Youtube.
2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Tekisi mieleni sanoa...

Voi kuinka mukavaa onkaan lukea sun elämästä, hetkistä ja tilanteista. Asukuvat ovat kivoi. Paula, sä oot kaunis!

Paola kirjoitti...

*punastus* Oi kiitos!

Mun mielestä on ihan kiva ottaa ja laittaa noita asukuvia, kun niitä ei ota niin vakavasti. Ja tykkään höpötellä siitä, mitä mun elämässä tapahtuu. Kivaa että tyypit tykkää lukeakin! (: