tiistai 2. lokakuuta 2012

Tanssipoitsun sukat

Meidät kutsuttiin Ayon 1-vuotissynttäreille, ja tokihan otimme mielellämme osaa pikku miehen juhliin. Kun menee vieraaksi synttäreille, tapana yleensä on viedä jotakin mennessään. Muistelin, että Ayon äiti oli jo joskus alkuvuodesta sanonut, että vastasyntyneenä saadut villasukat ovat pienet. Ei ihmekään, onhan kaveri kasvanut aika vauhtia. Ajattelin sitten, että voisin koittaa neuloa Ayolle lahjaksi sukat. Ne ensimmäiset sukat nääs oli äitini käsialaa, itse en ole koskaan väsännyt pikkuisia sukkia.

Mielestäni onnistuin loppujen lopuksi aika hyvin. Muutamien purkamisien (oikea silmukkamäärä oli vähän hakusessa) jälkeen Seitsemästä veljeksestä syntyi sinivihreäraidalliset sukat, joiden varressa on tuollaisia makkaroita.Voi vitsi, tykkään aikaansaannoksistani, pirteät sukat olivat minun mielestäni varsin saajansa näköiset. Juhlissa poitsulla nimittäin turkoosit kangaskengät, joissa taisi olla vihreääkin. (:
Synttärisankari ei ehtinyt juhlissa koklaamaan sukkia, enkä ole vielä kuullut, ovatko olleet sopivat. Koon kanssa oli nimittäin vähän arpomista. Koitin guuglailla kengän kokojen senttiversioita (?) ja päädyin siihen, että terän pitää olla n. 15 cm. Toivottavasti sopivat. Sankarin äiti näytti ainakin olevan ilahtunut lahjasta. Nyt myöhemmin tuli mieleen, että olisi voinut laittaa pohjiin jotain niitä liukuestepilkkuja, kun Ayo näyttää olevan aikamoinen tanssija. Noo, kuka sitä villasukissa tanssisikaan, siinähän voi tulla liian kuuma!

Ei kommentteja: