sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Udokailua keskiviikosta torstaihin

Moi! Mää olin nyt loppuviikon Tampereella, ohjelmassa oli rumpuharkkoja ja keikkailua. Oli vallan mukavantäyteinen Tampere-visiitti, joten ajattelin jakaa jutut useampaan postaukseen. Kuten otsikosta ilmenee, ensin satuilen kahden ensimmäisen päivän tapahtumista.

Keskiviikko oli matkustuspäivä. Toki siihen mahtui muutakin, sillä a) juna lähti vasta viideltä ja b) Tampereelle menee junalla vain noin kaksikymmentä minuuttia. Ennen junalle lähtöä lueskelin postiani (sitä oli tullut tosi paljon, jopa neljä postia samana päivänä!) ja käväisin Vapaa valinnassa ostamassa huulirasvaa. :D Juna oli vähän myöhässä ja lähti vasta melkein vartin yli viisi.

Junaan tuli Viialan kohdalla tuttu rastapää, nimittäin sisko oli tulossa Tampereelle samalla junalla kaverinsa tyköä. Junan saavuttua asemalle kipiteltiin siskon kämpille heittämään minun tavarani sisälle (ja siirtämään eväät laukusta jääkaappiin) ja jatkettiin samoilla vauhdeilla Pyynikille päin. Meillä oli Udokan harjoitukset musiikkiopistolla. Tai ovathan ne harjoitukset siellä joka viikko, mutta minä en päässyt paikalle aikoihin.

Enkä ole myöskään tykännyt harjoituksista aikoihin. Monena viime kertana on ollut jokin ihme turhautuminen rummuttamisen kanssa, ja siitä on syntynyt ikävä möks-olo. Tällä kertaa ei tullut, vaan nautin rummuttamisesta, vaikka en saanutkaan kiinni keppijutuista ihan heti. Tällä kertaa en lannistunut, vaikka tuntuikin siltä, että en millään osaa niitä.

Ja tittidii, mitä kummaa! Kun torstaina heräsin, oli pakko koittaa läpsytellä niitä keppirytmejä reisiin, ja ihmeellisesti ne muotoutuivat oikeankuuloisiksi! Ilmeisesti olin meditoinut niitä yön aikana. (: Torstaiaamupäivä meni kuitenkin muihin hommiin kuin rummuttamiseen, hengailin siskon kämpillä sen aikaa, kun hän oli kivipajalla töissä. Kokeilin siskon vaatteita (!!!), otin kuvia asuista ja asunnosta sekä kirjottelin kirjettä. Jossain vaiheessa liikahdin uloskin, tieni vei Radiokirppikselle.

Keskiviikon ja torstain asu
villatakki - kirppis
toppi - Indiska
farkkuleggingsit - Cellbes
saappaat - Citymarket
(torstaina eri kengät)
korut - harkkapaikalta ja leiriltä

Kirppiksellä oli yhtä täysinäistä kuin aina, mutta halusin silti kiertää pöytiä hiostavassa kuumuudessa. Yritin etsiä rekvisiittaa tulevia bileitä varten, ja onnistuinkin löytämään jotakin. Lisäksi taisin vahingossa ostaa taas yhden hapsullisen kimaltelevan huivin. Upsista. Kirppikseltä menin ruokakauppaan ostamaan jotakin muonaa lähitulevaisuuden varalle. Iltapäivällä sisko tuli kotiin ja taas lähdettiin musiikkiopistolle.

Torstain harjoitukset olivat vähän lyhyemmät, sillä samana iltana oli vielä keikka. Lastasimme rummut Jensin pakettiautoon ja siirsimme itsemme Finlaysonille, Väinö Linnan aukiolle. Kun saavuimme paikalle, lavalla esiintyi joku bändi (oho en edes muista, minkälaista musiikkia se soitti!) ja oma esityksemme alkoi puoli seitsemän maissa.

Keikka oli kiva! Yleisö oli suurelta osin varttuneempaa väkeä, mutta lähti silti hyvin mukaan rytmeihin. Tansiimaan he eivät uskaltautuneet, mutta lavalta saattoi tiirailla, kuinka monenkin katsojan käden taputtelivat reisiä meidän soittaessa. Aurinko paistoi oikein kunnolla, oli mukavan leppoisa kesäkeikka. Ja ne keppijututkin sujuivat mallikkaasti! (Meidän ope sanoi sitten seuraavana päivänä, että olin soittanut hyvin.)

Kivan keikan jälkeen olikin aika käppäillä kämpille, ja ehkä siinä samalla sopia seuraavalle päivälle jotakin mukavaa tekemistä. (: Illalla lämmitettiin vielä ranskalaisia ja vihanneksia, ja kiivettiin kattoterassille syömään sorbettia.

Näin kiva keikka torstaina oli!
(alaosana kirjava hame)

Ei kommentteja: